Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Hanka Kynychová: Jak vypadá můj jídelníček a pohybový režim o dovolené

Známá instruktorka a propagátorka zdravého životního stylu Hanka Kynychová nám zde již před časem odkryla tajemství svého vzhledu a pohody.

Dnes se podíváme, jak tato aktivní žena a matka tří dětí tráví dovolenou.

Dovolená je čas, kdy máme odpočívat a je tak trošku dovoleno vše. Takže i malé dietní hříšky a pohyb v jiné formě než přes rok,“  začíná své vyprávění usměvavá Hanka Kynychová, která se věnuje práci s lidmi, jež ji baví. A je to na ní znát. Její výčet aktivit je skutečně obdivuhodný. Hanka Kynychová

A jak vypadá moje dovolená? Snažím se vždycky přistoupit na místní mravy. Takže si nevozím svoje zdravé jídlo a tyčinky z fitka nebo koktejly. Poskládám si jídelníček z toho, co je k dispozici v hotelu, penzionu nebo místních supermarketech,“ vysvětluje prakticky založená žena.

Snídaně

Obecně přes rok moc nejím pečivo. Úplně jsem totiž vyřadila lepek, který naše tělo nepotřebuje. A také laktózu, takže příliš nejím mléčné výrobky. Jen občas zakysané produkty nebo kvalitní sýry.  Na dovolené si však ráno dopřeji čerstvý chléb a obložený talíř poskládaný z šunky a sýrů. Nedám dopustit na vajíčka – ať už míchaná nebo volská oka. Samozřejmě nesmí chybět ovoce nebo zelenina. Ovoce ideálně v podobě dobrého freshe. Voda s citronem a káva. V mém případě bez mléka a ideálně bez kofeinu,“ vyjmenovává položky dovolenkového snídaně, kdy se nikam nepospíchá.

Dopolední svačina

Ke svačině, zvláště jste-li u moře, doporučuje Hanka Kynychová ovoce. „Jednou za dovolenou je dovolená ovocná zmrzlina, pokud vaše děti jinak nedají a chtějí, abyste si dala také,“ přiznává žena s úžasnou postavou.

Oběd

Oběd si můžete dopřát podle chuti z jídelního lístku nebo bufetu all inclusive. Ale rozhodně se vyhněte tácu se zákusky. To je pravidlo vaší zdravé dovolené- zákusky neeeeee!“ směje se.

Odpolední svačina

K odpolední svačině je prý ideální salát.

Večeře

K večeři doporučuji ryby, u moře je to takřka povinnost, nebo plátek libového masa na grilu. Jako příloha grilovaná zelenina nebo zeleninový salát. A nezapomeňte opět, že zákusky neeeee!“ opakuje svoji zásadu usměvavá Hanka s vysvětlením, že už ráno bylo pečivo v rámci snídaně.

Hanka Kynychová

foto: Jirka Jevický

Pitný režim

A co radí Hanka ohledně důležitého pitného režimu a různých nápojových svodů? „Dovolené je suché bílé víno. Určitě zapomeňte na sladké míchané koktejly nebo tvrdý alkohol. Pivo sice zažene žízeň, ale je kalorické. Zkuste raději vinný střik. Po celý den nezapomínejte na pitný režim v podobě čisté vody. Přidat můžete citron a lístky máty. Nekonzumujte žádné sladké limonády a džusy, které obsahují až deset kostek cukru a pitný režim vám zdravě rozhodně nedoplní!

Pohybové aktivity

Co se týká cvičení, tak doporučuji ranní běh. Jste-li na horách, je to nádherný zážitek. A jste-li u moře, je to super relax a navíc můžete spojit běh a plavání! Běh doporučuji zakončit krátkým posilováním – břišní svaly, paže, hýždě – a strečinkem,“ popisuje s nadšením své aktivity stále vitální instruktorka. „Během dne se snažte hodně plavat, u moře je ideální také tenis či badminton nebo plážový volejbal. Na horách asi pořádáte horské tůry. Využít můžete také hotelové fiko. To rovněž doporučuji ráno, abyste se pak celý den mohli věnovat rodině, partnerovi a dovolené,“ usmívá se sympatická žena.

Poznámka redakce:

Pár tipů na cvičení nabízí její internetová televize kynychova-TV.cz, kde najdete cvičení zdarma a cvičit můžete kdekoliv s připojením na internet- stačí vám tablet nebo chytrý telefon!

Posilování břišních svalů:

Hýžďové svaly:

Komplexní trénink – Postava snů

Přejeme pěkné léto!

foto nahoře: Lenka Hatašová

Z archivu aneb přečtěte si také:

Negativní myšlenky, které nám brání v hubnutí

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

3.8.2015 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024