Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ajka: Konečně žiji svůj život tak, jak jsem si vždy přála

V našich uzavřených skupinách na facebooku vždy fascinovaně sledujeme cesty uživatelů aplikace Kalorické Tabulky, kteří krok za krokem postupují k svému cíli.

U někoho se může jednat jen o pět šest kg, tzv. „vyladění“ postavy, u mnohých jde ale i o pár desítek kilogramů, které člověku naprosto změní život.

Ten druhý případ je popsán v dnešním příběhu, o který se s námi podělila paní Ajka. Její příspěvky ve skupině jsou plné skvělých tipů a krásných fotek, včetně jejího věrného sparing partnera fenky Daisy. A my už předáváme slovo:

Celý život vedu boj se svou váhou. Už v dětství a pubertě jsem byla pořádný kus ženské, a tím pádem terčem posměchu. Mou jedinou výhodou je, že mám 174 cm a kila rozložená všude po těle. Vždy jsem si myslela, že mne žádný chlap nebude chtít. Nakonec se přece jen jeden dokonalý chlap našel a je se mnou již skoro 30 let. A dovedli jsme k dospělosti dvě úžasné děti.

Ajka: Konečně žiji svůj život tak, jak jsem si vždy přála

Mé děti se za mne naštěstí nikdy nestyděly a vždy se mě v mých snahách o zhubnutí snažily podpořit. Ale já to vždy vzdala a pomalu se smiřovala s tím, že prostě budu taková velká celý zbytek života.

  • Mrzelo mne, že ač jsem jedla tak málo, tak má váha stále stoupala.

A myslím, že pokud bych si tenkrát neřekla „dost“, byla bych teď úplně jiný člověk. Váha mne ale začala limitovat a omezovat i v běžných činnostech. Zadýchávala jsem se, z každého kopce jsem měla trauma a jít si koupit oblečení bylo za trest.  Na konci dubna 2020 jsem řekla ono „dost – já to přece nevzdám, takhle žít nechci“.

Restart mého dosavadního života začal dne 29. dubna 2020 na váze 130 kg (v pase jsem měla 125 cm a přes břicho 145 cm). Nainstalovala Kalorické Tabulky, dala všude výchozí hodnoty a šla do toho. Začátek byl skoro bez většího pohybu, přesto jsem měla problém to množství zdravějšího jídla ujíst.

Kompletně jsem změnila svůj jídelníček. Vyřadila bílé pečivo, brambůrky, sušenky a trvanlivé salámy. Při vaření snížila spotřebu mouky, cukru, oleje, tuků a začala vařit více luštěnin a připravovat zeleninové saláty skoro každý den. Objevovala jsem nové potraviny – zamilovala si tvaroh a cottage.

Po měsíci se na váze ukázal první úbytek minus 5 kg. Úplně jsem se tenkrát rozbrečela. Najednou jsem měla pocit, že je vše jednodušší. Měla lepší náladu a přestala se uzavírat do sebe. Dle rad ve facebookové skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami si došla na In Body, přenastavila podle toho hodnoty v aplikaci a pokračovala dál.

Začala jsem také přidávat pohyb. Chůze mne vždy bavila, ale teď se začala stávat mou závislostí. Začala jsem všude chodit pěšky, vystupovala z autobusu o dvě zastávky dříve, nebyla líná vyjít schody. Další úbytek na sebe nenechal čekat a já se za rok projedla a prochodila k úbytku minus 28 kg. V pase jsem měla najednou 101 cm a přes břicho 118 cm.

  • S mezníkem 99,9 kg jsem bojovala dost dlouho, skoro dva měsíce se trápila hladem. Nemusela jsem, kdybych dala na rady a navýšila trošku příjem. Ano, navýšila příjem!

Vzhledem k tomu, že s ubývajícími kg jsem začala více sportovat, přidala koloběh a sem tam se i rozběhla, v zimě začala chodit cvičit a vlastně byla pořád v pohybu, měla jsem hlad. Regulérní hlad. To jsem nikdy neznala.

Navýšila jsem tedy příjem a najednou jsem byla pod tou magickou stovkou. Na váze bylo dvoumístné číslo 99,9 kg. Taková radost. Nepopsatelný pocit. Úleva. A hrdost, že jsem to dokázala. Neskutečně se mi změnil život. Je takový lehčí, konkrétně o 42 kg lehčí.

  • Konečně žiji svůj život tak, jak jsem si vždy přála.

Dnes jsem díky Kalorickým Tabulkám na 87,5 kg. Jsem vlastně už skoro v takovém malém cíli. Příští rok mi bude 50 let a věřím, že si ke svým padesátinám dám dárek v podobě „odhozených“ 50 kg. Však už zbývá jen kousek.

Celou dobu mě podporuje celá má rodina, skupina Kalorických Tabulek a dvě úžasné kamarádky, které se mnou každý mezník řádně oslaví. Manžel mi říká, když jdeme do kopce: „Matko, zpomal!“

Největším parťákem v mém hubnutí je fenka australského ovčáka Daisy

Největším parťákem v mém hubnutí je fenka australského ovčáka Daisy – s ní je ten pohyb prostě nejlepší. Pokud někdo z vás stále váhá a odkládá svůj restart, jděte do toho teď hned – právě v tento okamžik, protože zítra už by mohlo být pozdě.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

9.7.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024