Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Marcel (33 let): Nemám vysněné číslo na váze, ale vysněnou postavu

Zhruba před měsícem vložil svoji proměnu do skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami sympatický Marcel. Sám z ní má, jak tvrdí, radost každý den.

Nestydí se kouknout do zrcadla a pravidelně sleduje svůj progres, protože má prý před sebou ještě spoustu práce. Věříme, že bude velkou inspirací i pro vás.

Pojďme se podívat, jak to všechno začalo. Marcel pracuje jako seřizovač v automobilovém průmyslu a jeho práce je údajně dost běhavá. Dost pohybu má i díky německému ovčáku. A k jeho zájmům sice vždy patřil sport, před léty hrával dokonce amatérský hokej, ale ze zdravotních důvodů musel přestat. A taková změna je vždy znát. Navíc přišly osobní problémy a začal je zajídat. V tom se jistě pozná řada z nás.

Marcel (33 let): Nemám vysněné číslo na váze, ale vysněnou postavu

Tady už jsou jeho slova:

Nevěděl jsem, jak se z toho všeho vymotat. Jen jsem seděl doma a jedl. Zlom přišel, když mě kamarád vyfotil při koupání v jezeře. Hned jsem se obléknul a začal se vyhýbat zrcadlům a foťákům.

Logicky jsem se rozhodnul, že začnu cvičit a lépe jíst, jenže jsem pořádně netušil, jak na to. Z fitcentra jsem měl hrůzu, že se mi tam budou smát. Ale opak byl nakonec pravdou. Nikdo si mě ani nevšiml. Navíc jsem měl obrovské štěstí, že jsem tam potkal syna mého kolegy z práce. Ten mi vysvětlil základy, ale samozřejmě neměl čas se mi věnovat. Tak jsem zase tápal. Další zlom přišel díky sociální síti. Zhlédl jsem pár videí s nyní už i mým trenérem Kristiánem Hulákem.

  • Líbil se mi jeho styl a hlavně, že nedoporučuje žádné smrtelně striktní jídelníčky, jež bych stejně nedokázal dodržovat.

Pravě Kristián mi ukázal aplikaci Kalorické Tabulky. Naučil mě se nebát jídla a vysvětlil, že tělo potřebuje všechny živiny. Nastavili jsme společně určitá pravidla a já vlastně mohu dál jíst úplně všechno.

Také mi vysvětlil, že se nemusím hned hroutit, když jeden den nesplním anebo prošvihnu kolečka. Další den naběhnu na normální režim a jedu dál. Pravidelně mi připomíná: „Pokud děláš v 90 % dobrou a kvalitní práci, těch 10 % ti progres nepokazí.

Momentálně do sebe bílkoviny hrnu doslova lopatou. Váha se mi teď nehýbe, zastavila se na 77 – 78 kg, ale cm jdou úspěšně dolů a síla každým tréninkem nahoru. Na začátku jsem při svých 165 cm vážil 88 kg, ale asi jsem měl i něco přes 90 kg (to jsem se tehdy nevážil).

Mám teď hlavu nastavenou úplně jinak a díky tomu vím, že i když se možná nikdy nedostanu na to svoje vysněný číslo, tak to vůbec nevadí, protože moje tělo se mi začíná líbit. Naučil jsem se ho mít rad takové, jaké je.

  • Zásadní změnou v jídelníčku bylo jídlo si rozdělit, naplánovat a všechno důkladně vážit.

Hodně lidí si myslí, že je třeba nějaké speciální vyvařování a kupování speciálních potravin, přitom v jednoduchosti je krása. Tohle je třeba moje asi nejoblíbenější jídlo: Brambory nakrájíme na hranolky, rozložíme na pekáč. Na to sůl, pepř, sladkou papriku a zamícháme. Naporcované kuře rozložíme na brambory, opět okořeníme. Úplně nahoru na vše pak nastrouhaný sýr tak, aby se pokryl celý pekáč. Zalijeme smetanou a pečeme na 220 stupňů přibližně hodinku až hodinku a půl.

Co pro mě bylo nejtěžší? Asi dvě věci. Zaprvé nastavení hlavy, aby pochopila, že jídlo není nic špatného a aby člověk jedl pořádně. Jinak změna nepřijde. A pak přestat se fixovat na číslo na váze. Proto nemám vysněné číslo na váze, ale vysněnou postavu, k čemuž využívám silový trénink.

Závěrem bych rád všem, kteří začínají, vzkázal, ať si nedávají žádné „deadline“, do kdy chtějí zhubnout. Je to strašně zrádné. A když to člověk nestihne v termínu, tak se tím jen trápí. Všechno chce svůj čas. Nic se neděje, když to jde pomalu. Každý jsme jiný – někdo nadbytečná kila shodí rychle, a někdo zas ne. Neupínejte se na číslo na váze, protože to podle mě vytváří zbytečný tlak. Chce to spojit klid v hlavě, dobré jídlo a podle mě přidat i silový trénink. 

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

22.4.2023 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024