Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Lukáš: Nechtěl jsem, aby mě syn vnímal jako obézního a nemohoucího otce

Dnes vám v rámci našich proměn představujeme sympatického Lukáše z Ostravy. Díky svému rozhodnutí zhubnul 21 kg.

Na jeho cestě mu pomohla aplikace www.kaloricketabulky.cz.

A tady už jeho příběh:

Ahoj, jmenuji se Lukáš. Je mi 32 let a živím se jako CNC obráběč, což zjednodušeně řečeno znamená, že v práci více méně stojím celou pracovní dobu. Mezi mé zájmy patří především má rodina (úžasná podporující manželka a naše skvělé roční štěstí jménem Sebastián), stavění létajících modelů letadel a hra na kytaru. Jako astmatik nevyhledávám moc pohyb, i když to je pouze asi jen moje výmluva…

Jak zhubnout pomocí aplikace Kalorické tabulky

Důvodem změny mého životního stylu i celkové proměny, kterou jsem započal 1.ledna 2019, byl okamžik, kdy jsem jeden večer okoupal našeho prcka, dělal další nezbytné úkony před jeho spánkem a ve chvíli jeho krmení jsem si uvědomil, že ze mě teče pot a polévá mě velké horko při běžných lehkých činnostech. Přesně v tomto bodě jsem si řekl: „STOP. Nechci, aby mě syn v pozdějším věku vnímal jako obézního a nemohoucího otce. To já mu mám jít příkladem.“

Před hubnutím jsem měl proporce vykrmeného čuníka (měřit jsem se začal až na konci února, takže přesné míry úplně od startu nevím):

  • Výška: 171 cm
  • Váha: 94 kg
  • Hrudník: 107 cm
  • Pas: 105 cm
  • Boky: 106 cm

Moje hlavní změny v jídelníčku:

  • Pití jen neslazených nápojů a vyřazení co nejvíce jednoduchých cukrů (i když i dnes sladím bilý jogurt agáve sirupem). Ještě před rokem jsem spořádal tabulku čokolády na posezení a zapíl to litrem Kofoly.
  • Pravidelné jídlo 5x denně.
  • Pohyb zatím nic moc (kromě práce a procházek s kočárkem), ale sem tam už vytahuji opět ze skříně in-line brusle.

Co bylo nejnáročnější?

Těžké je určitě začít, ale nejtěžší je pro mě osobně pojmout tuto změnu jako trvalou. Člověku, který si pěstuje špatné návyky od raného dětství, si špatně přepíná v hlavě program na ,,toto nejím“. Schválně píšu ,,toto nejím“, a ne ,,toto nesmím“. Takže vím, že s tímto pocitem budu bojovat dlouho. Ale bez boje se nevzdám.

Jinak žádnou krizi ve své hubnoucí cestě jsem zatím nezaznamenal. Pokud už mám opravdu velkou touhu po něčem nezdravém, tak to buď nahradím zdravější variantou nebo si prostě tu nezdravou variantu dám – a samozřejmě si to započítám do www.kaloricketabulky.cz a jede se dál.

Jak jsem zhubnul díky aplikaci www.kaloricketabulky.cz

Nyní jsem se dostal na tyto míry:

  • Výška: 171 cm
  • Váha: 73 kg
  • Hrudník: 98 cm
  • Pas: 88 cm
  • Boky: 95 cm

Pozitiva proměny

Za tuto změnu jsem velice rád. Přestal jsem se tolik zadýchávat při běžných činnostech a mám více energie než dřív. Ve chvílích s prckem jsem si uvědomil, že se vlastně už nepotím, nosím trička, které mi jen ležely ve skříni, protože jsem je už jednoduše neoblékl. Pravdou je, že těch je málo, jelikož po této proměně jsou všechny naopak už velké, takže změna šatníku mě neminula. Celkově mi zkrátka pohyb nedělá už problém. Přece jen 21 kilo nahoru nebo dolů člověk už pozná.

Jak zhubnout s aplikací Kalorické tabulky

Pozitivní ohlasy mé změny jsem zaznamenal jak ze strany rodiny, tak kamarádů. Ale největší ohlas, se kterým jsem absolutně nepočítal, byl na facebooku od skupinky Hubneme a jíme zdravě s kalorickými tabulkami. To mi doslova vyrazilo dech a moc bych chtěl všem tímto poděkovat. Jste skvělí!

Rada na závěr

Pokud se někdo chcete vydat na jakoukoliv cestu změny, začněte teď. Ne zítra nebo za týden. Teď je ta pravá chvíle vytyčit si nějaký cíl a jít za ním. Stejně tak jsem to udělal já a nikdy toho nebudu litovat

Mějte se fajn a nevzdávejte se. Lukáš

Užitečné odkazy:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

3.9.2019 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024