Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Eva Kortanová: Světu vládne cvičení PILOXING®!

Mám za sebou skoro čtyřicet let v tělocvičně. Jako předškolní dítě jsem chodila do rytmiky, pak na dlouhá léta spojila svůj život s aerobikem. A díky svému webu Aerobic.cz zároveň sledovala veškeré dění v oblasti fitness. To trvá prakticky dodnes.

Fitness progamu PILOXING® jsem si všimla hned po jeho uvedení, ale předpokládala jsem, že jde o módní trend, jenž se objevil ze dne na den… A stejně tak rychle zase zmizí. Nebyl by první, ani poslední.

Když jsem však nedávno na tradiční akci Reebok WELLNESS MARATHON, na které jsou pravidelně představovány ty největší fitness hity, viděla „armádu“ fanynek PILOXING® v typicky růžovočerné barvě, došlo mi, že je tu po Zumba fitness další fenomén.

PILOXING®  zaplnil pražskou O2 arenu v rámci Reebok WELLNESS MARATHONu

PILOXING® zaplnil pražskou O2 arenu v rámci Reebok WELLNESS MARATHONu

Co je PILOXING®?

Necelé tři roky starý fitness program, který je dokonalou kombinací prvků standing Pilates (cviky Pilates ve stoje), boxu a tance, představuje skvělý trénink flexibility a vytrvalosti.  Jde o 60ti minutový mix cviků, které vycházejí z tzv. coru, středu těla.  A co víc – spalují se při něm zábavnou formou kalorie jedna radost.

Vše má na svědomí švédská diva Viveca Jensen, trenérka hollywoodských celebrit, jež do poměrně intenzivního programu přidala sexy pohyby a krédo, jenž spojuje všechny obdivovatele Piloxingu: Sleek-Sexy-Powerful. A PILOXING® byl na světě.

Eva Kortanová, PILOXING® instruktorka a nově také první Master Trainer fitness programu PILOXING® v České republice, můj dnešní host, o cvičení říká: „PILOXING® je jedinečným propojením všeho, co mám ráda. Pokud se rozhodnete vyzkoušet tento úžasný fitness program, zaručeně si ho zamilujete. Na první pohled se možná zdá příliš složitý a technický, ale uvidíte sami, že proto, abyste zvládli tuto hodinu, nemusíte být profesionálními boxery, ani baletkami. A už vůbec ne tanečnicemi.

PILOXING® instruktorka Eva Kortanová

PILOXING® instruktorka Eva Kortanová

PILOXING® využívá nejen předností intervalového tréninku, ale i techniky cvičení naboso, aby zefektivnil proces spalování kalorií a zvýšil fyzickou kondici. V lekcích se používají navíc lehké zátěžové rukavice – každá má půl libry (cca 250 g), které napomáhají tvarovat svaly na pažích a maximalizovat činnost kardiovaskulárního systému. Rukavice i cvičení naboso jsou pouze doporučené! Existují případy, ve kterých klienti zůstávají ve cvičební obuvi i bez zátěže!

  • Pokud se však pro rukavice rozhodnou, musejí používat z bezpečnostních důvodů pouze oficiální PILOXING® rukavice.

A jak je to s tím propojením různorodých stylů? „Já osobně měla zpočátku problém s boxem,“ vzpomíná na své první lekce Eva. „Vyrostla jsem na baletu a díku tomu jsem se cítila velmi dobře  jak v Pilates sekvencích, tak jako Zumba® instruktorka v tanečních částech. I přesto jsem si box nakonec zamilovala a nyní patří boxovací bloky zaručeně k mým nejoblíbenějším. Chce to pouze trénovat, trénovat a trénovat. Nic nepřijde jen tak samo.

A jak vlastně Eva svůj PILOXING® objevila? „Když za mnou jednoho dne přišla má bývalá vedoucí z fitness centra a ukázala mi na youtube PILOXING®, řekla jsem si, že to  nevypadá vůbec špatně. Bohužel jsem v té době nebyla na PILOXING® připravená a měla plnou hlavu jiných věcí a povinností. Nicméně jsem se pak po čase zúčastnila prvního školení v České republice a od té doby je PILOXING® mou velkou láskou a opravdu ho mohu jen a jen doporučit.

Kdo je Viveca Jensen

Zakladatelka PILOXING® Viveca Jensen je momentálně fitness hvězda číslo jedna. Zúročila ve svém revolučním programu zkušenosti v oboru fitness, baletu a boxu – a předložila tak klientům zajímavý koncept, který si okamžitě získal celou řadu příznivců nejen z řad hollywoodských celebrit po celém světě.

Viveca Jensen se svým týmem Master Trainer instruktorů vystoupila osobně rovněž na již zmíněné akci Reebok WELLNESS MARATHON 2013, kde ji vítaly nekonečné řady fanoušků ze všech koutů naší republiky. „Viveca byla z Prahy nadšená,“ říká Eva, která ji – jako naše přední odbornice na PILOXING® –  při její návštěvě do srdce Evropy doprovázela.

Viveca Jensen v akci na Reebok WELLNESS MARATHON 2013

Viveca Jensen v akci na Reebok WELLNESS MARATHON 2013

Proč cvičit Piloxing?

  • je zábavný
  • trénuje kardiovaskulární systém
  • vyplavují se při něm endorfiny
  • přináší benefity intervalového tréninku
  • efektivně při něm spalujete a zároveň formujete svaly na vaše těle

„PILOXING® je cvičební program zaměřený převážně na ženy, už jen proto, že jeho zakladatelkou je přávě žena, ale neznamená to, že ho nemohou cvičit muži,“ zakončuje naše povídání Eva. „A muži také opravdu hodiny navštěvují, máme dokonce i muže instruktory, nejen po celém světě, ale i v u nás.“

A co vy? Které cvičení je vám nejbližší? A do čeho máte chuť se dát? Napište nám do komentářů, ať víme, co vás zajímá. Děkujeme.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Proč jíst švestky, mango a ředkvičky? Zázračný vliv ovoce a zeleniny na zdraví člověka II.

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

12.8.2013 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023