Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jídelníčky úspěšných: Zhubněte podle jídelníčků a aktivit uživatelů, kterým se to díky aplikaci Kaloricketabulky.cz již podařilo!

Pod touto novou službou Kalorických tabulek netřeba hledat diety světových a českých herců a hereček či jiných celebrit. Jde o něco užitečnějšího – možnost se porovnat s lidmi podobného věku, kterým se povedlo zhubnout.

Jak na to?
Na úvod nutno upozornit, že nová služba je placená. Nejde o nijak velkou částku, 79 Kč za měsíc a 499 Kč za rok. Při roční platbě tak ušetříte téměř polovinu ceny ve srovnání s měsíčním předplatným. Po zaplacení máte službu automaticky aktivovanou a podle propozic můžete do 48 hodin požádat o vrácení platby, pokud byste se službou nebyli spokojeni.

U měsíčního předplatného se vám na další měsíc strhne z Google Payment daná částka rovněž automaticky. Pokud chcete předplatné ukončit, lze to provést v samotné aplikaci nebo v Centru plateb Google, a od nového měsíce již žádná částka strhávaná nebude.

  • Při aktivaci služby navíc zmizí reklamy ze všech mobilních verzí i z internetové verze Kaloricketabulky.

Kde Jídelníčky úspěšných najdu?

Jídelníčky úspěšných jsou zatím dostupné jen v aplikaci pro Android, pro iOS aplikaci a Windows Phone se objeví do dvou měsíců. Následovat bude jejich dostupnost i na internetových stránkách Kaloricketabulky.

K jídelníčkům uživatelů, kterým Kaloricketabulky pomohly skutečně efektivně a na delší dobu zhubnout, se dostanete jednoduše. Po spuštění aplikace v mobilním telefonu klikněte vlevo nahoře na menu (ikona tří vodorovných čáreček pod sebou) a v seznamu, jenž se objeví, stačí už vybrat právě Jídelníčky úspěšných.

Po zaplacení buď měsíčního, nebo ročního předplatného vám bude vygenerována automaticky pětice uživatelů, kteří jsou vám nejblíže pohlavím, věkem, výškou a hmotností. Tuto pětici si můžete znovu vyvolat vpravo nahoře kliknutím na ikonku šedých hlav. Jde o skutečné uživatele a skutečné jídelníčky. Je u nich uvedeno i křestní jméno, ale pro účely anonymity dotyčných je v aplikaci pro jistotu změněno.

Navíc je možné tuto pětici uzpůsobit – pokud vám třeba přijde, že některá z osob se věnuje jiným pohybovým aktivitám, než vy, nebo má pro vás nevyhovující jídelníček, je možné tuto osobu nahradit. K tomu slouží odkaz Odstranit a nahradit uživatele, nachází se na kartě uživatele hned pod jeho jménem. Počet změn je však omezený – pět měsíčně. Odstranění a nahrazení uživatele je zpětně nevratné.

Co najdu u každého vybraného úspěšného uživatele?

Na kartě každého z vybraných uživatelů uvidíte jeho údaje: věk, výšku, váhu před a po zhubnutí a údaj za jak dlouhou dobu zhubnul. Následuje graf a pod ním seznam pravidelných aktivit, u nichž je uveden doba v minutách, po kterou se uživatel aktivitě věnoval, jak často v týdnu, a kolik spálil kJ.

Níže pak uvidíme seznam občasných aktivit se stejnými podrobnostmi, a konečně zcela dole graf s příjmy energie podle živin a procentuálním rozdělením podle bílkovin (červená barva), tuků (oranžová) a sacharidů (modrá).

Toto vše se nachází v kartě s názvem Profil uživatele. Hned vedle ní najdete odkaz na kartu Jídelníček. Když na ni kliknete (nebo potáhnete prstem na displeji doleva), dostanete se do další sekce.

Tak tedy konečně – Jídelníčky úspěšných

Jídelníčky jsou rozděleny podle týdnů (na další se dostává pomocí potažením prstu doleva či doprava na displeji, případně kliknutím na šipku vpřed nebo vzad). V každém týdnu najdeme nejprve údaje o příjmu kJ v denním průměru za celý týden, a stejně tak průměr vydaných kilojoulů z aktivit. Pod těmito údaji se nachází v gramech rozpis bílkovin, sacharidů a tuků.

A konečně je zde vzorový jídelníček toho kterého týdne: rozpis jídel ke snídani, dopolední svačině, obědu, odpolední svačině, večeři a druhé večeři, a u každého jídla počet gramů, resp. ml a počet přijatých kJ. Za kilojouly je ikona znaménka plus. To vám umožní si ihned podobné jídlo přidat do svého vlastního jídelníčku. Vzorový jídelníček daného týdne je jedním vybraným dnem z týdne, který nejlépe odpovídá průměrnému chování uživatele v tomto daném týdnu.

Upozornění

  1. Někdy narazíte u jídelníčku na vykřičník. Jak se dočtete v připojené informaci, uvedený jídelníček dosahuje příliš nízký energetický příjem, a proto v uvedené podobě bez dalších jídel není doporučen.
  2. Stejně tak ne všechny uvedené jídelníčky vedou ke zhubnutí či obsahují dietně vyvážená jídla. Nelze je tedy považovat za vzorové jídelníčky, slouží jen pro vlastní inspiraci.
  3. Konečně se používání služby Jídelníčky úspěšných nedoporučuje uživatelům s BMI 22 a nižším – logicky, jste v normě a hubnout nepotřebujete.

Kaloricketabulky.cz – začněte hned

Tip redakce:

Ušetřete při nákupu vitamínů a doplňků stravy. Objednejte si je přes Plnou Peněženku a získejte peníze zpět z objednávky. Na Slovensku pak využijte cashback Plná Peňaženka.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Iva Málková ze STOB: Jak se začít hýbat s kily navíc?

Jan Lipšanský

Absolvent scenáristiky, novinář, spisovatel, spolupracovník České televize, v současné době si užívající svých dvou synů a výletů s nimi.

13.2.2017 Články, O kaloriích nevážně

Související články

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

S rostoucí popularitou indických restaurací začínáme i víc používat indické názvy jídel.

Asi není problém zapamatovat si, že slovo „aloo“ znamená brambory, „palak“ špenát, „chana“ že je cizrna, „dhál“ čočka, „rajma“ fazole, „mattar“ hrášek, „paneer“ je sýr, „raita“ jogurt, „gobhi“ květák „malai kofta“ opečené noky z bramborového těsta.

Celý článek 24.3.2024