Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pozvánka na konferenci Institutu Moderní Výživy

Rádi bychom Vás pozvali na čtvrtý ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line!

Konference totiž bude poprvé v tzv. hybridní formě, tedy s možností fyzické účasti přímo v sále anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro laickou i odbornou veřejnost.

Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od dvanácti špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska, které najednou nikde jinde neuslyšíte!

Mezinárodní konference Moderní výživy

Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata kvalita a bezpečnost potravin, nutriční endokrinologie, kalorický paradox, tuky a oleje v lidské výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin, výživa dětí, těhotných a kojících žen a kritické myšlení v oblasti výživy a zdravého životního stylu. ‍Na letošním ročníku konference budou 4 hlavní příspěvky formou hodinových prezentací od 4 řečníků z ČR a ze Slovenska a v odpolední části proběhnou 3 moderované diskusní panely, ve kterých vystoupí celkem dalších 9 řečníků. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou po konferenci kompletní videozáznam z celé konference! Účastníci fyzické formy konference v Praze mají v ceně vstupenky samozřejmě zajištěný oběd a občerstvení v průběhu celého dne konference.

Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících a registrace najdete na webu konference.

Program konference a řečníci 

09:50 hod Zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy  

10:00 hod Kalorický paradox: Keď predstava o príjme a výdaji kalórií nekopíruje realitu – Vilo Hečko (Fitclan) 

11:00 hod Kritické myšlení ve výživě – Petr Havlíček 

12:00 hod Tuky a oleje ve výživě a jejich změny při tepelné úpravě potravin – prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. (Česká zemědělská univerzita) 

13:00 hod Přestávka na oběd

14:00 hod Nutričná endokrinológia – je tento nový smer kľúčový pre stravovanie? – MUDr. Boris Bajer, Ph.D. (Centrum výživy a tréningu)

15:00 hod Diskusní panel – Výživa dětí, těhotných a kojících žen

Mgr. Lucie Guilleminot, MUDr. Marie Skalská, Mgr. Eva Kraus 

16:00 hod Diskusní panel – Bezpečnost a kvalita potravin

prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ladislav Žatečka, Ing. Martin Masár 

17:00 hod Diskusní panel – Kritické myšlení ve výživě a zdravém životním stylu

Ing. Lukáš Hána, Mgr. Patrik Kořenář, Kristýna Skalická 

18:00 hod Závěr konference

Konference bude probíhat v sobotu 26. 11. 2022 od 10 do 18 hod v krásných prostorách Wellness Hotel Step**** na adrese Malletova 1141, 190 00 Praha 9 anebo on-line z pohodlí Vašeho domova. 

Všichni účastníci fyzické i on-line formy konference dostanou v týdnu po konferenci kompletní videozáznam z celé konference s doživotním přístupem, takže není nezbytně nutné být v sále anebo online celý den přímo v čase konání jednotlivých přednášek a celou konferenci si tak každý bude moci pustit opakovaně a k prezentovaným informacím se kdykoliv vrátit. 

Mezinárodní konference Moderní výživy, která se letos uskuteční v sobotu 26. listopadu v Praze anebo on-line

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících, registrace a vstupenky najdete na webu konference.

Co získáte nákupem vstupenky na konferenci?

  • certifikát IMV 
  • slevu 20 % na další akce a produkty Institutu Moderní Výživy
  • neomezený přístup ke kompletnímu záznamu konference (8 hodin)
  • 12 špičkových odborníků z ČR a ze Slovenska 
  • networking s ostatními účastníky konference a možnost pokládat řečníkům otázky (ve fyzické podobě i on-line prostřednictvím chatu)
2.11.2022 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Kalorie a kalorický deficit – mýty vs. fakta

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, i v dnešní době se stále můžeme setkat s různými „guru“ na výživu, kteří tvrdí, že kalorický deficit je nesmysl.

A že pro hubnutí jsou nejdůležitější například bílkoviny, trojpoměr makroživin, případně kvalita potravin…

Celý článek 17.4.2021

Související články

O kaloriích nevážně: Historické omyly týkající se jídel

Když se v knize z 10. století opře král na hradě o okenní sklo, je vám jasné, že autor ví o historii houbeles. A podobně je tomu s jídly.

Jako byste v takové knize třeba napsali, že si král Karel IV. dal k řízku brambory a dochutil je majonézou. Nechám vás chvilku hádat…

Celý článek 31.5.2025

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS., o zajímavém paradoxu: Hubnutí díky navyšování objemu jídla nebo energetického příjmu

O tomto tématu chci napsat už dlouho, protože se se zmíněným jevem setkávám v mojí nutriční poradně velmi často.

Jde o to, že určitá skupina lidí opravdu potřebuje začít jíst více (a samozřejmě často ruku v ruce i kvalitněji), aby začala zdravě hubnout.

Celý článek 28.5.2025

Trenér Tomáš Bartoš: Domácí cvičení – výhody a nevýhody, sestavení tréninkového plánu a vhodné cvičební pomůcky

Cvičení doma se stává stále oblíbenějším způsobem, jak dosáhnout svých fitness cílů.

Ať už chcete zhubnout, nabrat svaly nebo si jednoduše udržet zdraví a cítit se dobře, správný přístup je klíčový.

Celý článek 25.5.2025

Víte, co všechno vám může v životě zlepšit zdravé (z)hubnutí? Možná vás to překvapí

Když se mluví o hubnutí, většina lidí si automaticky představí hezčí postavu a lepší zdravotní stav. A to je samozřejmě pravda.

Jenže tahle změna s sebou přináší mnohem víc – benefity, které si často ani neuvědomujeme, a přitom mají zásadní vliv na náš každodenní život.

Celý článek 22.5.2025

Nutriční specialista radí: Jídelníček pro zdravotníky

Co, kdy a kde jíst v práci řeší každý z nás. Pojďme se tentokrát zaměřit na stravování zdravotnických pracovníků.

Zdravotnictví je samozřejmě velmi široký obor. Možná pracujete na směny, v ambulanci nebo na urgentním příjmu v nemocnici.

Celý článek 19.5.2025

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner