Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Mixit zdravá svačinka do práce i na cesty

Před časem jsme se seznámili se zdravou snídaní od společnosti Mixit. Cereální sypké směsi ale nejsou to jediné, co tato firma nabízí. Tentokrát se zaměříme na nejrůznější svačinky, které se hodí do práce i na cesty.

Jednou z možností jsou praktické pytlíky do kapsy, ideální pro rychlé doplnění energie zdravým způsobem.

Vybrat si můžete ze dvou typů: buď balení „suché plody“ (jde o směs oříšků a ovoce) nebo samotné ovoce vysušené mrazem, které naleznete pod označením „křupavé ovoce“.

Křupavé ovoce je nabízené v těchto variantách:

  • Křupavá Broskev & Třešeň 32 g
  • Křupavý Lesní mix 20 g
  • Křupavé jahody-banán 23 g

Mixit

Balíček suchých plodů na fotce obsahuje ořechy para, vlašské a lískové ořechy, arašídy, mandle, kešu, kávové zrna v čokoládě, goji, brusinky, mango, banán a meloun cantaloupe. Tato směs o celkové hmotnosti 50 gramů velmi snadno dodá energii přibližně 1 107  kJ. Další oříškové varianty, například „Ptáčkův zob“ mohou obsahovat i vanilkový lusk, plátky banánu s medem nebo černý rybíz v jogurtu.

Zajímavé jsou také tematické balíčky, např. „Cvičme v rytme“, který je sestaven v optimálním poměru živin podle zónové diety a „Nahoď baťoh“, jenž je vhodný pro doplnění energie při extrémní aktivitě nebo celodenní túře.

Pro snazší orientaci v nutričních hodnotách se můžete podívat na následující tabulku, uvádějící hodnoty na 100 gramů:

Pytlíky do kapsy Mixit

Další rychlou svačinkou jsou zdravé tyčinky Mixitky. K dostání jsou zatím ve dvou příchutích. Jednou z variant Mixitky je příchuť „datle + fíky“. Obsahuje ovesné vločky s klíčky, máslo, kondenzované mléko (pasterované ml. cukr) sušené datle a fíky, třtinový cukr, rýžovou mouku, med a sůl.

Mixitka datle + fíky

Blíže si můžeme představit také druhou variantu s originální příchutí „goji + expresso + čokoláda“. Tato tyčinka obsahuje ovesné vločky s klíčky, sušené goji, rýžovou, pšeničnou a ječnou mouku, sirup (glukozový, maltózový, invertní, javorový), kakaové máslo, ječný sladový výtažek, vlašské a para ořechy, pšeničné otruby, vlákninu, belgickou čokoládu hořkou, BIO sojové máslo, přírodní ořechové aroma, karamel a sůl.

Mixitka goji + expresso + čokoláda

Nutriční hodnoty Mixitek můžete porovnat v následující tabulce. Hodnoty jsou zobrazeny pro 100 gramů. Tyčinky mají po 50 gramech.

Mixitky

Více informací na www.mixit.cz.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Olga Šípková: Jak nejraději trávím dovolenou a co by se z mých sportovních zkušeností mohlo hodit i vám

redakce
www.kaloricketabulky.cz

27.1.2014 Články, Recepty a výživa

Související články

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

S rostoucí popularitou indických restaurací začínáme i víc používat indické názvy jídel.

Asi není problém zapamatovat si, že slovo „aloo“ znamená brambory, „palak“ špenát, „chana“ že je cizrna, „dhál“ čočka, „rajma“ fazole, „mattar“ hrášek, „paneer“ je sýr, „raita“ jogurt, „gobhi“ květák „malai kofta“ opečené noky z bramborového těsta.

Celý článek 24.3.2024