Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Když se jeden den rozhodneš, že už nebudeš tlusťoch

Kdo sleduje náš blog, tak ví, že pravidelně a rádi zveřejňujeme (samozřejmě se svolením) úspěchy našich uživatelů.

Dnes tu máme příběh tatínka Vojtěcha, který se po narození syna rozhodl, že svému letitému boji s nadváhou dá řád. Za rok s aplikací Kalorické Tabulky zhubnul 30 kg – dle jeho vlastních slov bez jakékoliv větší námahy.

fit_challenge_93

Ke své roční cestě se zdravou stravou a třem měsícům v posilovně říká:

Už od malička jsem měl problém se svou váhou. Rodiče na tom nebyli finančně nejlépe, a tak nějaká zdravá kvalitní strava nepřipadala v úvahu. Ale jen na tento fakt bych svou nadváhu určitě neházel. To, že jsem byl závislák na sladkostech, byla druhá stránka věci. A i když jsem měl povolenou třeba jen jednu sladkost denně, tak se vždy našla nějaká ta skulinka.

  • V tomto duchu tedy probíhalo celé mé dětství i dospívání. Na konci střední školy jsem při svých 180 cm vážil 115 kg!

Po škole jsem nastoupil do fyzicky náročné práce a začal se navíc věnovat historickému šermu. V tu chvíli šlo hubnutí samo od sebe a po roce jsem se dostal na 85 kg. Byl jsem sám se sebou spokojen.

Ale jak už to tak bývá, nic netrvá věčně. Historický šerm časem opadl, v práci mě povýšili, začal jsem vydělávat sice více peněz, ale méně se hýbat. Užíval jsem si také více dobrého jídla a hlavně alkoholu.

Asi po roce jsem se dostal na nějakých 100 kg. Od té doby jsem se několikrát snažil zhubnout stylem „nežrat“. Ano, váha šla sice vždy dolů, ale jen chvilkově. A tak jsem se pohyboval asi 8 let mezi 95 a 105 kg.

  • Pak jsem se oženil a narodil se mi syn. Přestal jsem se úplně hlídat a najednou jsem s hrůzou zjistil, že jsem opět skoro na původní váze, tj. 111 kg.

Nechtěl jsem, aby můj syn měl stejně problémy jako já a děti se mu pak třeba smály. A hlavně jsem mu chtěl stíhat a nezadýchat se při každém pohybu, takže jsme se doma rozhodli všichni jíst zdravě. Manželka přišla s aplikací Kalorické Tabulky. Nyní již zapisuji skoro rok, jím si více méně, co chci, a ono to funguje. Netrpím hlady ani chutěmi, protože si dávám dobroty každou chvíli, ale zkrátka s mírou. Kalorické Tabulky mě skvělě nakoply, se svou váhou jsem konečně spokojen a už jen zpevňuji postavu ve fitku. Jo a co nejdůležitější, synovi stíhám bez zadýchávání.

Tip redakce Kalorické Tabulky

Progress sympaťáka z Ostravy můžete sledovat na fit_challenge_93

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Podle jakých kritérií vybírat kvalitní šunku?

Podle jakých kritérií vybírat kvalitní šunku?

Dle výživových doporučení bychom měli v našem jídelníčku dát přednost masu libovému před zpracovanými masnými výrobky.

Masné výrobky totiž často obsahují více tuku a soli než libové maso. Obecně totiž máme tuku a soli ve stravě nadbytek.

Celý článek 5.10.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

19.12.2022 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024