Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak Kateřina objevila Kaloricketabulky.cz, zhubla, uzdravila se a začala se mít ráda

Po nějakém čase přinášíme opět příběh, který nám udělal radost.

Čtyřiadvacetiletá Kateřina totiž s pomocí www.kaloricketabulky.cz nejen zhubla, ale zlepšil se jí také zdravotní stav. A nyní umí poradit s naší aplikací i ostatním.

Jako administrativní pracovnice sedí Kateřina celý den za počítačem, což není pro tělo nic dobrého. Kdo to má také tak, jistě to důvěrně zná. Mladá žena přiznává, že dřív navíc hojně navštěvovala párty a holdovala vysedávání v hospodě či u televize. „Brala jsem léky na onemocnění štítné žlázy a byla jsem snad každý měsíc nachlazená,“ vzpomíná a radostně dodává, že nyní je její štítná žláza v normě a za poslední rok byla nemocná jen jedinkrát.

Změnily se také její zájmy. Patří k nim sport, zdravá strava, jezdění po výletech, budování domova s přítelem, kamarádi a rodina. „A také jsem se rozhodla pomáhat dalším lidem, aby se dali tímto směrem. Udělala jsem si kurz a sestavuji jídelníčky na míru. Tak, jak jsem se to naučila právě pomocí Kalorických tabulek.

Se zdravým životním stylem jsem začala díky mé kolegyni, nyní i kamarádce, která nastoupila k nám do práce. Ta zdravým stylem žila. Vždycky jsem chtěla zhubnout, nikdy jsem se sama sobě nelíbila a neměla se ráda, ale samozřejmě jsem to nedávala znát,“ popisuje Kateřina svůj stav před zásadní změnou.

Ta nebyla hned úplně snadná: „Nejdřív jsem začala plavat – každý den 30 x 50 metrů, ale výsledky se nedostavovali. Dnes už vím proč. Přišla jsem totiž domu a snědla všechno, co mi přišlo pod ruku, neboť jsem si myslela, že je to jedno, když sportuji.“ Změna nepřišla samozřejmě vůbec žádná. „Byla jsem z toho strašně zklamaná a nechápala, kde je chyba,“ dodává.

A pak nastal ten den, kdy začala po vzoru nové kolegyně  jíst zdravě. „Nejdřív jsem si našla různé jídelníčky. Jedla jsem vyváženě, ale pořád jsem nevěděla, kolik jakých makroživin. Kila šla najednou dolů – a to razantně. Deset kg za 2-3 měsíce. A pak se to zastavilo. Někde na internetu jsem se dočetla, co je kalorický deficit a jak ho docílím. Zjistila jsem si, kolik potřebuji přijmout kalorií a makroživin, abych dále hubla,“ popisuje Kateřina svou cestu.

  • Na jejím začátku vážila při výšce 165 cm 85 kg (ostatní míry byly: prsa – 106 cm, pas – 98 cm, boky -110 cm, zadek – 110 cm).

Ale že by se mi chtělo všechno počítat kalkulačkou a něco zapisovat, to se říct nedá,“ vypráví dál Kateřina, jež dodává, že navíc u potravin, kde nejsou kalorické hodnoty napsané, vůbec netušila, kde má ty hodnoty zjistit.

Zadala jsem si jednou takovou potravinu do vyhledávače na internetu a vykoukly na mě www.kaloricketabulky.cz“, popisuje svůj přelomový objev mladá žena. „Hned jsem si je stáhla a musím říct, že mi neskutečně zjednodušily život a udělaly pořádek ve stravě, což já mám ráda – mít ve všem přehled.“  Kila šla najednou zase dolů a dneska už ví, co dělat, aby její tělo reagovalo tak, jak ona chce.Pokud si chci dát svíčkovou, vím, že si ji dát můžu, protože si to pak v Kalorických tabulkách srovnám jiným jídlem. Tabulky používám dodnes.

Co bylo pro Kateřinu v její proměně nejnáročnější?

Nejtěžší pro mě asi bylo přestat každý víkend pít alkohol, nedat si s kamarády v hospodě pivo nebo drink. A také  čelit jejich pohledům a poznámkám. Ale i oni si zvykli. Dále mi dělalo problémy nedat si brambůrky doma u televize, popcorn v kině nebo si neobjednat v restauraci nějakou pořádnou prasárnu. Dneska už tedy vím, že i když si tato jídla náhodou dám, nebortí se svět, ale dorovnám to jiným jídlem, abych měla jídelníček vyvážený. Každopádně ale nejsou na mém každodenním jídelníčku. A to je nejdůležitější. Jinak ráda vařím, takže připravit si zdravá jídla pro mě už takový problém nebyl. Ze začátku pak další těžkou věcí bylo dokopat se jít  cvičit. Byla jsem zvyklá přijít domů a lehnout si. Teď cvičím až pětkrát týdně – doma, v posilovně – jdu si zabruslit, zaběhat, jezdím na kole, hraju tenis i squash. Nebráním se snad ničemu!

Ano, dost často se mi ze začátku stávalo, že jsem se jeden den přejedla něčím nezdravým a vyčítala si to. Ale vždycky jsem druhý den začala nanovo.

Nová Kateřina a její splněný sen

Můžu říct, že poslední rok byl pro mě nejúspěšnější v životě, snad nikdy jsem netoužila po ničem jiném, než abych zhubla. Pokud samozřejmě nepočítám zdraví svých blízkých a mít milujícího přítele,“ říká spokojeně vyhlížející žena.

  • Součastné míry:  66 kg, prsa – 90 cm, pas – 72 cm, boky 91 cm, zadek 95 cm.

Splnila jsem si sen. Jsem na sebe pyšná. Mám se konečně ráda. Nejdu si už automaticky lehnout, když přijdu z práce – a tím pádem nejsem ani tak hrozně unavená. Odhodlala jsem se zvednout a dokázat to. Mám spoustu energie. Jídlo je 80% úspěchu, proto k dobře poskládanému jídelníčku vedu ostatní. Těší mě, když mi lidé říkají, že je motivuji,“ říká radostně Kateřina, jež dodává, že ji těší, jak si okolí všímá její celkové změny a říká jí, že jí to sluší.

Vzkaz na závěr

Pokud tento článek čte někdo, kdo si prochází tím, čím jsem si prošla já, chci všem říct:

  • Držím ti palce, ty to dokážeš!
  • Když jsem to dokázala já, ty taky.
  • Nedělej to pro okolí, dělej to pro sebe.
  • Nehroť to tolik, uvědom si, že jsi ta kila nenabral/a za týden, tak je tak rychle nemůžeš ani shodit. Buď trpělivý/á.
  • Snaž se naučit tímhle životním stylem žít, ne ho přežít.
  • Nedělej sport, co tě nebaví.
  • A nejez jídlo, co ti nechutná.

V kalorických tabulkách (www.kaloricketabulky.cz) si můžeš sestavit jídlo, které ti bude chutnat. A budeš vědět, že neděláš nic špatného. Snaž se jíst vyváženě –  bílkoviny, sacharidy i tuky. Tak jen do toho!

Co jsou Kalorické tabulky a jak je používat?

Podívejte se na instruktážní video a začněte hned teď. Bude vás to bavit.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Lea Vršecká: Jak přežít vánoční svátky a oslavy konce roku z pohledu výživové poradkyně

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

11.11.2018 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024