Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Proměna Nikol: Hlavní změny v jídelníčku, pohybovém režimu a hlavně v hlavě

V dnešní proměně vám představíme teprve dvacetiletou Nikol. Na svůj mladý věk mám ovšem za sebou kus práce na svém těle.

Kéž by byla inspirací pro všechny věkové kategorie!

Mladičká Nikol nedávno úspěšně dokončila SŠ se zaměřením na průmyslovou ekologii, zatím pracuje v nemocnici jako výpomoc na sálech. Dle jejích slov potřebovala režim – díky němu její proměna začala a úspěšně pokračuje.

Jako hlavní cíl si stanovila dát do kupy své tělo. A to není vše – chce jít za svým snem a motivovat lidi prostřednictvím svého příběhu k podobné změně. Baví ji vymýšlet nová jídla nebo předělávat „nezdravé“ recepty na vyhovující. „Když mi lidi dávají zpětnou vazbu, že recepty zkouší a chutnají jim, je super pocit vědět, že to co dělám má smysl,“ říká mladá slečna, jež se díky zdravému životnímu stylu zbavila nejen nadbytečných kilogramů, ale i chronické rýmy. A cítí se zdravěji.

Na úplném začátku své cesty vážila 171 cm vysoká Nikol strastiplných 105 kg!

Další míry (viz níže) má ovšem až z poloviny své cesty, kdy začala spolupracovat s Kerolajnou, u které si objednala jídelníček. Tehdy došlo k podrobnému proměření. „Od té doby jsem si jídlo vážila a připravovala den dopředu. Trvalo to do 27.10.2017, kdy proběhlo poslední vážení k danému jídelníčku a následoval můj přechod na Kalorickétabulky.cz, nastavení nového kalorického příjmu a makroživin,“ vysvětluje.

Jak svůj původní život popisuje sama Nikol?

„Tvářila jsem se sice, že jsem spokojená, ale nebyla to pravda. Člověk s tolika kily snad ani nemůže být zdravý a šťastný . Já se tedy fakt cítila zle! Pohledy ostatních, narážky, ponižování- s tímhle jsem se začala setkávat už na druhém stupni základní školy. Celý dosavadní život jsem byla obézní! Snažila jsem se s tím něco dělat, vždy jsem to ale porušila. Bylo to takové to „od pondělí začnu“ – no a ve čtvrtek už jsem byla zpět. Chtěla jsem být ve svém těle šťastná, zdravá, cítit se pohodově a být hezkou slečnou. A ne nateklá, jak kdybych měla potyčku se včelím úlem…“

V polovině cesty:

Váha: 81 kg
Lýtko: 42 cm
Stehno: 65 cm
Zadek: 105 cm
Boky: 104 cm
Hrudník: 104 cm
Ruka: 30,5 cm

Hlavní změny:

PŘEDSEVZETÍ:

• Nástup do práce – pravidelný režim, volný čas pro sebe.
• Hlavní věcí je srovnat si priority! Co já chci? Chci být hubená? Tak pro to musíš něco dělat!
• SROVNAT SI V HLAVĚ, CO VLASTNĚ CHCI!

Změny v jídelníčku:

• Začala jsem jíst pravidelně 4-5x denně, snídaně je základ dne!
• Dodržovat pitný režim.
• Jíst zdravé a pestré jídlo, ne polotovary!
• Ovoce s mírou (i tam je cukr, pozor na to).
• Vyhnout se pečivu, mastnému, sladkostem, cukru, včetně medu, přejídání, alkoholu a uždibování v průběhu dne.
• Jíst zkrátka pestré porce čistého jídla.

Tyto změny přinesly úspěch. Později se zakoupeným jídelníčkem to šlo ještě rychleji.

Změny v pohybu:

• Dříve jsem se v podstatě nehýbala.
• Vyhýbala jsem se tělocviku mezi vrstevníky, do posilovny se chodila zavřít, ale bez účelu – CHCE TO SLADIT STRAVU A POHYB.

Ze začátku jsem vyměnila dopravní prostředky za chůzi, později přidala kardio a časem i posilování celého těla s vlastní vahou. Teď cvičím každý týden 3-5 x posilko, 2 x kardio a 2 x týdně mám offday. Inspiraci jsem hledala na YouTube, což mě přivedlo na myšlenku, že bych do budoucna chtěla natáčet pro inspiraci ostatním svoje vlastní videa a motivovat ke změně životního stylu, protože se to vážně vyplatí. Chtěla bych lidem otevřít oči.“

Jak to vypadá nyní a co bylo nejtěžší

Váha: 64,9 kg (za 6 měsíců minus 22 kg)
Lýtko: 38 cm
Stehno: 55 cm
Zadek: 82,5 cm
Boky: 83 cm
Hrudník: 87,5 cm
Ruka: 25,5 cm

Cíl splněn dva měsíce v předstihu- vážím míň než 65 kg. Teď udržovačka a odpočívačka! Nejtěžší bylo ZAČÍT! Překonat začátek a chutě. Ale vždy jsem si řekla: Stojí mi to za to? (to porušit) NE! Když na mě přišla krize, tak jsem se zamyslela – zvedla se ze dna a šla dál. Nikdo mě nemohl zastavit, ani moje vnitřní já,“ říká hrdě.

Osobní zhodnocení úspěchu:

Jsem na sebe pyšná! Nikdy bych neřekla, že to dokážu! A teď jsem tu v NOVÉM TĚLE S NOVÝM ZDRAVÍM. Mám před sebou ještě hodně práce, ale zdravý životní styl už pro mě není jen moderním hashtagem na sociálních sítích, je to můj reálný život. A já to miluju! Jsem neskutečně ráda, že jsem se rozhodla jít touto cestou, během které jsem také nasbírala spoustu zkušeností, které bych chtěla předávat dál, všem ostatním a ukázat tím, že to jde, že stačí jen chtít.

Jaký byl ohlas okolí?

Když si toho lidé začali všímat, strhla se lavina lichotek. Každý den se mě lidi ptali na něco ohledně hubnutí. Bylo to až divné to poslouchat, nevěděla jsem totiž co odpovídat. Ale jedno dnes vím! Hnalo mě to kupředu. Teď mě lidé cení za to, co jsem dokázala a chodí za mnou pro rady.“

Vzkaz čtenářům

Pokud vám hlavou běhá myšlenka o tom, že chcete začít, stanovte si první reálný cíl a jděte do toho! Nebudete litovat. Každý z malých splněných cílů odškrtněte a radujte se z dílčích úspěchů. Pak přidávejte další cíle, další kroky, každý krok je posun kladným směrem kupředu.“

Kde můžete Nikol a její motivaci sledovat?

Zpětná vazba od vás odběratelů je můj hnací motor, neskutečně si vážím jakékoliv podpory! O to víc se těším, až se potkáme aspoň na mých sociálních sítích a uděláme společně ten svět zdravějším,“ vzkazuje NOVÁ Healthy Nikol, kterou najdete na instagramu a facebooku.

Zkuste si zapisovat také do aplikace Kaloricketabulky.cz

Video návod: Jak aplikace funguje

Z archivu aneb přečtěte si také:

Radka: Pozitivní pocit přišel hned po prvních drobných změnách, byla jsem méně unavená, zlepšilo se mi trávení a zvládla jsem více práce

Ing. Macáková Marcela

Studium na VŠCHT ji inspirovalo k zájmu o výživu a zdravý životní styl. Po promoci (1993) psala na toto téma pro řadu časopisů – Vlasta, Fit styl, Longevity, Moje zdraví, aj. Vedle blogu Kalorických tabulek, kde pracuje jako editorka a správce facebooku, provozuje již téměř dvacet let vlastní webík www.aerobic.cz. Tam si přijdou na své všichni, které baví jakékoliv skupinové cvičení (aerobik, jóga, pilates…)

4.12.2017 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024