Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Tři podstatné věci, které vám pomohou začít pravidelně cvičit a vydržet u toho

Na blogu Kaloricketabulky.cz se vám snažíme přinášet dobré rady, které vám usnadní boj s nadbytečnými kilogramy.

Nejde o chvilkovou záležitost, zázračné mávnutí hůlkou či spolknutí kouzelného prášku, ale o trvalou změnu životního stylu.

A i když to někomu může být proti srsti, pravidelný pohyb do nového života štíhlého a zdravého člověka neodmyslitelně patří. O jeho prospěšnosti se rozepisovat nebudeme, dnes jsou na řadě tipy, které vám pomohou se do cvičení zamilovat. I zde totiž musíme vědět, jak na to. A uvidíte, jak je to prosté…

Fit žena

Pojďme si připomenout příspěvky, které jsme pro vás připravili v minulých letech – a kde je vše podstatné. Možná jste v té době aplikaci Kaloricketabulky.cz ještě nepoužívali. A možná jste zde dnes dokonce poprvé, protože jste se rozhodli s novým školním rokem zavést do svého života nové pořádky.

A za to vám tleskáme. Teď už stačí jen trochu popřemýšlet na diářem a zakomponovat pohyb do svého programu stejně jako je to v případě odvozu dětí na kroužky či jiných pravidelných činností.

Rada č.1: Vyberte si to nejlepší místo a čas

Na toto téma jsme se zaměřili v článku pro úplné začátečníky, případně chronické začátečníky, který se jmenoval Praktické a léty prověřené rady. Co zde najdete?

  • Jak si vybrat fitcentrum
  • Jak často cvičit, aby to mělo efekt
  • Jak najít správnou motivaci

Číst celý článek o výběru fitkcentra

Rada č. 2: Najděte si instruktora, který vám sedne

Osobně si myslím, že tento bod je pro mnohé ještě důležitější než ten předchozí. Znám mnoho případů, kdy mezi trenérem/instruktorem a klientem vzniká dlouholeté přátelství, přes které nejede vlak.

Tématem výběru instruktora jsme se zabývali v článku Jak si vybrat nejlepšího instruktora skupinového cvičení na světě a věřím, že může pomoci i těm, kteří třeba už delší dobu cvičit někam chodí, ale pořád mají pocit, že to není to pravé ořechové… Podstatné jsou dvě věci:

  • Jaký by měl být správný instruktor?
  • A jak poznám špatného instruktora?

Číst celý článek o instruktorech

Rada č. 3: Pořiďte si oblečení, v kterém se bude cítit dobře

I když mnozí zastávají názor, že cvičit se dá i ve starých teplákách a vytahaném tričku (a mají v podstatě pravdu), bylo zjištěno, že oblečení je pro řadu lidí důležitou složkou, díky které se při cvičení cítí lépe.

Ať už je váš přístup v tomto směru jakýkoliv, tak až na výjimky (jóga a spol.) bychom neměli podceňovat vhodnou obuv, ženy pak ještě podprsenku. A opět to vydalo na celý článek – Oblečení a výbava na cvičení.

  • Co si vzít na sebe do fitcentra?
  • Jak by měla vypadat sportovní bota?
  • Jak najít správnou podprsenku na cvičení?

Číst celý článek o oblečení a botách na cvičení

A teď už od teorie k praxi. Přejeme, ať se daří. A budeme rádi, když nám napíšete, v kterém fitcentru jste spokojeni, případně kam by raději ostatní čtenáři chodit neměli…  Své postřehy můžete bez registrace psát do komentářů přímo pod článek.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Zmrzliny při hubnutí? Určitě ano, ale je třeba vybírat!

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

3.9.2015 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023