Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Novinka v aplikaci Kalorické tabulky: Recepty, jež obsahují nutriční hodnoty. Inspirujte se a používejte!

Postupně vám zde podrobněji představíme novinky v Kalorických tabulkách.

Dnes to budou recepty.

Možná jste si všimli sami, případně četli informační e-mail, nebo pro vás půjde o novinku, na každý pád se aplikace Kalorické tabulky rozrostla o stránku s recepty. Najdete ji snadno – v horní liště prostě kliknete na odkaz Recepty.

Objeví se vám nová stránka, kde si sami můžete najít recept jídla podle svých potřeb. Potřebujete snídani o maximálně 1200 kJ na 100 gramů? Stačí na posuvníku nastavit maximum 1200 kJ a výsledky se již samy automaticky načtou.

 

Každé nalezené jídlo obsahuje kalorickou hodnotu na svých 100 gramů, a rovněž množství bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny.

Po kliknutí na to které jídlo se objeví i s fotografií a podrobným rozpisem jak složení (a to včetně přehledného, barevného grafu), tak samozřejmě potřebných ingrediencí a včetně postupu přípravy.

Jednotlivé recepty mají štítky, díky nimž najdete další podobné recepty. V případě uvedené tuňákové pomazánky jsou to např. štítky „večeře“, „pomazánky“, „chuťovky“.

  • Zcela dole na stránce s receptem pak najdete odkazy na podobná jídla.

Pokud si jídlo uděláte, stačí pak na stránce s receptem kliknout na tlačítko Zapsat do jídelníčku, a pokud vám bude chutnat, zařadit si recept do oblíbených.

Hlavní stránka s recepty ale nabízí daleko víc. Kromě samozřejmé možnosti vyhledávání rovněž štítky s nabídkou nejčastějších štítků – kupř. „bez cukru“, „bez laktózy“, „dietní“ apod.

Pokud byste v receptech své oblíbené jídlo nenašli, stačí vpravo nahoře kliknout na tlačítko Navrhnout recept do databáze. Objeví se formulář, kam můžete sami zadat potřebné údaje, tedy název, ingredience, postup přípravy, popis, vybrat štítky a přidat fotografii hotového jídla. Jednotlivé nutriční hodnoty přidá aplikace sama automaticky.

Pokud byste chtěli zadat více receptů, nebo dokonce máte svůj blog o vaření, facebookovou stránku či instagramový profil atd., kam dáváte recepty, najdete nově v záložce Můj profil dole odkaz Správa účtu.

Zde rozklikněte formulář Informace o vás a můžete zadat svou přezdívku, odkaz na blog nebo sociální sítě, případně o sobě něco napsat.

Recepty na KalorickeTabulky.cz. Ať vám chutná. A směle vkládejte ty svoje. Děkujeme.

Z archivu aneb přečtěte si také:

Taky pořád nestíháte? Jak postupovat, abychom získali více času

Jan Lipšanský

Absolvent scenáristiky, novinář, spisovatel, spolupracovník České televize, v současné době si užívající svých dvou synů a výletů s nimi.

7.10.2018 Články, O kaloriích nevážně

Související články

Vejce stokrát jinak

Vejce stokrát jinak

Vždycky, když opakují film Jak básníkům chutná život, zaujme mne příprava hostiny podle knihy Připravujeme vejce.

Šimon Šafránek v podání Pavla Kříže čeká dámskou návštěvu Píšťalky v podání Evy Vejmělkové, a tak právě podle knihy Připravujeme vejce chystá vaječný raut. Jenž mu překazí, jak jinak, jeho kamarád Kendy se dvěma dívkami z televizního štábu.

Celý článek 14.3.2024

Polévka je grunt…

Polévka je grunt…

Říkaly nám to už naše babičky, ale je to pravda? Dokáže nás zasytit jenom polévka?

Na tu druhou otázku jsem nedávno dostal odpověď v pražském areálu SAPA, kam si občas se synem zajdeme koupit nějaké exotické pochoutky, koření a na oběd. Na jednom rohu je bistro, kde pán vaří jen a pouze kapří polévku. Nečekal jsem však, že dostaneme skoro litrový lavor, pardon velký talíř, plný rybího vývaru, nudlí, zeleniny a opečených kousků kapra. Měli jsme problém polévku dojíst a vlastně jsme pak dlouho, dlouho neměli hlad.

Celý článek 29.2.2024