Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Spine corrector: Nejlepší posilovač břicha – a nejen břicha – vašeho života, který už před mnoha lety zavedl pan Pilates

Břicho, břicho, břicho –  je alfou a omegou stesků mnohých z nás. Ploché břicho je známkou zdraví a dělá nás mladší.

Chceme ho všichni, bez rozdílu pohlaví.

Nemusí nás trápit zrovna tukové polštáře, stačí, když svaly ochabují a linie pasu se ztrácí do nenávratna. Každá žena zná ten nepříjemný pocit, že s blížící se dovolenou bude opět řešit, kolik přebývá nad plavkami. Mnohým z nás je také jasné, že omezení sladkostí a různých pochutin nám sice určitě ubere na tukové vrstvě, ale na povolené svaly je dietní omezení krátké. Co s tím? No to je přeci nasnadě, cvičit.  A to pravidelně.

Centrum funkčního pohybu

Stačí si zadat do internetového vyhledavače „posilování břicha“ a už se na nás řinou fotografie a videa nepřeberného množství cviků, včetně rad jak posilovat a s čím, jak často a co. Vidina rychlého výsledku je tak lákavá, že často zapomínáme na to, že krásné břicho je jen jedna strana mince. Tou druhou stranou jsou především funkční svaly, které jsou základem pro správný a efektivní pohyb. Pokud vezmeme cvičení za špatný konec a podceníme rizika posilování, naše tělo nám dá velmi rychlou odpověď a začnou nás bolet bedra, klouby a další části těla, o kterých jsme dosud nevěděli, že je máme.

Jak tedy správně cvičit? Odpověď je jednoduchá – posilovat tak, abychom zapojovali především hluboké vrstvy svalů a při cvičení měli správně nastavené všechny segmenty těla tak, aby nedošlo k nežádoucímu přetížení a následným bolestem, které nás naopak od cvičení odradí.

Hm, tak to je šalamounská rada… Stále ještě nevíte? Budu tedy konkrétní. Řešením je Spine Corrector, cvičební pomůcka, kterou přivedl na svět Joseph Hubertus Pilates. A už jste doma. Pilates je slovo známé, ale málokdo ví, že cvičit pilates neznamená „jen“ cvičit na podložce. Pilates je také cvičení s různými pomůckami, které dokážou cvičení obohatit fantazií a vtipem a udělat ze cvičení příjemnou zábavu s obrovským efektem na rozvoj celého těla. Jednou z nich je právě zmiňovaný Spine Corrector.

Centrum funkčního pohybu

Spine corrector můžete také znát pod názvem Step Barrel nebo Arc Barrel, pomůcka se zakřiveným profilem, který připomíná šnečí ulitu. Díky tomuto tvaru pomůže správně nastavit tělo do výchozích cvičebních pozic, zároveň dá dostatečnou podporu bedrům a zabrání tak jejich přetížení. Nejenom že Spine Corrector pomůže správně zpevnit břišní svaly, další jeho přidaná hodnota je rozvoj pružnosti páteře, rozvoj koordinace těla, rozvoj vytrvalosti a svalové síly. Navíc pomůže také zlepšit dýchání. Cvičení na Spine Correctoru zajistí dokonalý pohyb, ve vzájemné svalové souhře celého těla. Výsledkem cvičení na této pomůcce jsou pevné svaly a pružná a napřímená páteř.

Spine Corrector doporučuji na základě osobní zkušenosti. Sama se pilatesu věnuji více jak osm let a cvičím se všemi možnými pomůckami. Začínala jsem tradičně na podložce a prošla jsem si postupně celou cestou, která se jmenuje Matwork. Po té jsem přidala do cvičebních choreografií řadu pomůcek, ale nejvíce mne svým rychlým progresem na svalovou sílu břicha oslovil právě Spine Corrector.

Centrum funkčního pohybu

Takže už víte, jak a na čem. Teď už zbývá jen prozradit kde. Najděte si své centrum, v němž pod vedením zkušených lektorů zažijete skvělý pohybový zážitek. Zapište se do kurzu nebo se zapojte do otevřených lekcí. Dopřejte si i vy pocit z dobře posíleného a fungujícího těla. Mít pevné a funkční břicho není nemožné, chce to jen trpělivost a odhodlání začít s trochu jiným způsobem pohybu.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Tatiana: Můj příběh na cestě za hubnutím

Alena Špalková
www.iqpohyb.cz

Lektorka skupinových lekcí a osobní trenér Pilates Clinic Method v Centru funkčního pohybu v Praze na Smíchově.

26.11.2015 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023