Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Chcete letos splnit své novoroční předsevzetí a skutečně zhubnout? Zapisujte si 2 týdny svůj jídelníček do aplikace Kaloricketabulky.cz

Pamatujete si na Pavla z článku Osm důvodů, proč Pavel nehubne. Neděláte stejné chyby i vy?, jenž nasdílel svůj jídelníček v aplikaci KalorickéTabulky.cz výživové poradkyni? Ta mu pak následně „objevila“ nejčastější prohřešky a naznačila, jakou cestou by se měl nadále ubírat.

Pavel si dál pečlivě vše zapisoval. Činnost to pro něj byla prospěšná, protože dnes se cítí podstatně lépe a má o 7 kg méně než v době, kdy se zápisy do jídelníčku Kalorických tabulek začal.

Pavel si svůj jídelníček již několik měsíců nezapisuje a sníženou váhu si i tak udržel. Pojďme se ale podívat blíže na to, jak s aplikací Kalorické tabulky můžete zhubnout i vy! A hlavně proč tomu tak je. Nejde o plané sliby. Vaše každodenní práce ohledně postupných změn v životním stylu bude prostě jen po zásluze odměněna. A vše uvidíte před sebou hezky doslova černé na bílém.

  • Zapisujte si 2 týdny svůj jídelníček a zhubnete!

Ke konci roku 2013 za pomoci aplikace Kalorické tabulky úspěšně zhublo již více než 27 000 uživatelů. Celkový váhový úbytek uživatelů zaznamenaný v aplikaci do konce roku 2013 přesahuje neuvěřitelných 130 000 kg což při přepočtu na kalorie znamená přibližně 4 miliony nevypitých půllitrů piv.

Ani 4 miliony nevypitých půllitrů piva uživateli Kalorických tabulek české pivovary neohrozilo

Ani 4 miliony nevypitých půllitrů piva uživateli Kalorických tabulek české pivovary neohrozilo

Pokud patříte k lidem (a je jich většina), kteří tak nějak stále bojují s nadbytečnými kilogramy a trvale zhubnout se jim nedaří, může vás zajímat, jak se s co nejmenším úsilím přiblížit těm, kteří aplikaci Kalorické tabulky  jako pomoc při hubnutí ÚSPĚŠNĚ používají.

Čím kvalitnější záznamy o jakékoliv aktivitě máte, tím ji můžete efektivněji ovlivňovat. Dvojnásob to platí o aktivitách vedoucích ke zlepšení životního stylu. I občasné používání osobní váhy, cyklopočítače nebo krokoměru pro drtivou většinu lidí znamená alespoň malý posun ke zdravějšímu životnímu stylu.

Podívejme se tedy, zda existuje vazba mezi počtem záznamů v jídelníčku a zhubnutím podle agregovaných statistik chování uživatelů Kalorických tabulek v roce 2013:

Výsledek nejlépe ukazuje graf závislosti zhubnutí uživatelů v kg a počtu zaznamenaných položek jídel v jídelníčku Kalorických tabulek v roce 2013.

Výsledek nejlépe ukazuje graf závislosti zhubnutí uživatelů v kg a počtu zaznamenaných položek jídel v jídelníčku Kalorických tabulek v roce 2013.

Při průměrných 20 zaznamenaných položkách jídel denně je vidět, že nejlepších výsledků dosahují uživatelé používající aplikaci po celkovou dobu alespoň 30 dnů v roce. Ti dokáží snížit svoji hmotnost v průběhu roku o 10 kg i více. K velmi slušnému výsledku zhubnutí o 4 kg však stačí zaznamenávat jídelníček jen 2 týdny.

V žádném případě to neznamená, že by uživatelé Kalorických tabulek hubnuli jen po dobu zadávání jídel do svých jídelníčků. Připomeňme si, že optimální rychlost hubnutí by neměla být vyšší než 0,5 kg týdně. Základní výhodou používání aplikace Kalorické tabulky totiž je, že již po několika týdnech zápisů jídelníčku a fyzických aktivit porozumíte, kde jsou největší problémy ve vašich stravovacích návycích a životním stylu. Poznatky pak můžete využít v období, kdy si nikam snědená jídla nezapisujete.

Příjemnou prémií za poctivé zápisy jídel a aktivit je analýza jídelníčku, která obsahuje:
•    tabulku průměrného dne s hodnotami přijatých živin (bílkoviny, cukry, tuky) a vydané energie včetně rozdělení podle denních jídel
•    grafy energetického podílu přijatých živin a porovnání skutečných a doporučených denních dávek živin
•    graf rozdělení energetického příjmu podle denních jídel
•    tabulku s detailním přehledem dle jednotlivých dnů

Z vašich dat si určitě uděláte sami představu, jaké změny by byly ve vašem jídelníčku nebo životním stylu vhodné. Poznáte například jak si zvolit a rozvrhnout jídlo, abyste nebyli hladoví, jak hodně by pomohlo i mírné zvýšení pohybu, jakou mají ve vašem jídelníčku energetickou hodnotu nenápadné drobné pamlsky a případně kde máte ve vašem jídle ubrat, aby byl výsledek nejúčinnější.

  • Pokud budete chtít, můžete své jídelníčky nasdílet nutričnímu poradci, kterému důvěřujete.

Své jídelníčky si můžete zapisovat pomocí aplikace na webových stránkách Kalorických tabulek. Stále zvyšující se podíl uživatelů využívá přístup k záznamu jídelníčků z mobilních aplikací pro telefony a tablety s operačními systémy Android a Apple iOS a pro ostatní mobilní zařízení je k dispozici mobilní verze m.kaloricketabulky.cz.

Namísto závěru použiji zkušenost jednoho z našich hubnoucích uživatelů, který si pravidelně zaznamenává pomocí aplikace Kalorické Tabulky svůj jídelníček:

  • Nejhorší je začít a vydržet první týden, pak už to jede.

Při analýzách chování uživatelů Kalorických Tabulek používáme vždy agregovaná a anonymizovaná data. Nemusíte mít tedy obavu, že by měl kdokoliv možnost nahlížet do vámi vyplněných jídelníčků, které považujeme za přísně soukromé.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Eliška Růžičková: Ztráta motivace aneb fakt pomohou motivační videa?

redakce
www.kaloricketabulky.cz

1.1.2014 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024