Rychlá jídla z rendlíku, včetně lahůdky, kterou miloval i Napoleon
Dostal jsem tuhle rendlík. Nový, nerez. I s pokličkou.
A tak jsem začal hledat, co si takhle chlap sám doma může uvařit.
Ačkoliv všichni víme, že v zásadě hubnutí není nic jiného než matematika (smích), neboť prostě musíme méně přijmout než vydat, mnozí z nás s touto skutečností stále bojují.
Přitom chyba nemusí být v našem přístupu, ale v neznalosti specifických faktorů, které se týkají přímo naší osoby. Řešením může být nutriční typologie, jež dokáže rozkrýt a řešit váš konkrétní problém s nadváhou.
Komplexní nutriční typologie je unikátní systém, který umožňuje určení individuálního typu metabolismu, podle kterého následně odborník sestaví podrobný plán a jídelníček tak, aby vedl k optimálnímu zdraví a ideální hmotnosti ve vašem konkrétním případě.
Tuto zajímavou službu nabízí například Svět zdraví. Součástí programu je spolupráce se specialisty, kteří vám pomohou sladit vaše potřeby se způsobem života a pohybovými aktivitami. Hlavním garantem programu Svět zdraví je Dr. Petr Fořt, Csc., jenž je autorem řady knih o výživovém poradenství a respektovaným odborníkem v daném oboru.
Nabízený program vychází ze zásad tradiční indické medicíny, jež je však spojena s moderními principy západní medicíny. Váš výživový specialista vám sestaví výživový plán a individuální jídelníček na základě vašich tělesných dispozic a zdravotního stavu, který se určuje téměř revolučními metodami: analýza genů, krve, pH organismu, aj.
Opravdu to funguje. Dnes už nikdo nepochybuje o značném vlivu zkonzumovaného jídla na naše zdraví. Lidské tělo je skutečně obdivuhodná továrna. A pokud dodržujeme její pravidla, dokáže se vypořádat s řadou neduhů a nemocí – bez užívání léků.
Problémem je, že často své tělo krmíme nejen špatnými potravinami, ale také v nevhodných kombinacích. Každému totiž vyhovuje něco jiného.
Díky precizní diagnostice u odborníků, zjistíte svůj metabolický věk, obsah tuků, včetně tolik diskutovaného vnitřního (viscerálního) tuku a obsah vody v těle (analýza na profesionálním přístroji Tanita).
Od svého poradce tak dostanete tipy, díky kterým nebudete šidit své chuťové buňky, a přesto začnete postupně hubnout a blížit se ke své ideální váze. Společně totiž odstraníte skryté příčiny nadváhy, které často ani nemusí být zapříčiněny nedostatkem pohybu nebo nadměrným příjmem kalorií.
Odborník na základě výše zmíněné podrobné diagnostiky snadno zjistí zdravotní komplikace, které vám pomůže také hned vyřešit.
© Voyagerix – Fotolia.com
Klikněte na hubnuti.kaloricketabulky.cz a objednejte se na úvodní konzultaci za 200 Kč.
Objednat se můžete na pobočkách prakticky po celé republice – a to vždy v rámci svého kraje. Stačí vyplnit formulář (jméno, email, telefon a kontaktní místo, které si vyberete z nabízeného seznamu) a počkat, až se vám telefonicky ozve pracovník, s kterým si ihned domluvíte schůzku na pobočce.
Následně získáte jídelníček na míru, díky kterému nastartujete hubnutí. Dále je na vás, zda budete ve svém úsilí pokračovat pod odborným dohledem, či již samostatně. (Seznam pracovišť a přestavení vybraných odborníků zde.)
Nutriční profil vaší osobnosti, na základě kterého bude sestaven vyškolenými specialisty program trvalé redukce váhy pomocí vhodných a nevhodných potravin přímo pro vás. Zbavíte se zdravě a relativně snadno nadbytečných, nezdravých návyků a škodlivin těle. A protože vše souvisí se vším, zredukuje se i vaše únava a stres.
Pamatujte, že sestavení a dodržování osobního stravovacího plánu pod dohledem specialistů je klíčovým zlomem ve vašem snažení o dosažení ideální tělesné hmotnosti a zlepšení zdravotního stavu.
7.4.2014 redakce Články, Jak zhubnoutDostal jsem tuhle rendlík. Nový, nerez. I s pokličkou.
A tak jsem začal hledat, co si takhle chlap sám doma může uvařit.
Celý článek 18.9.2021
V předešlé části (Ing. Barbora Karásková: Jak zkrotit chutě na sladké) jsem objasnila, jak chuť na sladké souvisí s tím, jak se stravujeme.
Upozorňovala jsem na nejčastější chyby, například nedostatek bílkovin či ovoce, vynechávání porcí jídel nebo zvýšenou konzumaci ultra zpracovaných potravin.
Celý článek 17.6.2025
I když jsme v poklusu (práce, děti, rodina, sport, čas pro sebe) a nevíme, kam dřív skočit, tak si můžeme dopřát vyvážené jídlo.
V kuchyni se snažím trávit jako většina z nás času co nejméně, a proto plánování a jednoduché recepty jsou klíčem k úspěchu.
Celý článek 15.6.2025
Protože nás čeká období letních dovolených, považuji za ideální čas věnovat se tématu záměrné několikadenní pauzy v procesu hubnutí.
Vítejte tedy u dalších postřehů z mé nutriční poradny.
Celý článek 12.6.2025
Příznivci populární aplikace Kalorické Tabulky se sešli v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze.
Důvodem byl lehce opožděný křest žádaného titulu Kalorické Tabulky: Diář plný motivace, jenž vyšel před časem v Nakladatelství JOTA.
Celý článek 6.6.2025
Když se v knize z 10. století opře král na hradě o okenní sklo, je vám jasné, že autor ví o historii houbeles. A podobně je tomu s jídly.
Jako byste v takové knize třeba napsali, že si král Karel IV. dal k řízku brambory a dochutil je majonézou. Nechám vás chvilku hádat…
Celý článek 31.5.2025