Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Za svůj život jsem zhubla dohromady 80 kg a s pomocí Kalorických Tabulek porazila poruchu příjmu potravy

To, že lidé hubnou s naší aplikací Kalorické Tabulky, je všeobecně známo. Jejich příběhy si můžete pročítat na našem blogu už několik let. A těší nás každý jeden z nich.

Vždy nás však dojme o trochu víc, když se díky hlídání jídelníčku podaří někomu vyřešit zásadní zdravotní problém.

Dnes se o svůj příběh podělí pětadvacetiletá Věra Juricová, která svou cestu sdílí i na Instagramu. Adresu najdete na konci článku. Příjemné počtení. 

Za svůj život jsem zhubla dohromady 80 kg a s pomocí Kalorických Tabulek porazila poruchu příjmu potravy

Co se vám vybaví jako první, když se řekne Kalorické Tabulky? Myslím, že většině lidí hubnutí. Ano, Kalorické Tabulky opravdu pomáhají v hubnutí, také mi v tomhle směru pomohly. Tohle ale není to, o čem se vám tady mám dnes v plánu rozepsat. Mně tato aplikace totiž pomohla především v trochu jiném směru – zbavit se poruchy příjmu potravy a najít balanc, který jsem tak moc potřebovala.

Byla jsem obézní dítě. Dětství jsem neměla zrovna nejjednodušší. Když mi bylo jedenáct let, rodiče se rozvedli kvůli otcově problému s alkoholem. Odmalička jsem veškerý stres řešila jídlem, měla jsem ho jako formu útěchy. V patnácti letech jsem se tímhle způsobem dostala na váhu 124 kg. Chodila jsem po doktorech, byla jsem i u psycholožky, ale nic z toho nepomohlo. Ta změna musela přijít z mé strany. A ona přišla.

Blížily se moje sedmnácté narozeniny a já už toho měla dost. Byla jsem psychicky vyčerpaná a nenáviděla jsem se tak moc, že už jsem to prostě nezvládla. Nechtěla jsem být ta obézní holka. Něco se ve mně zlomilo a já zvolila tu nejhorší možnou cestu, jak toho dosáhnout. Přestala jsem jíst. Jídlo se stalo mým úhlavním nepřítelem. Přežívala jsem prakticky jen na zelenině a neskutečně malém množství jídla. Hladovění se vedlo ruku v ruce s přehnaným každodenním cvičením. Fungovala jsem takhle šest měsíců a zhubla jsem 64 kilo.

Za svůj život jsem zhubla dohromady 80 kg a s pomocí Kalorických Tabulek porazila poruchu příjmu potravy

  • Za pouhých šest měsíců jsem si dokázala zničit život na dalších osm let.

Čím jsem byla hubenější, tím víc si toho okolí začalo všímat. Líbilo se mi to a chtěla jsem víc. Byla jsem vyhublá, bez energie, začaly mi padat vlasy a přišla jsem o menstruaci. Bylo mi úplně ukradené, že mi hrozí to, že nebudu moct mít v budoucnu děti. Byla jsem posedlá váhou a tím, aby mi ukázala druhý den zas o něco míň. Jenže naše milovaná těla – ta neunesou všechno a přišel den, kdy mi to moje řeklo dost. A začal těžký boj s bulimií a záchvatovitým přejídáním.

Neměla jsem tušení o tom, co, jak a kolik bych toho měla vlastně jíst. Ztratila jsem kontrolu sama nad sebou a ovládaly mě poruchy příjmu potravy. Když jsem asi před pěti lety poprvé objevila Kalorické Tabulky, nevěřila jsem vůbec tomu, že bych mohla opravdu tolik jíst. Vždy jsem chvíli zapisovala, ale po pár dnech jsem to vzdala. Bála jsem se nárůstu hmotnosti.

Jednoho krásného dne se ve mně ale něco zlomilo podruhé. Tentokrát ale již v tom dobrém slova smyslu. Začala jsem si psát opět do Kalorických Tabulek. Hlavním důvodem bylo především moje rozhodnutí přejít na vegetariánskou stravu a chtěla jsem mít přehled o tom, jestli mám dostatek všech potřebných živin. Zapisovala jsem, zkoušela jsem nová jídla a nové kombinace. Objevila jsem úplně nový svět. Zjistila jsem, že jídlo je vlastně kámoš a tak moc potřebné palivo.

Začala jsem si psát opět do Kalorických Tabulek.

Ten strašák v mojí hlavě najednou zmizel a já objevila svobodu a balanc v jídle. Sport pro mě přestal být trestem za snědené jídlo, našla jsem v něm naopak obrovskou vášeň a odreagování. Začala jsem se mít konečně ráda a přestala jsem se bát jídla. Zhubla jsem těch 18 kilo, které jsem nabrala během boje s bulimií a záchvatovitým přejídáním, tentokrát však tou správnou cestou. Vrátilo se mi zpátky moje ženství a jsem konečně zdravá a šťastná.

Tip redakce

Věru Juricovou můžete sledovat na jejím Instagramu veras.healthydiary

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

16.6.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024