Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Ria Hrušovská, osobní trenér: Jídlo neponechávám nikdy náhodě

Na dovolené jsem sice nebyla asi osm let, ale jezdím často na crossfit závody a akce spojené s Les Mills (moderní skupinové cvičení).

Tam všude je stravování pro mě základ.
Sama aktivně sportuji a dodržuji zásady zdravého stravování. S bratrem navíc coachujeme klienty, které kolikrát vedeme online i během jejich dovolených, aby se vydrželi stravovat tak, jak by měli. Ani na dovolené není radno moc polevovat.

Ria Hrušovská
Ria Hrušovská

Ria Hrušovská

Ať už jde o dovolenou, závody, nebo pracovní výjezd, je hlavní si zavčas zjistit, co vše je na daném místě dostupné.

  • Když člověk chce a zná svůj cíl, jde režim správného stravování dodržovat všude.

Všude totiž najdete obchod s potravinami a stejně tak si dnes lze vybrat zdravě i v restauraci. Neexistují v tomto směru žádné výmluvy. A to platí nejen o výživě, ale také o tréninku – výpady a kliky můžete dělat i na pláži a nic k tomu nepotřebujete, že?

Já osobně se držím už několik let svého osvědčeného systému – šest dní jím zdravě a soboty mám „cheating day“, kdy jím, na co mám chuť. A na tom nic nezmění ani dovolená. Tohle na mě funguje a vyhovuje mi to.

Pár mých tipů, co si můžete vzít kamkoliv s sebou:

  • rýžové chleby, žitné knackebroty
  • vločky obyčejné (oblíbila jsem si také kaše od Nominal)
  • kvalitní protein nebo proteinové tyčinky
  • sušené maso Jerky
  • ořechy
  • ovoce a zelenina (navíc obojí je dostupné opravdu všude)

Stejně tak lze v každém obchodě najít  něco ve stylu cottage sýru.

Tohle byly ty “rychlé” varianty. Samozřejmě základ zdravé stravy tvoří kvalitní bílkoviny – ryby, maso, vajíčka, z rostlinných pak tofu a tempeh.

Jsem si jistá, že ve většině restaurací vám i na dovolené vyjdou vstříc a udělají vám jídlo bez omáčky. Navíc rýži, kuře a zeleninu umí opravdu všude.

  • Vždy učíme klienty číst etikety, aby věděli, co a jak si správně vybrat.
Ria Hrušovská
Ria Hrušovská s bratrem

foto: Ria Hrušovská

Pokud se chcete “rozmazlovat”, občas si na cesty upeču něco sama, aby to odpovídalo fitness stravě.

Recept na MPT proteinové bobky:

500 g vloček
3 odměrky čoko proteinu
2 banány
250 ml vody (někdy je třeba i více)

Z hmoty vypracujeme „bobky“, které klademe na plech na pečící papír (nutnost). Doprostřed bobků dáme dia marmošku.

zdravý recept

Pečeme cca deset minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

No a samozřejmě, když je to dovolená, takže si občas dopřejte  bez výčitek to, co máte rádi. Zkrátka pak přidáte cardio trénink, aby se to vyrovnalo. Vše je o rovnováze a po malém výkyvu najdete brzy po dovolené opět svůj řežim.

Ria Hrušovská

www.mypersonaltrainer.cz/cz/uvod

  • Majitelka MPT Academy s řadou fitness certifikátů  – od TRX a bojového umění až po masáže, výživu a vše mezi tím.
  • V branži se pohybuje od roku 1996.
  • Se svým bratrem poskytuje v rámci akademie osobní tréninky a jídelníčky na míru.
18.8.2016 Ria Hrušovská Články, Recepty a výživa

Z archivu

Krabičková dieta podomácku aneb jak si ulehčit přípravu jídla

Připravit si dopředu krabičky, zamrazit porce jídla nebo jednotlivé suroviny…

Pro někoho je to spousta práce. Někomu to spoustu práce naopak ulehčí. A ulehčí to i případné hubnutí nebo snahy stravovat se zdravě.

Celý článek 8.8.2023

Související články

O kaloriích nevážně: Jídla v těstíčku

Kdysi dávno lidstvo přišlo na to, že smícháním mouky a vody vznikne těsto, a začalo z něj péct chleba. A potom někoho napadlo dát do těsta náplň, zabalit a těsto uvařit či osmažit.

Časem dokonce vznikly i nové varianty těsta jako listové nebo odpalované.

Celý článek 6.11.2025

Veronika Mayová: I pozitivní myšlenky mohou být nechtěné a kazit nám hubnutí

Četl/a jste článek „Nechtěné myšlenky – tichý sabotér naší snahy zhubnout“?

Pokud ne, nezapomeňte se na něj později juknout. Teď se podíváme opět na myšlenky – tentokrát na první pohled pozitivní, jež mají ovšem také své ale…

Celý článek 3.11.2025

Gen Z delikatesa Gochujang

Gochujang, možná znáte pod slovním spojením „pasta z červené chilli papričky“. Je to sladko-slané fermentované koření velmi oblíbené v korejské kuchyni.

V poslední době začíná být velmi populární nejen kvůli svému exotickému názvu, ale také pro zajímavé spektrum chutí, které dodá běžným pokrmům.

Celý článek 31.10.2025

Ing. Barbora Karásková: Proč řešit ultrazpracované potraviny v jídelníčku?

Dnešní potravinářský průmysl dokáže hotové zázraky. Umí vyrobit potraviny, které vypadají skvěle, chutnají božsky a ještě se tváří jako něco, co prospěje našemu zdraví.

Krásný obal, lákavé slogany, sliby o zdraví, a to s hlavním cílem – přesvědčit nás, že kupujeme něco dobrého pro naše tělo.

Celý článek 28.10.2025

Jan Lipšanský O kaloriích nevážně: Jaké jídlo jedí řečtí mniši?

Tak trochu jako slepý k houslím jsem se dostal ke studijnímu výletu na pár dní do jednoho z řeckých monastýrů, kde jsem zjistil, že existují jídla jako patatopita, spanakopita, skordalia, koulourakia, koliva, bougatsa, tyrokafteri nebo arakas latheros.

A samozřejmě jsem si zapsal recepty – viz níže.

Celý článek 26.10.2025

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner