Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ovládněte svůj metabolismus s Jill Michaels po česku

Na blogu Kaloricketabulky.cz rádi představuje zajímavé příběhy lidí, kteří dokázali vzít svůj život (a jídelníček) do vlastních rukou a splnit si svůj sen o zdravém životním stylu a dobře vypadající postavě.

Dnes je tu další. A je o ženě, která si jednoduše řekla, že zhubne…

Takový příběh může být i ten váš. Pojďte se inspirovat.

Při svém brouzdání po internetu jsem před časem objevila velmi zajímavou skupiny s názvem Ovládněte svůj metabolismus. Když jsem zjistila, že ji spravuje maminka na mateřské, která se rozhodla změnit svůj životní styl, okamžitě jsem věděla, že to bude úžasná žena a další skvělý příběh, který byste měli znát…

Jak to všechno začalo?

Mamina Zdenina

Jak už bylo řečeno, tak samozřejmě tím, Mamina Zdenina, jak si zakladatelka skupiny na facebooku říká, chtěla zhubnout. „Začala jsem sledovat různé blogy a weby o zdravé stravě a cvičení a řekla si, že to zkusím taky. Neměla jsem velkou nadváhu, ale štíhlá jsem taky nebyla. Těhotenství a nezdravý způsob života udělaly své,“ vysvětluje sympatická žena.

Původní blog si – jak už to tak bývá – založila jako svůj deníček, kam si psala pokroky. „Jenže se o něm pár lidí dozvědělo, neboť Google je  mocný, a začalo ho sledovat, “ směje se. I to prý byl pro ni důvod  proč to nevzdat. Taková motivace!

Jak doopravdy zhubnout?

Na začátku je vždy důležité rozhodnutí ohledně inspirace. Nestačí si říct, že chci zhubnout, důležité je vědět, jak na to. Návodů jsou tisíce, ale ne každý funguje. Mamina Zdenina vsadila na světově proslulou Jillian Michaels, hvězdu pořadu The Biggest Loser a autorku řady knih a videí.

Změnila jsem jídelníček, začala cvičit a to byl ten okamžik, kdy jsem poznala Jillian Michaels – můj velký vzor.  Zkusila  jsem  její program pro začátečníky 30Day Shred a výsledky byly perfektní. Pokračovala jsem jejími dalšími programy. Dychtila  jsem dozvědět se víc, četla jsem knihy o zdravé stravě, lustrovala internet, zkoumala reakce mého těla na různé změny v jídelníčku, atd.

Jillian Michaels

Její videa najdete na youtube, má samozřejmě svůj web a co je důležité, knihy, které píše,  vycházejí i v češtině. „Když se ke mně doneslo, že Jillianiny knihy vyjdou v češtině, prostě jsem je musela mít. A přišlo to, co mi úplně otevřelo oči – kniha Ovládněte svůj metabolismus. Pro mě je to bible. Zjistila jsem, že i když se snažím, tak dělám spoustu chyb. Dozvěděla jsem se, jak vlastně tělo funguje, co a hlavně proč jíst.

Ovládněte svůj metabolismus s Jill a Maminou Zdeninou

Ty nejjednodušší věci fungují nejlépe. Ale má to háček – musíte je znát. A Jillian Michaels ví a dokáže dokonale snadno popsat věci, kterými se ostatní trápí. To je podle mého tajemství úspěchu ženy, kterou zde již zmiňovalo v souvislosti se svým hubnutím několik našich čtenářů.

„Byla jsem knihou tak nadšená, že jsem se rozhodla založit skupinu Ovládněte svůj metabolismus s Jill. Spontánní nápad – budu dodržovat její rady v knize a budu o tom psát do skupiny. Čekala jsem, že se pár nadšenců přidá, možná tak deset, dvacet  lidí. K mému velkému překvapení to nebylo jen pár nadšenců. Pořád se k nám přidávali další a další, rozrůstali jsme se strašně rychle a já můžu hrdě říct, že momentálně má naše ´malá´skupinka skoro 22 tisíc členů. A to za pouhé dva roky!“

Mamina Zdenina

Mamina Zdenina a její hubnoucí úspěch

Velký plán hubnutí

Ovlivňovat chování lidí k lepšímu životu je radost, ale také značná zodpovědnost. Jak k tomu přistupuje Mamina Zdenina?

S tak velkým zájmem jsem vůbec nepočítala, ale měla jsem radost, že tolik lidí se sebou chce něco dělat. Pro všechny členy jsem vytvořila plán na 10 týdnů, kde jsem vlastně kapitoly knihy Ovládněte svůj metabolismus rozdělila do jednotlivých týdnů, při čemž každý týden je zaměřen na něco jiného a postupným plněním se dobereme dodržování rad Jill a tedy i ovládnutí svého  metabolismu. Tento tzv. JiMi Plán (Jillian Michaels Plán) měl a má stále velký úspěch. Pomáhá lidem postupně proniknout do zdravého způsobu stravování. Doplnila jsem ho i o cvičební plán v akci S Jill do plavek, která také zaznamenala velký ohlas. Ve skupině se motivujeme navzájem, probíráme naše úspěchy, ale i neúspěchy, radíme si, debatujeme, vymýšlím různé soutěže a akce, to vše samozřejmě na téma zdravý životní styl.

Na jedné lodi

Skupina frčí. Jsou v ní rozumně jasně daná pravidla. A co bude dál? „Ve skupině vystupuji v pozici správce jako již zmíněná Mamina Zdenina a je pravdou, že pro mě je to takové moje dítko, nedám na ni dopustit. Jsem velice ráda, že ač je nás tam tolik, tak všichni spolu vycházíme a dokážeme se podržet. Toho si na ní cením nejvíce. Skupina tedy běží úspěšně už dva roky a já mezi tím stihla porodit další dítě, syna Tomáška, a splnit si výzvu – vypadat dobře i po dvou dětech. Tomáškovi je teď 10 měsíců a moje aktuální váha je 50 kg. Cítím se lépe než kdy před tím, ale neusínám na vavřínech, pořád studuji nové informace, naslouchám svému tělu a snažím se zdravý životní styl šířit dál. Důležité je pochopit, že to není o tom být hubený. Je to o tom být zdravý.

Já myslím, že lepší závěr dnešní povídání ani nemohl zaznít. Tak ať se vám daří.

Kontakt:

Skupina na facebooku Ovládněte svůj metabolismus

Z archivu aneb přečtěte si také:

Nepijete zbytečně moc?

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

19.10.2015 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024