Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Zajímá vás, jak vznikaly fotografie do kuchařky Kalorické tabulky, kde každý recept má svůj QR kód pro snadný zápis do aplikace?

Pak můžete s jejich autorkou nahlédnout pod pokličku jejich přípravy.

Připomínáme, že všechny recepty v knize pocházejí z kuchyně výživových poradců a uživatelů aplikace Kalorické Tabulky. Dbali jsme na to, aby byly použity běžně dostupné suroviny a zároveň jsme třeba někomu poskytli nové impulzy pro složení jídelníčku.

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

A nyní už předáváme slovo sympatické milovnici poklidných snídaní, která nafotila jídla tak, že na ně člověk dostane okamžitě chuť. A tak by to mělo u správné kuchařky být.

Byla to pro mě obrovská výzva

Jako by to bylo včera. Kavárna na Vinohradech a schůzka s mým oblíbeným nakladatelstvím JOTA z Brna.

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Nabídka nafotit knihu Kalorické Tabulky mě potěšila, ale na druhou stranu jsem měla velké obavy. Nepochybovala jsem, že to zvládnu, ale nejsem profesionální fotograf. To byla moje první myšlenka. Jsem samouk, milovnice jídla, rada vařím a velkou radost mi dělá styling jídla ‒ prostě ať to na talíři hezky vypadá. Do té doby jsem fotila jen pro svůj Instagram. Důvěra, kterou jsem dostala, byla zavazující.

Jak to probíhalo?

Do práce a po práci fotit, dokud je světlo. Šedesát receptů do termínu měsíc a půl. Měla jsem harmonogram a podle něho postupovala. Věděla jsem, kolik a kdy musím nafotit receptů, abych vše stihla ve zmíněném časovém úseku.

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Velmi mi pomohla moje sestra. Vzala jsem si dovolenou a odjela na rodné Slovensko. Sestra vařila, já jsem aranžovala a fotila. Zbytek rodiny vše ochutnával. Neumíte si představit, jak velká to byla pomoc. Myslím, že mi sestra pomohla tak se čtvrtinou receptů a za to jí moc děkuji. Lásku (nejen) k jídlu máme společnou.

Vyfoť to podle sebe

Tak znělo zadání. No jo, ale když každé sezamové semínko změní recept a přepočet v aplikaci KalorickéTabulky.cz. Snažila jsem se den co den vybalancovat představu a samotný recept. A věřím, že se mi to celkem podařilo. Každé jídlo bylo vyfoceno s láskou.

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Mnoho talířů a dalších doplňků na fotkách je mých. Mám docela slušnou sbírku. Často nemohu odolat a přibude nový kousek. Domluvená spolupráce s Buttlers byla ale další radost. Kdo pozná, pochopí. Spousta krásných, různě barevných talířů, skleniček. Splněný sen každého, kdo rád fotí nebo jenom rád hezky stoluje.

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Dobrý pocit

Zeleninu a bylinky pro recepty nafocené doma v Praze jsem nakupovala u oblíbeného stánku na farmářských trzích na náměstí Jiřího z Poděbrad. Trhy miluji a podpořit českého prodejce byla radost. Byl to vlastně pro mě bonus, moct si dát kávu, nakoupit a prohodit s farmářem pár slov, a to vše na oblíbeném místě. Výtisk knihy s poděkováním jsem mu po jejím vydání hned odnesla. Doteď tam chodím nakupovat.

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Nejoblíbenější recept

Ke kterému receptu se vracím a který je můj nejoblíbenější? Samozřejmě ten můj, který byl do knihy v rámci spolupráce přidán. Ne, to byla jen legrace. Opravdu nejoblíbenější recept, který jsem už několikrát vařila, je na straně 145 – hovězí po burgundsku. Vracím se ale i k dýňové polévce, vepřové kotletě, květákovému dhalu a dalším.

Od vydání kuchařky uplynul už rok a půl a stále jsem vděčná za spolupráci, díky které mi přišla do života spousta skvělých lidí. Přeji, ať vám jídlo chutná a kniha dobře slouží.

Lucia

Lucia: Jak jsem fotila recepty pro knihu Kalorické Tabulky

Tip redakce Kalorické Tabulky

Kdo je fotografka Lucia? Vychodňárka v Praze – na svém IG profilu zveřejňuje inspirace pro všechny, kterým dělá radost snídat a nechtějí ráno nikam pospíchat. Za krásné fotky do knihy Kalorické Tabulky – nejlepší recepty jí jménem naší aplikace děkujeme.

Fotografka kniny Kalorické Tabulky - nejlepší recepty

Z archivu aneb přečtěte si také:

Fit Makyta: Proč hubnutí někdy nefunguje?

Fit Makyta: Proč hubnutí někdy nefunguje?

Znáte to. Snažíte se jíst podle Kalorických Tabulek, ale vysněný úbytek nepřichází. Nebo aspoň ne v takové míře, jak jste očekávali podle úspěchů ostatních.

Co s tím? O tom jsme si povídali s výživovou poradkyní, jež je na internetu viditelná pod přezdívkou Fit Makyta.

Celý článek 2.2.2022 0

redakce
www.kaloricketabulky.cz

22.3.2021 Články, O kaloriích nevážně, Recepty a výživa

Související články

Velikonoce – nejlepší recepty

Velikonoce – nejlepší recepty

Jídlo je radost, ne starost.

A to samozřejmě platí i během svátků. Připomeňme si, jak si užít velikonoční čas – a to včetně tradičních i nových pochoutek. A nezbytných vajec.

Celý článek 28.3.2024

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

Masála: Směsi indického koření a jak se v nich vyznat

S rostoucí popularitou indických restaurací začínáme i víc používat indické názvy jídel.

Asi není problém zapamatovat si, že slovo „aloo“ znamená brambory, „palak“ špenát, „chana“ že je cizrna, „dhál“ čočka, „rajma“ fazole, „mattar“ hrášek, „paneer“ je sýr, „raita“ jogurt, „gobhi“ květák „malai kofta“ opečené noky z bramborového těsta.

Celý článek 24.3.2024