Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Denisa: Nekoukejte na to, co vám říkají ostatní. Všechno děláte pro sebe a vy sami musíte být šťastní!

Začalo nám jaro a s ním ten správný čas splnit si svoje „novoroční předsevzetí“ nejen ohledně zhubnutí.

Jarní dny jsou totiž pro veškeré změny – na rozdíl od ponuré zimy – ideálním časem.

Snad vám jako správná motivace poslouží opět několik příběhů našich úspěšných uživatelů aplikace Kalorické tabulky.

Dnes se podíváme na „proměnu“ sympatické Denisy Kolíbalové. Objevila jsem ji na facebooku ve skupině Ovládněte svůj metabolismus s Jill, kterou jsme si zde před časem také představili, resp. její zakladatelku a vůdčí duši.

A ačkoliv zde většinou popisujeme jídelníčky a pohybové programy, tentokrát je to jiné. Myslím, že kdo chce, dohledá si tyto věci na našem blogu. Ten návod je v podstatě stále stejný, nikdo zatím nepřišel se zázrakem, kdy by se dalo jíst bez omezení, lenošit a přitom hubnout….  Důležité je ale podle mě to, kdy člověk pochopí, že je čas na změnu a udělá to. Někomu to může trvat roky, jinému jen dny… Někdo potřebuje výstražný prst v podobě zdravotních potíží, jiný se k tomu dostane mírnější cestou.

Denisa

A jak to bylo v případě našeho dnešního hosta?

Denisa prý byla odmala „kulička“, ale nikdy ne taková, jako když jí bylo nějakých 27 let. Nakopnutí do změny u ní přišlo v té době v podobě zkrachovalého vztahu. A ačkoliv se zdálo, že tato příhoda je negativní, nakonec se ukázalo – jak už to tak bývá – že to byl pro Denisu vlastně dar. Pomohl jí totiž dostat se z dlouhodobého pocitu nespokojenosti.

Sama to vidí takto: „Měla jsem partnera, u kterého jsem si myslela, že mě má rád takovou, jaká jsem, ale bohužel jsem se spletla. Během našeho vztahu mi byl nějaký sport úplně cizí, jediné, co jsem znala, bylo jídlo dvakrát denně – a to samé smažené. Nevadilo mi  dát si hranolky klidně v deset hodin večer. Když to jedl on, tak i já, protože mi přišlo divné dělat dvě večeře. Moje psychika byla hodně pod bodem mrazu a pojem sebevědomí jsem vlastně vůbec neznala. Neměla jsem se ráda, ale neřešila jsem to. Pak ale přišel rozchod. V tu dobu jsem si myslela, že je to nejhorší, co mě potkalo, ale dneska s odstupem času vím, že to bylo to nejlepší, co mě mohlo potkat.“

Denise radost z úspěšné změny, do které se ponořila po rozchodu,  doslova září z očí. Z jejích reakcí je vidět, jak je nabitá pozitivní energií a dobrou náladou. Ani se nechce věřit, že před časem to byla ta dívka, kterou popisuje s takovým despektem.

Samozřejmě že to nebylo vše tak snadné, jak se nyní – s odstupem času – zdá.  „Chvíli mi trvalo než jsem si na to přišla. Během té doby jsem znala jen bary, alkohol, nulový spánek, nulové jídlo a hektolitry kafe. K tomu deprese, partner a spokojený život v nedohlednu. Pak jsem si jednou řekla: Dost! Vždyť hledání partnera a bary nejsou to, co chci,“ popisuje další zásadní zlom ve svém životě.

První cíl, který si Denisa nastavila, bylo naučit se pořádně jíst. A brzy se ukázalo, že to vzala za dobrý konec. „Podařilo se mi změnit své chápání jídla asi po třech měsících. Najednou jsem viděla, jak díky úpravě jídelníčku mi jsou volnější kalhoty,“ vzpomíná na relativně nedávnou minulost.

Dodává také, že v té době neměla ani moc kamarádů, ale prostě si je našla. „Začala jsem navštěvovat i jedno sportovní studio. Z počátku to byl jumping, tabata, TRX.  A zanedlouho jsem si na sobě všimla, že moje tělo kromě menší velikosti kalhot zdobí úsměv a zářivější výraz očí,“ vypráví nadšeně Denisa a přirovnává to k pocitu, že kdy se vám zdá, že je venku sluníčko, ačkoliv tam prší.

Díky této změně jsem poznala spoustu přátel. Konečně vím, co je sebevědomí. A nyní se mám ráda taková, jaká jsem. Bonus k tomuhle všemu je už roční šťastný vztah se skvělým mužem. Je to parťák jak v životě, tak v posilovně. Je mi oporou ve všem, pro co se rozhodnu. Pomáhá mi plnit moje cíle a sny,“ uzavírá svůj příběh se pohádkovým koncem Denisa.

A protože šťastní lidé jsou přející lidé, dodává, že by všem moc přála, aby dosáhli toho, co si přejí:Každý máme jiné cíle a sny, ale všechno se dá realizovat, když jen chceme a jdeme si za tím. Nekoukejte na to, co vám říkají ostatní. Všechno děláte pro sebe a vy sami musíte být šťastní. Neděláte to pro jiné, ale PRO SEBE!

Z archivu aneb přečtěte si také:

Eliška Růžičková: Rozdíl mezi během v přírodě a na trenažéru

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

21.3.2016 Články, Jak zhubnout

Související články

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Jeden z nejčastějších dotazů, s kterými se setkáváme na technické podpoře a v našich uzavřených skupinách na Facebooku, je více než logický: Jak nastavit aplikaci Kalorické Tabulky?

Shromáždili jsme pro vás na jedno místo několik návodných článků, díky kterým to půjde jako po másle.

Celý článek 16.4.2024