Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Novinka v aplikaci Kalorické tabulky: Recepty, jež obsahují nutriční hodnoty. Inspirujte se a používejte!

Postupně vám zde podrobněji představíme novinky v Kalorických tabulkách.

Dnes to budou recepty.

Možná jste si všimli sami, případně četli informační e-mail, nebo pro vás půjde o novinku, na každý pád se aplikace Kalorické tabulky rozrostla o stránku s recepty. Najdete ji snadno – v horní liště prostě kliknete na odkaz Recepty.

Objeví se vám nová stránka, kde si sami můžete najít recept jídla podle svých potřeb. Potřebujete snídani o maximálně 1200 kJ na 100 gramů? Stačí na posuvníku nastavit maximum 1200 kJ a výsledky se již samy automaticky načtou.

 

Každé nalezené jídlo obsahuje kalorickou hodnotu na svých 100 gramů, a rovněž množství bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny.

Po kliknutí na to které jídlo se objeví i s fotografií a podrobným rozpisem jak složení (a to včetně přehledného, barevného grafu), tak samozřejmě potřebných ingrediencí a včetně postupu přípravy.

Jednotlivé recepty mají štítky, díky nimž najdete další podobné recepty. V případě uvedené tuňákové pomazánky jsou to např. štítky „večeře“, „pomazánky“, „chuťovky“.

  • Zcela dole na stránce s receptem pak najdete odkazy na podobná jídla.

Pokud si jídlo uděláte, stačí pak na stránce s receptem kliknout na tlačítko Zapsat do jídelníčku, a pokud vám bude chutnat, zařadit si recept do oblíbených.

Hlavní stránka s recepty ale nabízí daleko víc. Kromě samozřejmé možnosti vyhledávání rovněž štítky s nabídkou nejčastějších štítků – kupř. „bez cukru“, „bez laktózy“, „dietní“ apod.

Pokud byste v receptech své oblíbené jídlo nenašli, stačí vpravo nahoře kliknout na tlačítko Navrhnout recept do databáze. Objeví se formulář, kam můžete sami zadat potřebné údaje, tedy název, ingredience, postup přípravy, popis, vybrat štítky a přidat fotografii hotového jídla. Jednotlivé nutriční hodnoty přidá aplikace sama automaticky.

Pokud byste chtěli zadat více receptů, nebo dokonce máte svůj blog o vaření, facebookovou stránku či instagramový profil atd., kam dáváte recepty, najdete nově v záložce Můj profil dole odkaz Správa účtu.

Zde rozklikněte formulář Informace o vás a můžete zadat svou přezdívku, odkaz na blog nebo sociální sítě, případně o sobě něco napsat.

Recepty na KalorickeTabulky.cz. Ať vám chutná. A směle vkládejte ty svoje. Děkujeme.

Jan Lipšanský

Absolvent scenáristiky, novinář, spisovatel, spolupracovník České televize, v současné době si užívající svých dvou synů a výletů s nimi.

7.10.2018 Jan Lipšanský Články, O kaloriích nevážně

Z archivu

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Zajímá vás, jak vznikaly fotografie do kuchařky Kalorické tabulky, kde každý recept má svůj QR kód pro snadný zápis do aplikace?

Pak můžete s jejich autorkou nahlédnout pod pokličku jejich přípravy.

Celý článek 22.3.2021

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner