Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Ria Hrušovská, osobní trenér: Jídlo neponechávám nikdy náhodě

Na dovolené jsem sice nebyla asi osm let, ale jezdím často na crossfit závody a akce spojené s Les Mills (moderní skupinové cvičení).

Tam všude je stravování pro mě základ.
Sama aktivně sportuji a dodržuji zásady zdravého stravování. S bratrem navíc coachujeme klienty, které kolikrát vedeme online i během jejich dovolených, aby se vydrželi stravovat tak, jak by měli. Ani na dovolené není radno moc polevovat.

Ria Hrušovská
Ria Hrušovská

Ria Hrušovská

Ať už jde o dovolenou, závody, nebo pracovní výjezd, je hlavní si zavčas zjistit, co vše je na daném místě dostupné.

  • Když člověk chce a zná svůj cíl, jde režim správného stravování dodržovat všude.

Všude totiž najdete obchod s potravinami a stejně tak si dnes lze vybrat zdravě i v restauraci. Neexistují v tomto směru žádné výmluvy. A to platí nejen o výživě, ale také o tréninku – výpady a kliky můžete dělat i na pláži a nic k tomu nepotřebujete, že?

Já osobně se držím už několik let svého osvědčeného systému – šest dní jím zdravě a soboty mám „cheating day“, kdy jím, na co mám chuť. A na tom nic nezmění ani dovolená. Tohle na mě funguje a vyhovuje mi to.

Pár mých tipů, co si můžete vzít kamkoliv s sebou:

  • rýžové chleby, žitné knackebroty
  • vločky obyčejné (oblíbila jsem si také kaše od Nominal)
  • kvalitní protein nebo proteinové tyčinky
  • sušené maso Jerky
  • ořechy
  • ovoce a zelenina (navíc obojí je dostupné opravdu všude)

Stejně tak lze v každém obchodě najít  něco ve stylu cottage sýru.

Tohle byly ty “rychlé” varianty. Samozřejmě základ zdravé stravy tvoří kvalitní bílkoviny – ryby, maso, vajíčka, z rostlinných pak tofu a tempeh.

Jsem si jistá, že ve většině restaurací vám i na dovolené vyjdou vstříc a udělají vám jídlo bez omáčky. Navíc rýži, kuře a zeleninu umí opravdu všude.

  • Vždy učíme klienty číst etikety, aby věděli, co a jak si správně vybrat.
Ria Hrušovská
Ria Hrušovská s bratrem

foto: Ria Hrušovská

Pokud se chcete “rozmazlovat”, občas si na cesty upeču něco sama, aby to odpovídalo fitness stravě.

Recept na MPT proteinové bobky:

500 g vloček
3 odměrky čoko proteinu
2 banány
250 ml vody (někdy je třeba i více)

Z hmoty vypracujeme „bobky“, které klademe na plech na pečící papír (nutnost). Doprostřed bobků dáme dia marmošku.

zdravý recept

Pečeme cca deset minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

No a samozřejmě, když je to dovolená, takže si občas dopřejte  bez výčitek to, co máte rádi. Zkrátka pak přidáte cardio trénink, aby se to vyrovnalo. Vše je o rovnováze a po malém výkyvu najdete brzy po dovolené opět svůj řežim.

Ria Hrušovská

www.mypersonaltrainer.cz/cz/uvod

  • Majitelka MPT Academy s řadou fitness certifikátů  – od TRX a bojového umění až po masáže, výživu a vše mezi tím.
  • V branži se pohybuje od roku 1996.
  • Se svým bratrem poskytuje v rámci akademie osobní tréninky a jídelníčky na míru.
18.8.2016 Ria Hrušovská Články, Recepty a výživa

Z archivu

Být kráskou z Instagramu není kvalifikací k sestavování jídelníčků

I když používáte aplikaci Kalorické Tabulky, která vám sama nastaví potřebné parametry, může se občas stát, že potřebujete (zejména v začátcích) pomoci s jídelníčkem.

… A obrátíte se na odborníka. STOP! Než zaplatíte za stravovací plán, ZAMYSLETE SE.

Celý článek 13.3.2022

Související články

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jste s hubnutím neustále na začátku? Vyzkoušejte tipy, jak se konečně posunout vpřed!

Když člověk začne hubnout, obvykle to doprovází silná motivace, snaha o změnu a odhodlání „něco konečně dělat“.

Jenže výsledky nejsou vždycky hned rychlé a reálný život s sebou přináší spoustu práce, aktivit, povinností, překážek i návraty ke starým návykům. Proto pokud jste se snahou o zhubnutí stále na začátku, můžou vám pomoct následující tipy, které vás podrží na cestě vpřed.

Celý článek 9.11.2025

O kaloriích nevážně: Jídla v těstíčku

Kdysi dávno lidstvo přišlo na to, že smícháním mouky a vody vznikne těsto, a začalo z něj péct chleba. A potom někoho napadlo dát do těsta náplň, zabalit a těsto uvařit či osmažit.

Časem dokonce vznikly i nové varianty těsta jako listové nebo odpalované.

Celý článek 6.11.2025

Veronika Mayová: I pozitivní myšlenky mohou být nechtěné a kazit nám hubnutí

Četl/a jste článek „Nechtěné myšlenky – tichý sabotér naší snahy zhubnout“?

Pokud ne, nezapomeňte se na něj později juknout. Teď se podíváme opět na myšlenky – tentokrát na první pohled pozitivní, jež mají ovšem také své ale…

Celý článek 3.11.2025

Gen Z delikatesa Gochujang

Gochujang, možná znáte pod slovním spojením „pasta z červené chilli papričky“. Je to sladko-slané fermentované koření velmi oblíbené v korejské kuchyni.

V poslední době začíná být velmi populární nejen kvůli svému exotickému názvu, ale také pro zajímavé spektrum chutí, které dodá běžným pokrmům.

Celý článek 31.10.2025

Ing. Barbora Karásková: Proč řešit ultrazpracované potraviny v jídelníčku?

Dnešní potravinářský průmysl dokáže hotové zázraky. Umí vyrobit potraviny, které vypadají skvěle, chutnají božsky a ještě se tváří jako něco, co prospěje našemu zdraví.

Krásný obal, lákavé slogany, sliby o zdraví, a to s hlavním cílem – přesvědčit nás, že kupujeme něco dobrého pro naše tělo.

Celý článek 28.10.2025

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner