Jak ozvláštnit a zjednodušit zdravé vaření?
Dalo by se říct, že zdravé stravování je o příjmu základních potravin a jídel z nich připravených.
Jenže někdy je těžké se změnou začít a hlavně u ní vydržet.
Připravili jsem pro vás s mým sportovním týmem několikero autorských receptů dobrého a zdravého jídla s odpovídající dávkou pohybu. Vždy to budou kalorie vs. pot.
Receptíky vás čekají slané i sladké a doufáme, že pro vás budou minimálně inspirací na domácí zdravé kuchtění nebo dokonce na domácí cvičení.
Rozdělili jsme si role, aby vše bylo co nejkvalitnější, takže recepty pro vás připravuje Beast lady Veronika Dlasková a team holek Beast ladies uvidíte na fotkách konkrétních cviků. Všechny tréninky jsou v režii trenérského týmu, tudíž mě a mého muže Pepy Růžičky.
Kalorické hodnoty testujeme přímo na sobě a celém týmu s pomocí sport-testrů a chytrých hodinek. Čerpáme z našich dlouhodobých zkušeností, vědomostí a ověřených vzorců.
2 vajíčka
1 lžíce medu
1 lžička skořice
3 menší mrkve
20 g holandského kakaa
20 g máslo
2 lžíce arašídového másla
špetka jedlé sody
Postup:
Elektrickou troubu si předehřeji na 180 C. Připravím si všechny suroviny, očistím si mrkev, nastrouhám ji najemno (rovnou do mísy) a přidám zbylé ingredience. Vše smíchám, nakonec přidám špetku jedlé sody a znovu zamíchám a naliji do formy vyloženou pečícím papírem. Peču cca 30 minut.
*Pro méně zdatné je možné zařadit beznárazovou verzi. Skipping může být bez poskoku a žabáci se dají nahradit dřepem.
– dbejte na správnost provedení bez bolesti v bederní části zad. Možnost lehčí verze je předpažit.
– krk v prodloužení páteře a pevná bederní oblast
Dalo by se říct, že zdravé stravování je o příjmu základních potravin a jídel z nich připravených.
Jenže někdy je těžké se změnou začít a hlavně u ní vydržet.
Celý článek 22.4.2021
Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.
Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.
Celý článek 22.7.2024
V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.
S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.
Celý článek 19.7.2024
Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.
A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.
Celý článek 16.7.2024
Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.
Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.
Celý článek 14.7.2024
Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…
Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.
Celý článek 12.7.2024