Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak hubnout zdravě a bez jo-jo efektu: Rozhovor s Luckou Blechovou, spoluautorkou článku Bazální metabolismus

Jeden z nejčtenějších článků na „blogu“ Kaloricketabulky.cz, kde zveřejňujeme nejen vaše příběhy, ale také články od našich odborníků, se týkal problematiky bazálního metabolismu.

Tentokrát jsme pro vás připravili rozhovor s Lucií Blechovou, díky které právě výše zmíněný článek před lety vznik.

metabolismus

Lucko, už to budou tři roky od zrození našeho nejčtenějšího článku na blogu Kaloricketabulky.cz Bazální metabolismus, na kterém jste se podílela. A stále je v kurzu. Čím si to vysvětlujete?
Na úvod musím říct, že jsem za tuto zkušenost velice ráda. Stále mi chodí dotazy a u článku přibývají komentáře. Podle mě bazální metabolismus v teorii není žádná věda, ale tvrdá praxe! A právě proto oslovuje toto téma stále tolik lidí.

Ta praxe je – upřímně řečeno – někdy složitá i na mě samotnou. A tak to mám jako na houpačce. Období, kdy kila jdou dolů, střídá období,  kdy kila jdou nahoru v souladu s životními etapami. Ale bojuji dál a věřím, že jednou i moje tělo najde rovnováhu.

Fandíme všem, kteří se pokoušejí ztratit nadbytečné kilogramy. Zveřejňujeme  zde pravidelně příběhy našich úspěšných uživatelů aplikace Kaloricketabulky.cz. A co vy? Pracujete nyní na nějakém projektu?
Ano, už třetím rokem spouštím soutěž pod názvem For My Perfect Body. Na projektu spolupracuji s jednou módní značkou, kterou velice ráda nosím. Soutěž probíhá dvakrát ročně, na jaře a na podzim. Cílem je lidi dostatečně motivovat, naučit je pravidelné a vyvážené stravě, starat se o tělo, sundat přebytečný tuk, nabrat svalovinu … prostě být FIT.

Poslední řada pro mne byla zatím ta NEJ. Přihlásili se poprvé i muži. Navzájem jsme se motivovali na soutěžní FB skupině. Soutěžící přidávali své kulinářské výtvory a tipy, vzájemně se podporovali. I toto je pro mne motivace jet dál a nic nevzdávat.

Společně jsme dali dolů přes 40 kilo tuku a nabrali asi 7 kilo svaloviny. Vyhrála slečna Klára, která za měsíc udělala proměnu v podobě -2,7 kg tuku a +1,3 kg svaloviny. To je  úžasný výsledek. Jsem na všechny moc pyšná. Baví nás to.

Právě připravuji 5. řadu, která bude trvat opět 5 týdnů. Přihlásit se může opravdu každý – a to v FB skupině: For My Perfect Body.

Máte nějaké ohlasy od účastníků?
Ano, například Dáša se účastní pravidelně a stále se posunuje blíž ke svému cíli. Jako většina ostatních „soutěžících“ i ona si chválí podporu skupiny a to, že se seznamuje s novými lidmi a jejich zkušenostmi. Nebo Eliška. Ta soutěž považuje za úžasný hnací motor a tvrdí, že poprvé díky naší společné práci nezažila ten proklínaný jo-jo efekt.  Také Honza, jeden z mála mužů, si můj projekt chválí – naučil se jinak jíst a výsledek se dostavil.  A pak samozřejmě Klára, dvojnásobná vítězka, která neusnula na vavřínech a stále dychtí po všech informacích a bere nový stravovací styl jako životní cestu.

Můžete nám na závěr ještě prozradit nějaké recepty, které jsou ve vaší skupině úspěšné?

Ano. Dávám hned dva.

Lívance z cottage sýru

  • 100 g nízkotučného cottage sýru
  • 1 vejce
  • 160 g mletých ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 banán (cca 90 g)
  • 40 ml sójového mléka( lze použít kravské)

Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme dohladka.
Opékáme na nepřilnavé pánvi na středním plameni cca 2 minuty z každé strany.

Slunečnicové sušenky:

  • 300g slunečnicových semínek
  • 2 bílky
  • med/třtinový cukr (cca 2 PL)

Bílky smícháme s medem nebo cukrem a necháme rozpustit asi 15 minut (sem tam zamícháme). Se sladidlem si manipulujte dle chuti, já dala 1 PL medu, kamarádka dává 2 PL třtinového cukru a v původním receptu je až půl hrnku cukru… Pak přisypeme slunečnici, pořádně promícháme a na pečící papír děláme bochánky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů asi 10-15 minut – no dozlatova.

Děkuji za rozhovor a přejeme, ať se všem daří.

hubnutí s Lucií Blechovou

Skupina na facebooku, která pod vedením Lucie hubne

Z archivu aneb přečtěte si také:

Lucie Křivinková: Jak nám může ublížit nadbytek cukrů?

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

3.10.2016 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024