Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Kdybych před dvěma roky nezměnil životní styl, tak je ze mě dnes úplná troska, říká pan Jaroslav, který s aplikací Kalorické tabulky zhubl 42 kg!

V uzavřené skupině na facebooku Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami se prakticky denně setkáváme s úspěchy uživatelů aplikace www.kaloricketabulky.cz.

Vybrané z nich zveřejňujeme také tady na blogu, samozřejmě s dovolením dotyčných.

Kdybych před dvěma roky nezměnil životní styl, tak je ze mě dnes úplná troska, říká pan Jaroslav, který s aplikací Kalorické tabulky zhubl 42 kg!

Dnes vám chceme představit sympatického Jaroslava Kolaříka, jenž zhubnul skutečně k nepoznání. Tady je jeho příběh, jak nám ho sám napsal:

Je mi 48 let a pracuji v zemědělství. Dělám převážně ruční práce, takže mám v práci pohybu celkem dost, za což jsem rád Baví mě práce na zahrádce, krátké a hlavně dlouhé procházky( 30 až 50 km) a oblíbil jsem si i každodenní cvičení, jež se skládá z asi půlhodinového kondičního cvičení na protažení těla, 5x 25 kliků a 5 x 2 minuty plank. Rád navštěvuji hrady, zámky, kostely a další zajímavá místa.

V současné době jsem, si myslím, poměrně zdravý, žádné léky neberu. Asi před třemi měsíci mi paní doktorka dělala rozbor krve a moči a všechny výsledky mi dopadly dobře. Dokonce mi řekla, že mě bude dávat jako vzor ostatním.

  • Měřím 176 cm, a dříve jsem vážil 110 kilogramů.

Hlavním důvodem ke změně životního stylu byl zhoršující se zdravotní stav a problémy v práci. Přes den jsem skoro nejedl, zato v noci jsem toho snědl strašně moc – hlavně nezdravé potraviny s hromadou soli a cukru. Když jsem se v noci probudil, tak jsem se šel zase najíst. Prostě něco strašného.

Také na alkoholu jsem byl čím dál víc závislý, ale nedokázal jsem si to přiznat. Kvůli jídlu se mi zhoršil zdravotní stav. Měl jsem hodně vysoký tlak, bolela mě záda. Také ramena, nohy, ruce – prostě skoro všechno. Kvůli alkoholu jsem měl navíc ještě problémy v práci.

Na zdravější stravu mě přivedla bývalá přítelkyně. Ze začátku nebylo moc lehké mě přesvědčit, abych jedl zdravější jídla, ale postupně jsem si na ně začal zvykat a sám jsem si vyhledával informace o zdravém životním stylu, většinou na internetu.

Pak jsem přišel i na www.kaloricketabulky.cz a zakoupil jsem si za 499 Kč na rok, což je skoro zadarmo, PREMIUM verzi. Od té doby je moje zdravější stravování podstatně jednodušší:

  • V současné době jím hlavně celozrnné potraviny, do jídelníčku jsem zařadil i dost luštěnin.
  • Vyhýbám se výrobkům, kde je hodně soli a přidaný cukr.
  • Doma cukr a sůl vůbec nemám, protože v potravinách je jich i tak dost.
  • Z nápojů piji skoro výhradně kohoutkovou vodu, popřípadě pramenitou neperlivou vodu.
  • K snídani mívám buď čaj nebo vitakávu s chia semínkama, po večeři většinou čaj z goji.

Alkohol jsem přestal pít skoro přesně před dvěma roky ze dne na den a nepiji ho ani výjimečně. Vůbec nechápu, jak jsem něco tak odporného mohl pít. Samozřejmě nepiji ani limonády, kde je většinou hromada cukru.

Dřív jsem neměl vůbec žádný pohyb a celé tělo mě bolelo. Díky mé bývalé přítelkyni jsem začal hodně nerad trochu cvičit, abych si neudělal ostudu.

  • Ze začátku jsem nezvládl ani 10 kliků, teď jich dělám 150 bez problémů.

Co bylo nejtěžší? Asi si přiznat, že mám vůbec nějaký problém. Pak, když už jsem začal jíst zdravě a cvičit, tak mi nikdo nevěřil. Lidé si ze mě dělali legraci, jak jím a proč cvičím. Ale já jsem věděl, že jsem na správné cestě. A i díky Kalorickým tabulkám jsem to všechno vydržel. A jsem za to strašně rád. Vyloženě velká krize během hubnutí nepřišla žádná, akorát když jsem začínal cvičit, tak mě všechno bolelo ještě více a pochyboval jsem o tom, jestli má cenu pokračovat. Ale pokračoval jsem a po pár měsících pravidelného cvičení si uvědomil, že mě nic nebolí.

Kdybych před dvěma roky nezměnil životní styl, tak je ze mě dnes úplná troska, říká pan Jaroslav, který s aplikací Kalorické tabulky zhubl 42 kg!

Teď vážím 68 kg, v pase mám 79 cm a hrudník 97cm. Kdybych před dvěma roky nezměnil životní styl, tak je ze mě dnes úplná troska. Ale stačily pouhé dva roky a jsem úplně jiný člověk – lepší a zdravější. Nicméně přede mnou je ještě dlouhá cesta – stále je co zlepšovat. Rozhodně se nedá říct, že jsem se sebou úplně spokojený. Ale jsem samozřejmě moc rád za to, co jsem za ty dva roky dokázal. Jen v mém okolí vidím na moji proměnu spíše negativní názory. Lidé se ze mě dělají legraci, ale nevadí mi to. Ani je neodsuzuji. V podstatě ani nemám žádné opravdové kamarády, lidé mi moc nerozumí, jsem spíš samotář. Podle sebe vím, že když se člověk chce změnit, tak musí opravdu chtít, vydržet a věřit si.

Poznámka redakce:

Chcete se i vy podělit o svůj úspěch? Povedlo se vám dosáhnout své vysněné postavy díky aplikaci www.kaloricketabulky.cz? Přidejte fotky své proměny do naší uzavřené skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami (nebo do naší sesterské verze Chudneme a jeme zdravo s Kalorickými tabuľkami na Slovensku) a inspirujte tím ostatní. Buďte pyšní na to, co jste dokázali, jak velkou změnou jste si prošli a motivujte další uživatele kvalitními fotografiemi vaší postavy „PŘED a PO“. Děkujeme.

Chystáte se naopak teprve hubnout? Pak myslete na to, že budete rádi, když ze své cesty budete mít patřičnou fotodokumentaci. Pamatujte, že fotografie jsou první, co zaujme a připomene vám, jak velkou práci za sebou máte. Věnujte proto focení pečlivou pozornost. Ideální je fotit CELOU postavu a mít na paměti, že za nějaký čas budete chtít udělat stejnou fotku. Snímky si ukládejte v dostatečné kvalitě, nezmenšené, abyste měli detailní památku.

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

26.11.2019 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024