Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Zhubnout a začít žít nový život radostně? Jde to a Lucie vám ukáže, jak na to!

Přinášíme vám další fantastickou proměnu, abychom podpořili vaše rozhodnutí změnit svůj životní styl k lepšímu a odhodit pár kilogramů, které vás třeba tíží.

Po delším čase představujeme opět jednu maminku na mateřské, která dokázala změnit svůj život k lepšímu přesně tak, jak si stanovila.

Narození dítěte je radost. Ale bohužel je tu jako vždy i druhá strana mince: Většina žen v tomto období odsune své potřeby až na poslední místo a v následku toho pak často propadají nespokojenosti a blbým náladám, občas až depresím.

Zhubnout a začít žít nový život radostně? Jde to a Lucie vám ukáže, jak na to!

Osmadvacetiletá Lucie na mateřské dovolené si tím také prošla. Dokázala se ale včas vzpamatovat a jak sama říká, dnes je jejím největším zájmem samozřejmě její dcera, ale také vaření – zdravé dobré jídlo, cvičení a její blog, který si založila právě na základě svého úspěšného odhození nadbytečných kilogramů.

  • Na počátku proměnu byly její míry:  174 cm, 99 kg,  pas 115 cm, stehno 69,5 a boky 116 cm.

O své motivaci zhubnout měla Lucie jednoznačnou představu:  „Chtěla jsem být hezká maminka, líbit se svému manželovi a cítit se dobře – byla jsem neustále vystresovaná a neměla jsem jiný zájem než starat se o malé miminko.

Zhubnout a začít žít nový život radostně? Jde to a Lucie vám ukáže, jak na to!

Jak Lucie postupovala?

„Začala jsem tím, že jsem vynechala bílé pečivo, jedla hodně masa, přidala na zelenině a ovoci, nepila alkohol, snažila se jíst po třech hodinách několikrát denně,“ prozrazuje své první kroky ohledně změny jídelníčku. „Na začátku jsem cvičila Jillian Michaels 30 Day Shred a další programy od ní, kombinovala to s Shaun T, Blogilates a tancem. Také jsem navštěvovala lekce FitMami, což byla super motivace,“ doplňuje informace, co se týká pohybových aktivit.

Co bylo podle Lucie nejtěžší?

Vydržet a nepovolovat, když se hubnutí po třech měsících zpomalilo. Změny byly hned znát, a pak to šlo najednou pomalu,“ říká žena, kterou byste podle fotografií „před“ a „nyní“ zřejmě vůbec nepoznali!

Po úspěšném odhození kilogramů, které ji tížily, vypadá téměř jako modelka, vlastně ještě lépe  – doslova jako reklama na zdravý životní styl.

Zhubnout a začít žít nový život radostně? Jde to a Lucie vám ukáže, jak na to!

Krizí prý Lucie měla několik právě ve chvílích, kdy to nešlo: „Nenazývala bych to úplně krizemi, ale byly to chvíle, kdy jsem se vrátila například k bílému pečivu, sem tam si dala nějakou sklenku vína. Ale pořád jsem poctivě cvičila a 70 % mého nového jídelníčku jsem dodržovala,“ svěřuje mladá maminka, jež prozrazuje také své současné míry:

  • 72 kg, pas 90 cm, stehno: 56 cm, boky 91 cm

V tuto chvíli jsem téměř spokojená s tím, jak vypadám,“ komentuje výše uvedená čísla s tím, že prý stále na sobě pracuje. „V současné době jsem v dietním režimu a ráda bych se dostala na váhu 65 kg,“ nastiňuje své plány a hned dodává, že váha pro ni ale není rozhodující. „Mám jasnou představu, jak chci vypadat. A pokud v tu chvíli budu vážit 70 kg, bude mi to jedno,“ vysvětluje žena, která ví, co chce. A umí toho dosáhnout.

Zhubnout a začít žít nový život radostně? Jde to a Lucie vám ukáže, jak na to!

Jak vnímá své nové já?

Ohlas u okolí byl obrovský,“ říká nadšeně a není se co divit. Fotografie v našem článku jasně mluví za vše. „Toho, že jsem se z velikosti 44 dostala na velikost 38, si nešlo nevšimnout. A pozitivní reakce mého okolí mě v březnu roku 2015 povzbudily k tomu, abych si založila vlastní blog na facebooku Fit&Food Passion with Luci. Před Vánoci jsem natočila několik videí na zdravé vánoční cukroví. V současné době má moje stránka přes pět tisíc sledujících. Aktuálně jsem za polovinou půlročního intenzivního kurzu u prof. Jelínka – Kurzy ATAC Poradce pro výživu a suplementaci,“ popisuje radostně následky své velké změny Lucie. Jak je vidět, nezůstalo tedy jen u hubnutí, ale novému životnímu stylu doslova propadla.

Oblíbený recept: Krůtí výpečky s polentových knedlíkem a cuketovým zelím

Krůtí výpečky s polenových knedlíkem a cuketovým zelím

Výpečky: Krůtí stehenní maso (0,5 kg), drcený kmín, sůl, pepř, lahůdkové droždí, česnek (4 stroužky), voda. Maso nakrájejte na větší kostky, ochuťte, česnek prolisujte, podlijte vodou a dejte péct do trouby na 180 – 200 st. cca 40 minut. V průběhu podlívejte.

Cuketové zelí: Menší cuketa, cibule, brambora, sůl, mletý kmín, pepř, třtinový cukr  1-2 čajové lžičky, voda, ocet. Cuketu nastrouhejte i se slupkou, cibuli nakrájejte na malé kousky, bramboru nastrouhejte najemno. Do hrnce dejte trošku oleje a nechte vzpěnit cibulku, přidejte  cuketu, chvíli restujte a podlijte trochou vody, aby se mohla dusit. Přidejte bramboru – zelí krásně zahustí. Osolte, opepřete, přidejte koření, cukr a ocet podle chuti.

Polentový knedlík: Instantní nebo klasická polenta – uvařte podle návodu, já použila instanční. Dejte do hrnečků nebo například formy na chlebík a nechte trochu vychladnout. TIP: Je dobré udělat s předstihem (den předem nebo ráno) – je pak tužší a stačí jen ohřát jako klasický knedlík.

Vzkaz od Lucie:

Nikdy se nevzdávejte toho, co chcete! I když je váš cíl zdánlivě nereálný nebo pro někoho nepodstatný, dělejte pro sebe maximum, protože život i tělo máme jenom jedno. Žijte dneškem, protože včerejšek je jen snem a zítřek iluzí. A nezapomeňte, že když vynecháte trénink nebo sníte nějaké nevhodné jídlo, nedělá to z vás špatnou osobu. Dělá to z vás člověka. Prostě pokračujte dál ve svém snažení! A hlavně žijte s VÁŠNÍ!

Kontakt:

fit-food-with-luci.webnode.cz

Z archivu aneb přečtěte si také:

Jak se udržet v kondici nejen po dobu karantény? Zkuste názorná videa jógy s logem KalorickéTabulky.cz

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

16.1.2017 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024