Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Přemýšlíte nad změnou zdravotní pojišťovny?

Důvodů ke změně zdravotní pojišťovny může být hned několik. Péče vaší stávající nemusí být dostačující či vás zaujaly takové bonusy, které ta vaše nenabízí.

V takovém případě není nic jednoduššího, než přejít tam, kde se o vaše zdraví bude pečovat lépe. Jak na to?

Změnit zdravotní pojišťovnu můžete pouze jednou za rok. Podat přihlášku můžete pouze v období od 1. července do 30. září, pojištěncem nové zdravotní pojišťovny se tak stáváte od 1. ledna následujícího roku. Pokud to v daném období nestihnete, můžete podat přihlášku až zase za čtvrt roku. Je ovšem nabídka pojišťoven tak různorodá, aby bylo třeba ji měnit, a nenabízejí náhodou všude to samé či alespoň dost podobné?

Přemýšlíte nad změnou zdravotní pojišťovny?
Hlavním kritériem, které by mělo hrát roli ve vašem rozhodování, jsou smluvní lékaři, se kterými pojišťovna spolupracuje. Je mezi nimi i ten váš? A jsou mezi nimi ve vašem bydlišti i specializovaní odborníci, které byste mohli potřebovat? Seznam lékařů najdete na webových stránkách pojišťovny nebo se můžete přeptat osobně na kterékoli pobočce, či zavolat na infolinku. Obecně vzato je lepší hledat takovou pojišťovnu, která má celorepublikové pokrytí a která si díky svému dlouhodobému působení v ČR vytvořila širokou síť smluvních lékařů.

Dalším důležitým faktorem jsou bonusy, které pojišťovna svým klientům nabízí. Například Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra, která je se svým více než miliónem a čtvrt klientů největší zaměstnaneckou pojišťovnou, pravidelně přichází se zajímavou a širokou nabídkou pro všechny cílové skupiny. Nabízí například zdarma cestovní pojištění pro studenty, ale také programy pro rodiny či aktivní podporu zdravého životního stylu v rámci svého unikátního projektu Zdraví jako vášeň.

Pojištěncem se můžete stát kdykoli online na webových stránkách vámi vybrané pojišťovny či se jednoduše dostavte na jednu z poboček, kde vám zaměstnanci pojišťovny určitě rádi poradí. Pouze nezapomeňte na zářijový termín. Myslete také na to, že je rozhodně praktičtější, když je celá rodina zaregistrována u jedné zdravotní pojišťovny.

PR článek

Z archivu aneb přečtěte si také:

Domáca starostlivosť o nohy (nielen) v letnom období

redakce
www.kaloricketabulky.cz

12.9.2016 Články, Jak si udržet zdraví

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024