Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Je radost vidět, že se někomu daří díky mým radám, říká Dalibor Strakoš, výživový poradce ve skupině Kalorických Tabulek

Na blogu Kalorických tabulek zveřejňujeme obvykle rady výživových poradců a proměny úspěšných uživatelů aplikace.

Tentokrát jsme dali prostor členovi naší uzavřené skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami, která je – jak plyne z názvu – určena všem, kteří si hlídají jídelníček s www.kaloricketabulky.cz.

Sympatický Dalibor Strakoš je jejím členem od samého začátku a poradil za tu dobu zcela nezištně velkému množství lidí. My si toho samozřejmě ceníme a tímto velmi děkujeme. A teď už jeho slova:

Ahoj skvělá skupino z Kalorických tabulek a všichni, kdo se chcete začít více věnovat zdravému životnímu stylu, dostal jsem příležitost napsat o sobě článek, a tak zkusím přiblížit svou osobu a hlavně proč dělám, co dělám.

Do skupiny Kalorické tabulky jsem se dostal náhodou, zřejmě i díky dobrému pomocníkovi aplikaci www.kaloricketabulky.cz. Klasicky mě k ní dovedla potřeba změny, „zhubnout“, cítit se lépe a být zdravý.

Je radost vidět, že se někomu daří díky mým radám, říká Dalibor Strakoš, výživový poradce ve skupině Kalorických Tabulek

Dalibor Strakoš se svými nejbližšími

Cvičím od čtrnácti let, ale až v pozdějším věku mi to dávalo nějaký smysl. Na internetu se objevovaly více a více informace ohledně fitness, jídle, psychice, atd. A já díky tomu zjišťoval, že vlastně nic nevím, a jedu si vlastně takovou cestou pokus omyl. Následovala chuť konečně dělat správné kroky a jít si za zvoleným cílem, což by měla být cesta většiny. Naučit se poslouchat svoje tělo, odstraňovat špatné zlozvyky, poučit se z chyb a být lepším člověkem. Naštěstí jsem nepotřeboval hubnout přemíru kg, celoživotně jsem totiž vedený ke sportu a pohybu. Jednalo se redukci cca 10 kg tuku.

  • Kalorické Tabulky mi krásně posloužily v úvodu mého počínání, kde si člověk docela jednoduše zjistí kalorický příjem a dle výsledku může upravovat jídelníček.

Samozřejmě i já ze začátku bojoval s chutěmi a informacemi o vhodné celistvé přirozené stravě. Jedl jsem převážně stanovené množství kalorií. Výsledky sice přišly, ale nebylo to stále ideální. Proto jsem se více zajímal o informace ohledně stravy a suplementace. K tomu mi pomohla i nynější kamarádka Eva Hanzalová, která se věnuje výživě delší čas a poradila tedy v začátcích.

Eva se věnuje i různým výživovým trendům jako  whole30, paleo, low carb atd. Díky ní jsem zjistil, že každý člověk je individuální a má jiné životní možnosti a podmínky. Každopádně všechny kvalitní směry spojuje celistvá přirozená strava a kvalitní nastavení makro a mikroživin. A samozřejmě aktivní život. Velkou součástí je i psychika a dnes tolik skloňovaný stres – důkazem jsou modré zóny dlouhověkosti. To mě přivedlo na myšlenku časem studovat psychologii a moderní výživu.

Zatím získávám informace převážně díky samostudiu a absolvování kurzu výživy. Odmalička mám tendenci pomáhat druhým –  a když něco vím, rád odpovím. Dnes je všude spousta nabídek na výživové poradenství a je kolikrát těžké si někoho vhodně vybrat. Proto zastávám postupné šíření osobní značky a doporučení mezi lidmi. Přece jenom nekvalitní přistup nebude mít kvalitní výsledky.

  • Když si vzpomenu na svoje začátky a mohl se vrátit zpět, asi bych si dnes taky vyhledal někoho zkušeného a nechal si poradit, abych neztrácel zbytečně čas nevhodnou cestou. Ale i samostudium z kvalitních zdrojů bude mít lepší výsledky, než se o nic nepokusit.

Nejdřív chtělo poradit pár mých známých, pak se ten můj poradenský koloběh rozběhl díky super skupině Kalorických Tabulek.

Byla radost pozorovat, že se někomu daří díky mým radám a změní si tak život, sebevědomí, odstraní alergie, nadváhu atd. Ve skupině si pamatuji, že jsem radil hodně s Makytou. I ta mě hodně inspirovala rozvíjet své znalosti a utvrzovala v tom, že to má všechno smysl.

Nesnažím se radit za každou cenu. Když něčemu nerozumím, nakopne mě to k dalšímu studiu. Bohužel moje zkušenost je taková, že řada lidí dostane špatné rady dokonce od autorit zdravotního odvětví – drží  razantní dietu, polykají léky. Takoví lidé nejvíce potřebují poradit a podpořit.

  • Osobně vysvětluji stále dokola mýty ohledně nastavení UDRŽITELNÉHO VÝŽIVOVÉHO směru a pohybu. Nejde o to zhubnout úspěšně mnoho kil za pár dní, když si tělo huntujeme x let. Vše musí mít pozvolný průběh bez jojo efektu.

Jak už jsem zmiňoval, vše je individuální a bude rozdíl radit aktivnímu muži s pár kg nadváhy a starší ženě s vyšší nadváhou a rozhozenými hormony, v horším případě s chronickou nemocí alergiemi atd. Každopádně dle reálných výsledků jde skoro vše zvrátit a tělo je chytré. Jen mu musíme pomoci k opravě… Ono je totiž naše tělo chytřejší než my a vnitřní mikrobiom nejde opravit z minuty na minutu.

Je radost vidět, že se někomu daří díky mým radám, říká Dalibor Strakoš, výživový poradce ve skupině Kalorických Tabulek

Dalibor Strakoš

Jsem rád součástí Kalorických tabulek a jejich skupiny. A když můžu, rád pomůžu. Nějaké zkušenosti jsem už nabyl a věřím, že další přibudou. Moje motto je: Dělej, co tě baví s lidmi, co tě baví… A je fajn vědět že rozhoduje, co dělám většinu času během roku. A že si člověk může „užít“ občasné oslavy, svátky, dovolenou pokud zrovna není v závodní přípravě.

Poznámka redakce Kalorické Tabulky:

Dalibora najdete na stránce FITNESS PORADENSTVÍ a facebookové stránce. Zabývá se problematikou výživy (redukce tuku, nárůst svalové hmoty, nastavení Kalorických Tabulek, suplementace, atd.)

Z archivu aneb přečtěte si také:

Kateřina: Díky Kalorickým Tabulkám se učím i z té nejběžnější české klasiky udělat vyvážené jídlo, jež chutná celé rodině

redakce
www.kaloricketabulky.cz

10.8.2020 Články, Jak zhubnout

Související články

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024