Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Když se jeden den rozhodneš, že už nebudeš tlusťoch

Kdo sleduje náš blog, tak ví, že pravidelně a rádi zveřejňujeme (samozřejmě se svolením) úspěchy našich uživatelů.

Dnes tu máme příběh tatínka Vojtěcha, který se po narození syna rozhodl, že svému letitému boji s nadváhou dá řád. Za rok s aplikací Kalorické Tabulky zhubnul 30 kg – dle jeho vlastních slov bez jakékoliv větší námahy.

fit_challenge_93

Ke své roční cestě se zdravou stravou a třem měsícům v posilovně říká:

Už od malička jsem měl problém se svou váhou. Rodiče na tom nebyli finančně nejlépe, a tak nějaká zdravá kvalitní strava nepřipadala v úvahu. Ale jen na tento fakt bych svou nadváhu určitě neházel. To, že jsem byl závislák na sladkostech, byla druhá stránka věci. A i když jsem měl povolenou třeba jen jednu sladkost denně, tak se vždy našla nějaká ta skulinka.

  • V tomto duchu tedy probíhalo celé mé dětství i dospívání. Na konci střední školy jsem při svých 180 cm vážil 115 kg!

Po škole jsem nastoupil do fyzicky náročné práce a začal se navíc věnovat historickému šermu. V tu chvíli šlo hubnutí samo od sebe a po roce jsem se dostal na 85 kg. Byl jsem sám se sebou spokojen.

Ale jak už to tak bývá, nic netrvá věčně. Historický šerm časem opadl, v práci mě povýšili, začal jsem vydělávat sice více peněz, ale méně se hýbat. Užíval jsem si také více dobrého jídla a hlavně alkoholu.

Asi po roce jsem se dostal na nějakých 100 kg. Od té doby jsem se několikrát snažil zhubnout stylem „nežrat“. Ano, váha šla sice vždy dolů, ale jen chvilkově. A tak jsem se pohyboval asi 8 let mezi 95 a 105 kg.

  • Pak jsem se oženil a narodil se mi syn. Přestal jsem se úplně hlídat a najednou jsem s hrůzou zjistil, že jsem opět skoro na původní váze, tj. 111 kg.

Nechtěl jsem, aby můj syn měl stejně problémy jako já a děti se mu pak třeba smály. A hlavně jsem mu chtěl stíhat a nezadýchat se při každém pohybu, takže jsme se doma rozhodli všichni jíst zdravě. Manželka přišla s aplikací Kalorické Tabulky. Nyní již zapisuji skoro rok, jím si více méně, co chci, a ono to funguje. Netrpím hlady ani chutěmi, protože si dávám dobroty každou chvíli, ale zkrátka s mírou. Kalorické Tabulky mě skvělě nakoply, se svou váhou jsem konečně spokojen a už jen zpevňuji postavu ve fitku. Jo a co nejdůležitější, synovi stíhám bez zadýchávání.

Tip redakce Kalorické Tabulky

Progress sympaťáka z Ostravy můžete sledovat na fit_challenge_93


Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

19.12.2022 redakce Články, Jak zhubnout

Z archivu

Podle jakých kritérií vybírat kvalitní šunku?

Dle výživových doporučení bychom měli v našem jídelníčku dát přednost masu libovému před zpracovanými masnými výrobky.

Masné výrobky totiž často obsahují více tuku a soli než libové maso. Obecně totiž máme tuku a soli ve stravě nadbytek.

Celý článek 5.10.2022

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner