Pozvánka na 1. československou evidence-based konferenci o výživě
Rádi bychom vás za KalorickeTabulky.cz pozvali na velice zajímavou konferenci o výživě, které se sami budeme účastnit jako mediální partneři.
1.československá evidence-based konference o výživě se uskuteční 23. listopadu v Ostravě v nádherných prostorách auly VŠB-TUO.
Celou konferenci organizuje Institut Moderní Výživy, který můžete již znát z našeho rozhovoru s Lukášem Roubíkem.
Vědecky podložené informace o výživě srozumitelnou formou pro širokou veřejnost
Institut Moderní Výživy přišel se zajímavých konceptem konference, jejímž hlavním cílem je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se tak každý účastník dozví za jediný den zajímavé evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných odborníků z ČR i ze Slovenska, které najednou společně na žádné jiné akci neuslyšíte. Na rozdíl od podobných akcí zde dostane každý odborník téměř hodinu času, aby své téma dokázal účastníkům představit a rozebrat skutečně až do hloubky.
Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata dětské výživy, klinické výživy, redukčních diet a hubnutí, sportovní výživy a suplementace, kvality potravin a správného nakupování i vaření. Vyvrcholením konference pak bude samostatný diskusní panel na téma poruchy příjmu potravy.
Program konference:
09:00 hod Registrace účastníků
09:45 hod Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů IMV
10:00 hod Pravda o klinické výživě aneb rakovinu opravdu nejde vyhladovět – Mgr. Ing. Tereza Vágnerová (Všeobecná fakultní nemocnici v Praze)
11:00 hod Aby to dětem pálilo doma i ve škole – výživa (ne)sportujícího dítěte – MUDr. Marie Skalská (Centrum sportovní medicíny v Praze, Pro Fit Institut)
12:00 hod Kontrola energetického výdaju v kontexte stravovania športovca: využitie a relevanciašport-testerov – Vilo Hečko (Fitclan)
13:00 hod Přestávka na oběd
14:00 hod Pravda o redukčních dietách aneb jaká dieta je nejefektivnější? – Ing. Bc. Lukáš Roubík (Institut Moderní Výživy)
15:00 hod Efektivní suplementace: Jak vytěžit maximum? – Miloslav Šindelář (Institut Moderní Výživy)
16:00 hod Porucha mikrocirkulace v podkoží a její dopad na tukovou tkáň. – MUDr. René Vlasák (Centrum preventivní medicíny)
17:00 hod Význam hydrolýzy kolagénu a konzumacie želatínových jedál pre organizmus – podpora proteosyntézy– Silvia Horecká (Terapia Jedlom)
18:00 hod Panel – Poruchy příjmu potravy – Mgr. Eva Slezáková (Anabell), Valentína Sedileková (Chuť žiť), MUDr. Martina Paulinyová, PhD. (Klinika dětské psychiatrie v Bratislavě), Sabina Pleváková (ExtrifitWomen Line)
19:00 hod Dotazy & diskuse
19:30 hod Závěr konference
Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek i podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících a registrace najdete na webu konference.
Proč je v dnešní době tolik mýtů a šarlatánů ve výživě a proč lidé věří dezinformacím?
Jak je to s umělými sladidly, redukčními dietami a „kalorickým mýtem“ či s různými „guru“ na výživu? Jak podle Lukáše Roubíka vypadá kvalitní jídelníček?
Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)
Vždycky, když opakují film Jak básníkům chutná život, zaujme mne příprava hostiny podle knihy Připravujeme vejce.
Šimon Šafránek v podání Pavla Kříže čeká dámskou návštěvu Píšťalky v podání Evy Vejmělkové, a tak právě podle knihy Připravujeme vejce chystá vaječný raut. Jenž mu překazí, jak jinak, jeho kamarád Kendy se dvěma dívkami z televizního štábu.
Říkaly nám to už naše babičky, ale je to pravda? Dokáže nás zasytit jenom polévka?
Na tu druhou otázku jsem nedávno dostal odpověď v pražském areálu SAPA, kam si občas se synem zajdeme koupit nějaké exotické pochoutky, koření a na oběd. Na jednom rohu je bistro, kde pán vaří jen a pouze kapří polévku. Nečekal jsem však, že dostaneme skoro litrový lavor, pardon velký talíř, plný rybího vývaru, nudlí, zeleniny a opečených kousků kapra. Měli jsme problém polévku dojíst a vlastně jsme pak dlouho, dlouho neměli hlad.