Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak správně vybrat fitness náramek?

Fitness náramek, chytrý náramek nebo monitor denních aktivit – podobnými názvy se označují populární elektronické náramky, které měří denní aktivity a svého majitele motivují k pohybu, hubnutí a zdravějšímu životnímu stylu.

Na rozdíl od „zázračných“ diet u většiny lidí tyto náramky fungují. Proč?

Nenutí nás běhat nebo se potit ve fitcentru, ale počítají, kolik za den ujdete kroků. Chůze je přitom nejpřirozenější a současně nejzdravější pohyb. Podle odborníků chůze bohatě stačí k vybudování základní kondice a prevenci před nadváhou a řadou zdravotních problémů. Neujdete za den 10.000 kroků, jak radí lékaři? Nevadí, začněte se 7.000, časem zvládnete víc. S měřením kroků pomáhá právě zmíněný fitness náramek. Podle čeho náramek správně vybrat? Přečtěte si následující rady:

Garmin.cz
Přesnost není důležitá

Mezi základní údaje, které fitness náramek měří, patří kolik za den ujdete kroků. Řada srovnávacích testů se zabývá otázkou přesnosti. Věřte, že není důležité, zda náramek večer ukáže hodnotu 8.200 nebo 8.700 kroků, ale zda jste si přes den našli čas na pohyb. V tomto vám všechny náramky pomohou stejně.

Displej a jeho velikost

Mezi důležité vlastnosti náramků patří displej. Zobrazuje čísla nebo jen symboly? Je dostatečně velký a čitelný? Čitelné zobrazení aktuálních hodnot je jednou z důležitých vlastností, dejte si na ně pozor.

Výdrž baterií

Fitness náramky mají obvykle vlastní akumulátor s vydrží přibližně 1 týden na jedno nabití. Existují ale i náramky s výdrží až 1 rok na jednorázové baterie, které se po vybití jednoduše vymění. Zamyslete se, zda vám pravidelné dobíjení nebude dělat problém, je škoda náramek odložit a nevyužívat proto, že je často vybitý.

Garmin.cz

Funkce

Náramek může měřit základní nebo rozšířené funkce. Mezi základní funkce patří: kroky, kalorie, vzdálenost. K rozšířeným pak měření délky a kvality spánku, měření srdečního tepu, počet nastoupaných pater, budík nebo stopky. Náramky označené jako „chytré“ umí ve spojení s chytrými telefony zobrazovat příchozí hovory, sms a emaily. S více funkcemi roste obvykle cena a náročnost na obsluhu.

Odolnost

Aby náramek fungoval, je potřeba ho nosit na ruce po většinu dne. Náramek by proto měl být dostatečně odolný a vodotěsný. Představte si, že se v létě půjdete koupat, bude nutné náramek nechat na ručníku, aby se nepoškodil? Vyšší odolnost rozhodně není na škodu…

Garmin.cz

Kolik mám udělat denně kroků, abych začala hubnout?

Každý, kdo se rozhodne využít fitness náramek by měl mít na paměti, že samotný pohyb nestačí k redukci hmotnosti. Kromě pohybu je potřeba i správná životospráva. Pohyb je ale klíčem a prvním krokem k lepší kondici a pevnějšímu zdraví. Fitness náramek vám pomůže měřit a sledovat míru pohybu. Pokud to vydržíte 2 měsíce, poznáte výsledek na váze a své fyzické kondici.

Tipy na atraktivní fitness náramky:

Garmin vívofit, cena: 2.290 Kč

Garmin.cz

Jednoduchý a vysoce kvalitní fitness náramek s velkým displejem a výdrží 1 rok na jednu sadu baterií. Funguje i jako běžné hodinky, má výměnné řemínky a je odolný proti vodě. Ke svému fungování nevyžaduje neustálé propojení s mobilním telefonem. Má velmi jednoduché ovládání a hodí se i pro děti nebo starší uživatele.

Garmin vívosmart Optic, cena 3.990 Kč

Garmin.cz

Chytrý fitness náramek s měřením srdečního tepu na zápěstí. Obsahuje řadu pokročilých funkcí, ve spojení s chytrým telefonem zobrazuje příchozí volání, sms nebo emaily. Má funkce stopek a jednoduchého sporttesteru, dokáže samostatně změřit a vyhodnotit běh nebo intenzivní chůzi. Je vodotěsný, ovládá se pomocí dotykového displeje. Vhodný pro náročnější uživatele.

PR článek

Z archivu aneb přečtěte si také:

Musím cvičit, když chci zhubnout?

redakce
www.kaloricketabulky.cz

12.11.2015 Články, Fitness a wellness

Související články

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Saša Rohlíková: Jak hubne ta, co učí hubnout druhé

Cvičím a sportuju celý život. Sport je i součástí mé práce, neboť aktivně vedu jako trenérka lekce pohybu.

Přesto jsem byla poslední roky s vlastním tělem nespokojená. Z mnoha zdravotních, osobních i celosvětových důvodů šla poctivá péče o mne stranou. Byla jsem zvyklá být ve formě, ale ta najednou „zmizela“.

Celý článek 12.2.2024

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Kryoterapie: Mráz dokáže léčit tělo i duši

Extrémní horko, nebo nepředstavitelný mráz? Saunu už většina z nás zkusila. Pokud se v ní cítíme dobře, přináší nám řadu benefitů.

A stejně tak pár minut v nepředstavitelném mrazu dokáže s naším tělem zázraky….

Celý článek 16.12.2023