Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Vše, co do sebe dostanete v létě, využijete v závěru roku

Blíží se čas dovolených, koupaček, posedávání na zahrádkách, čas koncertů, setkávání se s rodinami a přáteli, doba grilovaček.

Dělejte to, co vás nejvíc baví, a myslete, prosím, na to, že energii, kterou do sebe dostanete právě během léta, využijete hlavně ke konci roku.

V červenci bychom se měli soustředit na osrdečník, obal našeho srdce, a na oběhovou soustavu.

V hlavní roli je nyní osrdečník

V červenci bychom se měli soustředit na osrdečník, obal našeho srdce, a na oběhovou soustavu. Osrdečník je blána kolem srdce, která v pojetí tradiční čínské medicíny brání vstupu škodlivých činitelů, jako je horkost a chlad, přímo do srdce.

Krev ze srdce zásobuje celé tělo živinami a kyslíkem, působí na všechny orgány a buňky v těle. Nejaktivnější je meridián osrdečníku mezi 19. a 21. hodinou. A právě i tento čas více řešíme své vztahové a milostné záležitosti a nutno říci, že nám to i lépe jde.

Vše, co do sebe dostanete v létě, využijete v závěru roku

Chceme-li posilnit své vztahy, měli bychom právě v tyto hodiny trávit čas se svým partnerem či partnerkou. Bude nám s nimi dobře, zvládneme snáz probrat všechny životní komplikace a otázky, budeme uvolněni. Skvělý bude v tuto dobu i sex, jenž pořádně rozproudí krevní oběh a udělá nám dobře na duši i na těle. Sexuální energii během léta nepotlačujte, toto období opravdu přeje uvolněnosti i tomu, abychom v něm byli sami sebou.

  • Tolik rovina emoční a energetická, ale jak se během července podpořit fyzicky?

Zcela určitě podpořte krevní oběh i sebe sportem, pobytem v přírodě – hlavně ve vodě. Pokud můžete, vydejte se k moři. V opačném případě vám stejnou očistnou službu udělá jakýkoli oblíbený rybník tady u nás. Jde o to, abyste si všechny své letní chvilky užili.

V létě je na místě odlehčit jídelníček – vyhnout se tučným pokrmům a nadměrnému solení, ačkoli je jasné, že grilovačky k létu prostě patří. Pro krvetvorbu je ideální jíst listovou zeleninu. Krom nejrůznějších salátů sáhněte po petrželi. Je to superpotravina, která je dostupná v našich zeměpisných šířkách a nemusí se dovážet přes půlku světa. Petrželová nať obsahuje velké množství chlorofylu, jenž čistí krev a podporuje krvetvorbu. Je známá pro své protizánětlivé a antioxidační účinky.

Cvik na podporu osrdečníku a krevního oběhu

Cvik na podporu osrdečníku a krevního oběhu

Usedněte do tureckého sedu, před tělem překřižte paže a položte pravou ruku na levé koleno a levou ruku naopak na koleno pravé. Odtlačte se od hrbolů sedacích kostí, napřimte páteř. Ramena jsou do široka od uší. Hlava je přirozeně v prodloužení páteře. Proveďte tři vědomé plné nádechy a úplné výdechy. Po třetím opakování uvolněte ruce, jež spočívají na kolenou, a následně i celé tělo.

Tip redakce Kalorické Tabulky

Článek je součástí volného cyklu, jenž pro vás každý měsíc připravuje certifikovaná lektorka hormonální jógy Šárka Simonidesová. Pokud vás zaujal, vřele doporučujeme také její knihu „Jóga pro holky ze Západu – Cesta do krajiny pánevního dna: cyklická, hormonální, orgánová.“ Jde o ideální čtení na letní dovolenou, kde si rovnou můžete všechny věci vyzkoušet v praxi. A pozor – když si objednáte knihu přímo u autorky, dostanete ji za lepší cenu a ještě s osobním věnováním či autogramem.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Šárka Simonidesová
https://svethormonalnijogy.cz

Vyhledávaná lektorka hormonální jógové terapie dle Dinah Rodrigues, jejímiž kurzy prošlo už přes 7 000 žen. Šárka učí nejen tuto harmonizující sestavu, ale otevírá různá ženská témata, například role pánevního dna v životě ženy. Je autorkou Orgánové sestavy dle Šárky Simonidesové. Své dlouholeté poznatky jak z kurzů, tak vlastního života shrnula do knihy Jóga pro holky ze Západu, která vyšla v roce 2021 (Albatros). Miluje život, barvy, zvířata, ráda plave a cestuje.

28.6.2022 Články, Jak si udržet zdraví

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024