Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Katka Masopustová: Fitness lifestyle v době karantény aneb krátká kvalitní cvičební videa pro každý den

Zavřená fitness centra a sportoviště, dokonce i zákaz cvičení na outdoorových hřištích – to je obraz jarních dní v roce 2020.

Můžeme chodit či běhat ven do parku a lesa. Ale každý sám… A co ještě?

Pro většinu z nás je sport velmi důležitou součástí života, kterou jsme donedávna brali jako samozřejmost. Děti chodí na sportovní kroužky, mnozí dospělí si našli různá sportovní vyžití, která kromě toho, že zaměstnávají fyzickou stránku člověka, jsou ale především sociálním kontaktem se stejně „naladěnými“ lidmi.

Katka Masopustová: Fitness lifestyle v době karantény aneb kvalitní cvičení pro každý den

Sejít se v tenisovém klubu, zahrát si společně fotbálek, zajít si do tanečního klubu na salsu, do jógového studia či do fitness centra, ať již na skupinovou lekci nebo si prostě jen zacvičit na kardio strojích či v posilovně se svým kamarádem, bral každý z nás jako standard.

  • A najednou je toto všechno jako mávnutím kouzelného proutku pryč…

Samozřejmě, že ekonomika tohoto státu nestojí na sportu. Ale kolik schopných manažerů, kreativců, leadrů, lékařů, IT expertů, makléřů a jiných profesí, kteří táhnou tuto zemi, přišlo ze dne na den o svůj aktivní odpočinek? Kolik lidí přišlo o svou radost, o společenské kontakty, o to, co je drží nad vodou?

  • Bohužel jsem sama ve své blízkosti zaregistrovala vážné akutní psychické problémy právě z tohoto, pro vládu a politiky této země možná banálního, důvodu.

Uvědomuji si, jak právě absence sportovních koníčků bude mnoha lidem čím dál více chybět… Nedá se nahradit procházkou v lese se psem, ani během v parku, když na to jsi sám, nebo single vyjížďkou na kole. Je asi jen velmi málo sportovců -samotářů, kteří nepocítí žádný rozdíl.

Ačkoli nejsem fanoušek online fitness, workoutů, lifestreamů, různých instagramových challenge či Youtubových tutorialů, najednou si uvědomuji, že toto je dnes jediná možnost. Zpětná vazba od klientů je úžasně pozitivní. Je vidět, že i ti, kteří nikdy neměli sociální sítě a snažili se tomuto online světu vyhýbat tím největším obloukem, jsou najednou šťastni, že mohou aspoň touto formou pokračovat… Mohou si i doma zacvičit, mohou si vyčistit hlavu, vyplavit endorfiny… YouTube je přístupný každému, kdo má doma internet. Nemusíte mít účet na žádné sociální síti.

Katka Masopustová: Fitness lifestyle v době karantény

Od pondělka nahrávám každý den různá krátká workoutová videa ze svého obýváku. Zatím zcela bez pomůcek. Videa, která se dají kombinovat a vytvořit tak různé cvičební jednotky. A budu v tom pokračovat. Videa jsou přístupná veřejně, každý si je může přehrát. Nejsou obrazově perfektní, nemám make up, ani dokonalý instagramový outfit. Jsem s vámi na jedné lodi a chci, aby to bylo co nejvíc autentické. Chci, aby se moji klienti cítili jako se mnou na klasické lekci.

Pojďme se přidat. Začněte hned

P.S.: Workouty jsou dlouhé maximálně 16 minut. Cvičení uspořádejte optimálně tak, že začnete rozcvičením, což může být sekvence z dynamického strečinku nebo Warm up low impact aerobních cvičení či Cardioworkout. V hlavní části můžete zvolit posilování – bodyforming nebo musclemoves a na závěr doporučuji sekvenci z dynamického strečinku. Videa budou každý den přibývat a budou vždy kombinovatelná, aby váš homeworkout mohl být vždy nově uspořádán. V případě dotazů se na mě neváhejte obrátit na FB: Katka Masopustová, nebo na IG: Personal GROUP Trainingkatka.masopustova.

Poznámka redakce KalorickéTabulky.cz

Na další zajímavá videa vás budeme pravidelně upozorňovat na naší facebookové stránce.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Jak na bolavá záda? Je to až neuvěřitelně snadné…

Jak na bolavá záda? Je to až neuvěřitelně snadné…

Bolesti v kříži, ztuhlý krk, zablokovaná žebra nebo „esíčko“ –  to zažil každý z nás.

Páteř je velmi složitý komplexní orgán, který je zodpovědný za vzpřímené držení těla a od božího rána do božího večera je namáhána, aby nás držela ve vertikální poloze.

Celý článek 10.11.2016 1

Katka Masopustová
www.katka-masopustova.cz

  • Personální trenérka a fyzioterapeutka
  • Master instruktorka skupinových a soukromých cvičebních lekcí
  • Zdravotní cvičení a škola zad pro bezbolestný život
  • Majitelka fitness školy EFPE CZECH

20.3.2020 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023