Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

David Huf: O tělo a mysl je nutné vědomě pečovat. Já se to naučil až před nedávnem. A tady je můj recept, včetně jídelníčku

Po patnácti letech, kdy jsem byl stále v akci, jsem přehodnotil svůj dosavadní život.

Cítil jsem určité vyhoření a touhu se posunout někam jinam. Mimo jiné jsem si doplnil vzdělání v disciplíně koučink pro osobní rozvoj , který mne úplně pohltil a krásně mi navazuje na mou dosavadní dvacetiletou praxi fitness trenéra.

V současné době, ať je všední den nebo víkend, můj den díky nejmladšímu členovi rodiny, který řídí v naší rodině budíček, zahajuji svůj program kolem šesté hodiny ranní.

David Huf

David Huf, foto: Lenka Hatašová

Pracovní dny jsou u mne velmi různorodé. Řídím aktivity ve svých projektech větších sportovních akcí pro širokou veřejnost Do toho spolupracuji individuálně s klienty na osobním rozvoji a samozřejmě jako osobní fitness trenér. Abych zvládnul pracovní nasazení – poučen ze starých chyb, svou práci si plánuji v dlouhodobém i krátkodobém horizontu.

Co se týká mého stravování, tak si plně uvědomuji, že již nemám tak vysoký výdej jako v minulosti a dávám si tedy větší pozor na množství přijatých kalorií, složení jídelníčku a čas na regeneraci.

Byť je mi tento životní styl vlastní téměř 30 let, tak obzvlášť po překročení čtyřicítky vnímám tuto péči jako ještě více důležitou než v průběhu mé sportovní kariéry. Jsou to spojené nádoby pro mé zdraví i práci, na kterých vše stojí.

Jelikož za ta léta dobře znám svůj metabolismus, tak pro kontrolu se mi osvědčila pravidelná měření složení těla na diagnostice InBody 230 . Díky tomu přesně znám svou aktuální energetickou potřebu a mohu svůj příjem a výdej přizpůsobovat aktuálním potřebám…

Mým dlouholetým rituálem po probuzení je čerstvě vymačkaná citronová štáva s vodou. Dokonale nastartuje mé vnímání i můj metabolismus.

Před odchodem za svými klienty pravidelně stíhám vydatnou snídani – nejčastěji v podobě vařené pohanky s medem, oříšky, olivovým olejem, skořicí a chia semínky.

Většinou již den dopředu řeším, co mě druhý den čeká. A jídlo alespoň na dopolední část dne si chystám z domova – vždy odcházím se zásobou čerstvého ovoce, müsli tyčinek nebo kvalitních proteinových barů.

Olga Šípková a David Huf

Olga Šípková a David Huf – dvě legendy aerobiku v rámci aktuálního projektu Tělo a Mysl tour

Mám to velké štěstí, že můj program si mohu sám plánovat, a tak pokud nemám pracovní oběd či schůzky, tak se s radostí vracím během poledne domů, kde chvilku relaxuji. Moje žena mi nachystá zdravý oběd (čerstvé těstoviny, různá rizota, maso krůtí nebo hovězí jako minutku s lehkou přílohou) a potěším se se synem.

  • A co určitě nemohu po obědě vynechat, to je dobrá káva, na které jsme se ženou oba závislí a máme to jako svůj denní rituál (každý máme nějakou tu závislost).

Odpoledne mě většinou čeká administrativní část dne a další „kolo“ pracovních schůzek. Svačím tedy opět „z vlastních zdrojů“ nebo pokud se pohybuji ve fitku, rád si dám proteinový koktejl nebo tvaroh s ovocem…

V podvečer se scházíme doma celá rodina. Tento čas věnuji převážně dětem. Uvědomuji si s příchodem druhého syna, jak čas strávený s nimi utíká tak moc rychle, že si nechci tyto okamžiky nechat ujít. Rád chystám děti ke koupeli a trávím s nimi tento čas před spaním. Žena zatím chystá lehkou a zdravou (jinak to ani neumí) večeři (saláty, maso ryby, domácí pomazánky, atd.)

  • Večer někdy ještě usedám k práci, případně na své spinningové kolo, kde minimálně 60 minut relaxuji a vypínám hlavu, která to po celém dni potřebuje.

V průběhu dne samozřejmě kromě pár šálků kávy piji spoustu čisté pramenité vody, nejraději s různým ovocem, nebo okurkami, limetou atd. Rád mám i pivo. Někdy si jej dám s chutí večer před spaním nebo v létě při mých oblíbených cyklistických vyjížďkách či turistických výletech.

Na co si dávám hodně pozor, je, abych při svém tempu a pracovním nasazení dodržoval dostatečný spánek, a tak po několika přečtených stránkách knihy usínám kolem 22 hod.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Kateřina Dobešová: Jak vytvářím jídelníčky pro své klienty pomocí aplikace Kaloricketabulky.cz, aby mohli snadno a bezbolestně hubnout

David Huf
davidhuf.cz

Akreditovaný profesionální kouč pro osobní rozvoj a fitness trenér

Organizátor Tělo a Mysl tour 2016 s Olgou Šípkovou, akcí Nepostradatelní – návrat aerobikových legend – a celoročních cvičebních aktivit pro seniory 60+

24.3.2016 Články, Jak si udržet zdraví, Jak zhubnout

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024