Často nám píšete, že si nevíte rady s jídelníčkem. Neumíte jej poskládat tak, aby se kolečka aplikace Kalorické Tabulky zelenala.
Rádi bychom vám tedy opět připomněli, že inspiraci a návody na výše uvedené najdete v našich uzavřených skupinách na Facebooku.
Jsme velmi vděčni, že v obou našich skupinách je řada dam (a pánů!), kteří den co den vkládájí své jídelníčky – fotky, popisky, často i recepty a hlavně pak screeny z aplikace Kalorické Tabulky, takže je na první pohled vidět, jak si takové jídlo ohledně živin stojí. A to nikde jinde na internetu zřejmě nenajdete.
A protože tu máme svátky velikonoční a nedávno v české skupině běžela výzva #vejce, dovolujeme si zde prostřednictvím fotografií přinést pár tipů. Recepty a kalorické hodnoty si můžete dohledat v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.
Ilustrační fotografie jsme si dovolili převzít ze skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami – tam je vložily úžasné dámy a jeden skvělý muž (Vierka Fliglová, Pavla Maxima – Drtinová, Naděžda Klewar Slavíková, Zuzana Laštovková, Monika Hronová, Jan Freudl, Kateřina Kramlová a Laďka Doležalová).
Co znamená výzva ve skupině?
Akce, která má letitou tradici ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami. Každý týden se „vaří“ jedna surovina, kterou volí jednotliví členové skupiny – volba se přádává jako štafeta. Všechny recepty jsou označeny příslušným hashtagem (#), takže jsou recepty snadno dohledatelné.
Na závěr dobré připomenout
Čerstvá vejce se musejí uchovávat v teplotách od 5 °C do 18 °C, tedy ne v pokojové teplotě!
Vejce dostatečně provařené a skladované při 5 až 10 °C je bez problémů použitelné zhruba deset dní.
Obal (skořápka) je částečně prostupný pro různé nežádoucí mikroorganismy či plísně, které mohou při nevhodném uložení nepříznivě ovlivnit jejich zdravotní nezávadnost a zkrátit dobu minimální trvanlivosti.
Zdroj: Státní veterinární správa
Tip navíc
Řadu báječných receptů a vzorové jídelníčky najdete také v naší knize Kalorické Tabulky – nejlepší recepty. Všech 101 receptů obsahuje QR kód pro snadný zápis do aplikace.
Po pomlázce jsme doma vždy řešili, co dělat s tou náhlou přemírou vajec. Připadali jsme si jako Šafránek z Básníků, když chystal vaječné hody pro svou dívku.
V té scéně má v ruce knihu Připravujeme vejce od Maryny Klimentové a skutečně vytvoří množství variací a variant, až oko žasne.
Když člověk začne hubnout, obvykle to doprovází silná motivace, snaha o změnu a odhodlání „něco konečně dělat“.
Jenže výsledky nejsou vždycky hned rychlé a reálný život s sebou přináší spoustu práce, aktivit, povinností, překážek i návraty ke starým návykům. Proto pokud jste se snahou o zhubnutí stále na začátku, můžou vám pomoct následující tipy, které vás podrží na cestě vpřed.
Kdysi dávno lidstvo přišlo na to, že smícháním mouky a vody vznikne těsto, a začalo z něj péct chleba. A potom někoho napadlo dát do těsta náplň, zabalit a těsto uvařit či osmažit.
Časem dokonce vznikly i nové varianty těsta jako listové nebo odpalované.
Gochujang, možná znáte pod slovním spojením „pasta z červené chilli papričky“. Je to sladko-slané fermentované koření velmi oblíbené v korejské kuchyni.
V poslední době začíná být velmi populární nejen kvůli svému exotickému názvu, ale také pro zajímavé spektrum chutí, které dodá běžným pokrmům.
Dnešní potravinářský průmysl dokáže hotové zázraky. Umí vyrobit potraviny, které vypadají skvěle, chutnají božsky a ještě se tváří jako něco, co prospěje našemu zdraví.
Krásný obal, lákavé slogany, sliby o zdraví, a to s hlavním cílem – přesvědčit nás, že kupujeme něco dobrého pro naše tělo.