Aplikace Kalorické Tabulky: Solidní a cenově dostupní odborníci, kteří vám pomohou změnit životní styl k lepšímu
Ačkoliv je naší prioritou vývoj aplikace Kalorické Tabulky, začali jsme před časem zcela spontánně sbírat tipy na věrohodné odborníky v oblasti výživy a fitness.
Důvod byl prostý…
Díky našim skupinám na Facebooku se k nám dostávaly smutné příběhy, kdy se naši uživatelé nechali napálit předraženými a nekvalitními jídelníčky nebo dokonce službami pochybných poradců, kteří místo úpravy životosprávy vnucovali „hubnoucí zázraky“. A po těch – jak známo – hubne hlavně peněženka.
Pokud tedy hledáte odbornou pomoc (a my ji minimálně do začátku používání naší aplikace a změny životního stylu obecně vřele doporučujeme), přijde vám snad vhodpár tipů na ověřené oborníky.
Nutriční terapeutka a výživová poradkyně – poskytuje individuální jídelníčky na míru, stravovací programy v poradně (Plzeň) i on-line konzultace.
Umí poradit i lidem se zdravotními tématy, jako jsou potravinové intolerance, zvýšený cholesterol, zvýšená hladina cukru či hladina kyseliny močové atp.
Akreditovaný výživový poradce MŠMT a instruktor fitness – individuální jídelníčky na míru se zohledněním potřeb a chutí jedince + konzultace (osobně či on-line). Měření na segmentální bioimpedanční váze Tanita BC 545 (Hustopeče) s podrobnou analýzou hodnot v přehledných grafech a následnými doporučeními.
Kouč aktivního životního stylu, lékařka, lektorka, fitness instruktorka a sportovní labužnice. Zakladatelka Pro Fit Institutu, přednášející na FTVS UK, členka mezinárodních odborných společností.
Výživová specialistka, osobní trenérka a technoložka potravin (studium VŠ chemie a technologie potravin, státní zkoušky z výživy a rekvalifikační kurzy) – osobní konzultace (Brno) i on-line. Měření na profesionální váze TANITA (Brno).
Vystudovala obor nutriční terapeut na Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Specializuje se na výživu dětí, kojících matek, těhotných žen, a (pre)diabetiků, dále také na vegetariánství a veganství.
Pracuje jako nutriční terapeutka ve vlastní ambulanci Nutrilka s.r.o. – osobní konzultace (Brno) i on-line.
Vystudovaná technoložka potravin a odbornice na výživu. Zabývá se prevencí poruch příjmu potravy a vysvětlením základních věcí ve výživě široké veřejnosti.
Sama si během deseti let prošla poruchou příjmu potravy, záchvatovým přejídáním i nespočtem různých diet. Motivace pro maminky – po porodu zhubla 30 kg. Její příběh najdete na našem blogu, kam také přispívá svými radami.
Absolventka kurzu Výživa a výživové poradenství (Univerzita Karlova) a kurzu Výživového poradce se zaměřením na rostlinnou stravu od společnosti ProVeg.
Certifikovaná výživová poradkyně s láskou k jídlu, která sestavuje jídelníčky z běžně dostupných potravin, bez prodeje “zázračných” produktů. Tvrdí, že hubnutí nemusí být jen o zákazech.
Výživová poradkyně, která radí: 1. Zapomeňte na slovo dieta! 2. Naprogramujte se na nový životní styl, který nikdy neskončí! 3. Mějte se rádi a změnu dělejte pro sebe, ne pro nikoho jiného!
Profesně kvalifikovaná výživová poradkyně. Hubnutí udržitelně. Individuální a komplexní přístup ke zdraví, prevence. Relaxační masáže. Mindfullnes. Nordic walking instruktor. Zdravé recepty (i bez lepku a mléka).
Autorka řady receptů a ukázkových jídelníčků v knize Kalorické Tabulky (Nakladatelství Jota, 2020).
Terapeut využívající metodu P-DTR (pokročilý neurologický přístup, který řeší příčiny bolestí, pohybových dysfunkcí a jiných obtíží skrze korekci receptorových poruch). Výsledky bývají rychlé a velice efektivní.
Když člověk začne hubnout, obvykle to doprovází silná motivace, snaha o změnu a odhodlání „něco konečně dělat“.
Jenže výsledky nejsou vždycky hned rychlé a reálný život s sebou přináší spoustu práce, aktivit, povinností, překážek i návraty ke starým návykům. Proto pokud jste se snahou o zhubnutí stále na začátku, můžou vám pomoct následující tipy, které vás podrží na cestě vpřed.
Kdysi dávno lidstvo přišlo na to, že smícháním mouky a vody vznikne těsto, a začalo z něj péct chleba. A potom někoho napadlo dát do těsta náplň, zabalit a těsto uvařit či osmažit.
Časem dokonce vznikly i nové varianty těsta jako listové nebo odpalované.
Gochujang, možná znáte pod slovním spojením „pasta z červené chilli papričky“. Je to sladko-slané fermentované koření velmi oblíbené v korejské kuchyni.
V poslední době začíná být velmi populární nejen kvůli svému exotickému názvu, ale také pro zajímavé spektrum chutí, které dodá běžným pokrmům.
Dnešní potravinářský průmysl dokáže hotové zázraky. Umí vyrobit potraviny, které vypadají skvěle, chutnají božsky a ještě se tváří jako něco, co prospěje našemu zdraví.
Krásný obal, lákavé slogany, sliby o zdraví, a to s hlavním cílem – přesvědčit nás, že kupujeme něco dobrého pro naše tělo.