Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Kateřina: Je třeba si říct „já zhubnu“, nikoliv „budu hubnout“!

Přinášíme vám další úžasnou proměnu odhodlané ženy, která dokázala zhubnout a změnit tak svůj život k lepšímu.

Jednoho dne se zkrátka rozhodla a šla do toho. Pomocníkem jí byla naše aplikace Kaloricketabulky.cz.
Kateřina pracuje jako ošetřovatelka v nemocnici se starými lidmi, což je práce náročná fyzicky i psychicky.

Kateřina Kristová PŘED hubnutím

Kateřina Kristová PŘED hubnutím

Má ráda hudbu, zpěv, hraní na kytaru, cykloturistiku. Naučila se mít ráda i cvičení, které do svého života v rámci své proměny zařadila.

Na začátku svého velkého kroku k lehčímu životu vážila při 161 cm 104 kg (boky 128 cm, pas 115 cm).

Kateřina nemá krom snížené funkce štítné žlázy žádné zdravotní problémy. Asi i proto ji diabetoložka u nich v nemocnici, když za ní přišla, řekla: „Vy jako chcete zhubnout? Můžu vám kontrolovat jídelníček a můžete chodit na převážení, ale jste mladá, tak byste to mohla zvládnout sama.

Tak si Kateřina jednoho září řekla, že do dalšího září zhubne na 75 kg. A jak řekla, tak udělala…              

Kateřina Kristová                                                                             

Začala jsem jíst pravidelně po třech hodinách, dodržovat svačiny, vážila se a zapisovala jídla. A hodně jsem pila,“ říká o počátku změny svého životního stylu sympatická Kateřina, která k novému stravovacímu režimu přidala také cvičení aerobiku a posilování doma.

Zní to jednoduše? „V ten můj ROZHODUJÍCI den jsem prostě věděla, že mého cíle dosáhnu. Uspořádala jsem si to tak v hlavě. Těžko se to popisuje, ale ani na chvíli jsem nezapochybovala o tom, že to zvládnu,“ říká mladá žena, která má dnes 73 kg (boky 111 cm, pas 90 cm).

Kateřina Kristová

Tady jsou její postřehy:

Nejtěžší bylo začít…

Nejhorší byl první týden, když jsem měla pořád chutě. Úplně nejtěžší bylo si v hlavě srovnat, že toto není žádná dieta, pomocí které se dostanu na vysněnou váhu. Jsou to přeci správné stravovací návyky pro zdravý život. Zkrátka, že by takové stravování mělo být pro každého naprosto přirozené.

Krize byla

Krize přišla, když se mi váha zastavila na 78 kg a nechtělo to jít dolů. Tak jsem začala chodit do posilovny a po pár měsících váha opravdu ukazovala 75 kg.

  • V tomto čase si Kateřina na rok přestala vážit potraviny a zapisovat do aplikace Kaloricketabulky.cz.  Váha se stále pohybovala mezi 75  – 76 kg. „Tak jsem si řekla, že začnu znovu zapisovat a vážit potraviny. Rozhodla jsem se váhu ještě snížit na 70 kg. Dneska mám 73 kg a vím, že můj další cíl zkrátka zvládnu,“ říká odhodlaně a my jí to věříme a samozřejmě fandíme.

Není to jen o kilogramech

To, že jsem dosáhla svého cíle, považuji za jeden z mých největších životních úspěchů – a to právě proto, že jsem to zvládla úplně sama. Bez pomoci odborníků, různých preparátů, tabletek a bez operačního zákroku. V podstatě jsem to dokázala během dvou let.

Podpora okolí

Ohlasy jsou úžasné a vždy mi byly velikou motivací. Lidé si mě i více váží, právě proto, že jsem vše zvládla úplně sama díky své vůli. Největším pomocníkem mi byly právě Kalorické tabulky.

Vše je v hlavě

Nikdo a nic vám nepomůže, neboť vše začíná v hlavě. A kdo si tím prošel, tak ví, o čem mluvím. Je potřeba si uvědomit, že správné stravování není jen na dobu určitou.

Kateřina Kristová

Co je důležité

  • Hodit pohodlnost stranou a jídlo si připravit třeba i den předem a rovnou zapsat.
  • Místo sezení u televize a pojídání chipsů si promyslet, co si v týdnu uvařím.
  • Kdykoliv má člověk čas, tak se hýbat.
  • Před začátkem cesty si říct: já prostě zhubnu. (Obvyklé „budu hubnout“  nestačí)
  • Ani na chvíli nepochybovat o tom, že to dokážete.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Pes jako sparing partner

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

8.8.2016 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024