Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Kalah – nejefektivnější systém sebeobrany na světě

Kalah představuje efektivní způsob, jak se ubránit téměř všemu, s čím na vás někdo může zaútočit.

Jeho zakladatel Idan Abolnik byl členem elitních izraelských jednotek a osobním strážcem izraelských prezidentů a premiéra. K tomu už asi není co dodat.

Po odchodu z aktivní služby se Idan Abolnik usadil v jižní Africe, kde vyvinul systém reálné sebeobrany, který nazval Kalah.

Kalah – nejefektivnější systém sebeobrany na světě

K- krav= boj
A + A = Davidova hvězda + ochrana
L – lotar = boj proti teroru
H- hatkhfah = útok

Kalah – nejefektivnější systém sebeobrany na světě

Nejlepší obranou je podle něho útok.

Už jste někdy přemýšleli, co byste dělali, kdyby vás náhle někdo přepadl? Systém tréninku Kalah je postavený na drilu a psychologii – pokud se mi to stane, moje podvědomí začne pracovat. Aby se ovšem do podvědomí usadily potřebné informace, musí být trénink co nejvíce přizpůsobený realitě. Není to bojový sport, je to boj o přežití.

  • Když na tebe někdo vytáhne nůž, krev sice poteče, ale máš šanci přežít. A to za tvrdé tréninky přece stojí.

Princip Kalah je jednoduchý – nejdřív se snažit situaci uklidnit, hrát oběť. Pokud se situace zhoršuje, je třeba jednat – překvapit útočníka tím, že k němu přistoupíte co nejblíže…

Jestli se chceš naučit skutečnou sebeobranu, nepotřebuješ být mistr světa ve zvedání činek či majitel různě barevných pásků, ale neměl by ses bát dostávat rány.

Počítej s tím, že v rámci tréninku absolvuješ náročnější rozcvičku, že na tebe budou řvát, sprostě ti nadávat a že to bude bolet.

Kalah není sport. Je to reálná sebeobrana, nastavení podvědomí. A to se nedá zvládnout jinak, než věrnou imitací reality.

Když půjdeš večer po ulici lehce „ovíněn“ a někdo tě přepadne, těžko mu řekneš, že má počkat, až vystřízlivíš, dáš si kafe či nějaký fitness nakopávač. Ne, ty musíš reagovat tak, jak se naučíš během tvrdých tréninků.

Kalah není sport ani bojové umění. Jediné, k čemu by se dal přirovnat a z čeho vlastně vychází, je vojenský výcvik. Co ostatně jiného čekat od člověka, který byl vycvičen u protiteroristické jednotky, osvobozoval rukojmí, zatykal teroristy, ochraňoval diplomaty…

Kalah učí své absolventy přežít – a to platí pro muže i ženy.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Filip Krejčí: Aikido – cesta harmonie

Filip Krejčí: Aikido – cesta harmonie

Ať jsou vaše cíle v tomto životě jakékoliv, myslím, že je především třeba být v souladu se svým okolím i se sebou samým.

Mějte, prosím, na paměti, že správných cest je vždy více a není tedy třeba nikoho do ničeho nutit.

Celý článek 15.8.2019 0

Lucy Linn Fells
www.fitkondice.cz

Lektorka skupinových lekcí a osobní trenérka v Daily Fitness. Její tréninky jsou zaměřené na zdravotní aspekty cvičení, pomůže vám s vytvarováním těla s ohledem na rehabilitační a rekondiční efekt – přeměníte tuky na svaly, zlepšíte si celkovou tělesnou a s ní i psychickou kondici.

12.9.2019 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023