Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Namíchejte si snídani přesně podle chuti s Mixit

Snídaně je základ celého dne – měla by být zdravá, vydatná a chutná! Představte si, že byste si mohli namíchat zdravou a kvalitní snídani přesně podle vaší chuti a nutričních hodnot. A právě to nabízí Mixit.

Neskutečné množství semínek, oříšků, sušeného ovoce a vůbec všeho, co si rádi přimícháme do cereálního základu. Na výběr jsou nejen sypké směsi müsli ale i různé snídaňové kaše.

Základní ingrediencí je tedy kvalitní cereální směs. Ta zajistí, že se tolik potřebná energie uvolňuje v průběhu dne postupně.

Vybírat můžeme například z klasických ovesných vloček, pohankových, kukuřičných, špaldových a kokosových lupínků, dále tu najdeme sójové, rýžové, žitné a ječné vločky, amarantové perličky a mnohé další.

Výběr je opravdu široký, některé směsi jsou doplněny medem nebo čokoládovými hoblinami. Ovesnou, rýžovou a jáhlovou kaši doplňuje sušené odtučněné mléko.

Tento základ je možné rozšířit například o semínka a vločky různých druhů.

V dalším kroku přichází na řadu sušené ovoce, plné vitamínu a látek pozitivně působících na lidské tělo. Výčet ovšem rozinkami, sušenými jablky a lesními plody rozhodně nekončí.

Vyzkoušet můžete i zajímavější plody, jako jsou například angrešt, kiwi, mango, papaya, datle a fíky.

Ochutnejte také netradiční a méně známé plody, kterými jsou například goji, moruše a na závěr zelenina physalis, takzvaná židovská třešeň.

Mixit nabízí i velkou škálu ořechů, které můžete přidat do své vlastní snídaňové směsi.

Ořechy jsou pro naše tělo velmi prospěšné, obsahují totiž kromě minerálních látek a vitamínu i velké množství bílkovin a kvalitních tuků (nenasycených mastných kyselin).

  • Denně se doporučuje sníst přibližně jedna hrst ořechů, to je asi 40 gramů.

Zkrátka nezůstanou ani mlsné jazýčky. Ke směsi cereálií, ovoce a oříšků si můžete přidat třeba kousek čokolády i další sladkosti. Na výběr jsou dokonce lentilky a gumoví medvídci.

Vše můžete dochutit strouhanou skořicovou kůrou, pravou drcenou vanilkou, kokosovým nebo třtinovým cukrem. Ti odvážnější mohou do své směsi přidat pálivý zázvor, drcené kakaové boby nebo čerstvě upražená kávová zrna.

Naše chutě zkrotí už jen nutriční kalkulačka, která při sestavování vlastního müsli průběžně počítá tuky, sacharidy, bílkoviny a celkovou energetickou hodnotu na 100 gramů sestavené směsi.

Více informací na www.mixit.cz.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Za svůj život jsem zhubla dohromady 80 kg a s pomocí Kalorických Tabulek porazila poruchu příjmu potravy

redakce
www.kaloricketabulky.cz

21.10.2013 Články, Recepty a výživa

Související články