Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Co vaří v listopadu Lucie Tvrdoňová, výživový poradce a certifikovaná Zumba® instruktorka

Sympatická blondýnka z Ústí nad Orlicí pracuje již několik let jako výživový poradce a instruktor skupinových lekcí, zejména dnes tolik populární Zumby, v malebném Potštejně. Svou práci miluje, stoprocentně jí věří a je to na ní znát. A tak vás asi nepřekvapí její profesní názor, že za všechny zdravotní potíže, obezitu i únavu může to, co jíme.

V roce 2011 vyhrála Lucie Tvrdoňová soutěž “Vymazlená cvičitelka Freeportu“. A na jaře 2012 byla vybrána do realizačního týmu CZECH BETO TEAM, který vystupoval na Corny Wellness Marathonu s Beto Perezem, zakladatelem Zumba® Fitness, v O2 areně v Praze.

A jak to všechno začalo? Díky babičce, která s ní chodila na gymnastiku, se dostala přes rytmiku a aerobik k Zumbě, která jí, jak sama říká, převrátila totálně život.

Co vaří v listopadu Lucie Tvrdoňová, výživový poradce a certifikovaná Zumba® instruktorka

Nikdo není tak chudý, aby nemohl darovat úsměv!

Dnes vede i několik hodin Zumby denně a pomáhá svým klientům získat optimální váhu. „Pokud tělu bude něco chybět, vezme si to jinde. A když mu dáme vše, co potřebuje, bude se chovat tak, jak potřebujeme my. A váha půjde dolů,“ vysvětluje svůj přístup ke klientům.

Deset surovin, které má výživový poradce na podzim vždy doma:

Kvalitní šunka, dobré sýry, tmavé pečivo, kuřecí maso, rýže, jablíčka, mandarinky, cherry rajčata, zázvor, těstoviny

Nejdůležitější je pevná vůle a přesvědčení, že opravdu chcete změnit životní styl,“ vzkazuje Lucie Tvrdoňová všem čtenářkám blogu na www.kaloricketabulky.cz. „Pokud nemáte dostatečné znalosti o výživě, neváhejte navštívit odborníka, který vás popostrčí a dopomůže vám k vysněné postavě. Zvládnout to musíte ale sami. A já věřím, že to zvládnete.

Recepty z rodinné pokladnice Lucie Tvrdoňové:

Tvarohové taštičky plněné babiččinou marmeládou

Nejoblíbenější pamlsek mého muže. Recept jsem získala od jeho maminky a je velice jednoduchý!

Suroviny: 250 g hery, 250 g tvarohu, 250 g hladké mouky.

Postup: Ze všech surovin smícháme těsto. Uválíme na moukou posypaném vále a pomocí vykrajovátek tvoříme taštičky, které plníme marmeládou. My máme nejraději domácí jahodovou od babičky. Taštičky pečeme v troubě na 160 stupňů. Ještě za tepla je celé obalíme v cukru.

Nivové tyčinky

Suroviny: 150 g sýru niva, 150 g polohrubé mouky, 110 g hery, vejce na potření, mandle na posypání, hrubá sůl, kmín, či cokoli jiného dle chuti.

Nivu nastrouháme, smícháme s herou a moukou a vypracujeme těsto, které vyválíme na moukou vysypaném vále asi na 3-5 mm. Rádýlkem nakrájíme tyčinky široké přibližně 1 cm, které potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme posypkou dle chuti a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Pečená zelenina s kuskusem

Suroviny: Paprika, lilek, cuketa, šalotka, kuskus, rajčata cherry, bazalka, vývar.

Papriku, lilek, cuketu a šalotku nakrájíme a dáme do zapékací formy (vytřené olejem). Posolíme mořskou solí a dáme péct asi na 15 min do 200 stupňů vyhřáté trouby.

Kuskus uvaříme ve vývaru, ke konci do něj zamícháme nakrájená cherry rajčátka s bazalkou. Pak kuskus smícháme z pečenou zeleninou a podáváme.

Zapečené brambory s řepou a dýní

Suroviny: Olej, česnek, brambory, syrová červená řepa, dýně, sýr eidam.

Brambory, řepu a dýni nakrájíme na plátky a zamícháme v másle vymazané formě, pokapeme olivovým olejem proložíme česnekem, bazalkou a tymiánem, dáme péct na 180 stupňů. Dýně pustí šťávu, takže není potřeba podlévat, ke konci posypeme sýrem.

Co vaří v listopadu Lucie Tvrdoňová, výživový poradce a certifikovaná Zumba® instruktorka

Zumba® mi převrátila totálně život…

Jak se vám líbí recepty? Já osobně jsem hned Nivové tyčinky zkusila a jsou výborné. Snad Lucie nebude proti, když napíšu, že jsou jako dělané k červenému vínu, které má údajně v rozumné míře příznivé účinky na naše zdraví.

Na webu Lucie Tvrdoňové najdete krásné motto: „Nikdo není tak chudý, aby nemohl darovat úsměv!“ A právě díky tomu všudypřítomnému úsměvu působí tato mladá žena (matka dvou dětí) stále jako holčička. Není to dobrá inspirace?

Kontakt na hosta: www.lucietvrdonova.cz

Z archivu aneb přečtěte si také:

Nejlepší návod, jak se zdravým životním stylem a hubnutím začít – a hlavně u toho vydržet

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

19.11.2012 Články, Recepty a výživa

Související články