Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Chytré hodinky a sportrackery

Mezi nejoblíbenější elektronické zařízení současnosti bezesporu stále patří mobilní telefon.

Nyní ale nastává doba chytrých hodinek a všemožné nositelné elektroniky, která umí měřit nejen vaše sportovní aktivity.

Mezi nejpopulárnější chytré hodinky určitě patří Apple watch. Někteří si mohou vybavit také Samsung, Garmin, Xiaomi a další. Tyto hodinky v první řadě dokáží spolupracovat s vaším mobilním telefonem a díky tomu nám přináší mnohem více informací než běžné hodinky.

Dále umí velmi dobře měřit vaše tělesné funkce a sportovní aktivitu. Některým funkcím se budeme věnovat níže.

Měření spálených kalorií

Tuto funkci využije nejspíš každý, kdo se alespoň trochu hýbe. Hodinky umí díky vstupním parametrům, které zadáte, celkem přesně vypočítat váš kalorický výdej během dne. Ať už jen chodíte, jedete na kole nebo vykonáváte náročnější aktivitu, například extrémní překážkový závod Amazon Race, kde spálíte opravdu velké množství kalorií. Hodinky vás upozorní, kolik kalorií vám ještě chybí spálit, nebo zda jste už splnili svůj cíl. Veškeré kalorie lze spárovat s aplikací Kalorické tabulky a získat tak přesný přehled o vašem kalorickém výdeji.

Apple watch - měření spálených kalorií

Srdeční tep a EKG

Tato funkce je využívána především sportovci, kteří si díky senzoru mohou hlídat svoji tepovou frekvenci při určitém cviku nebo sportu. Funkci EKG ale mohou využít naprosto všichni. Je dokonalá v tom, že vám včas řekne, je-li s vaším srdcem něco v nepořádku. V případě velkého problému, jako je například fibrilace síní, si můžete díky hodinkám zavolat okamžitou pomoc.

Apple watch - srdeční tep a EKG

Měření spánku

Kvalitní spánek je jedna z nejdůležitějších činností, které můžeme pro své zdraví udělat. Spánek se dělí do několika fází. Nejdůležitější je pro nás fáze REM (rapid eye movement). Díky hodinkám ji můžeme měřit a snažit se o to, aby byla co nejdelší.

Apple watch - měření spánku

Dýchání a pitný režim

Zapomínáte pravidelně pít a jste často ve stresu? I s tímto problémem vám mohou hodinky pomoci. Pravidelně vás budou vyzývat k minutovému dýchání nebo k tomu, abyste se napili a udržovali tak tělo stále hydratované. Tyto funkce jsou pouze doplňkové a dají se vypnout.

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

13.6.2019 Články, O kaloriích nevážně

Související články

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

S rostoucí popularitou indických restaurací začínáme i víc používat indické názvy jídel.

Asi není problém zapamatovat si, že slovo „aloo“ znamená brambory, „palak“ špenát, „chana“ že je cizrna, „dhál“ čočka, „rajma“ fazole, „mattar“ hrášek, „paneer“ je sýr, „raita“ jogurt, „gobhi“ květák „malai kofta“ opečené noky z bramborového těsta.

Celý článek 24.3.2024