Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak paní Zuzana zhubla dvacet kilo za necelý rok

Aplikace Kalorické Tabulky je populární i na Slovensku.

A jsme samozřejmě velmi rádi, když k nám doputují i příběhy úspěchů ve slovenštině.

Dnes si můžete přečíst pár slov od osmadvacetileté Zuzany (167 cm), sympatické maminky dvou dětí.

Jak paní Zuzana zhubla dvacet kilo za necelý rok

Váha v roku 2020:

apríl 86 kg
júl 71,4 kg
december 66 kg

A tady už jsou její slova:

Som typickou ženou, ktorá večne chudla, ale výsledky sa akosi nechceli dostaviť. V januári 2020 sa nám narodila druhá dcéra (popôrodná váha 92 kg), nakopili sa stresy, problémy s kojením, nedostatok spánku a času na seba a bum – váha začala stúpať… Prišla prvá vlna CORONY, všetci začali kváskovať a vypekať, ale ja som sa zaťala a ani neviem ako – začala som…

Bolo to z jedného dňa na druhý. Chcela som byť aktívnou mamou a zvládať tempo s mojimi dvoma dcérkami. Manžel je aktívny športovec, tak snáď nebudem zaostávať.

Po zhliadnutí mnohých premien a prečítaní mnoho príspevkov o KT ma to nakoplo tak, že som oslovila Jozefa – Packa, ktorý sa do toho rozumie, aby mi pomohol a on mi dal výborné základy, tipy a triky ako NATO a teda jeho zverenci majú oku lahodiace výsledky. Tak už aj ja patrím medzi nich a tvoríme jednu veľkú komunitu, kde si radíme a hlavne sa podporujeme.

Tak som teda začala…. och, prvé dva týždne boli ťažšie a stresujúce, pretože v hlave som mala len jedlo a kalórie. Priznám sa – už sa mi o tom aj snívalo  Ale po týždni, keď prišli prvé nečakané a prekvapujúce výsledky, z ktorých som skoro „odpadla“ som sa tak navnadila, že som nechcela prestať a išla som NAPLNO.

Ten skvelý pocit zo seba, prestali bolesti hlavy, plno energie, ktorú som mala a moja nálada sa tak zlepšila, že som sa občas nespoznávala a viete čo bolo najlepšie? Že čím si ťažší, tým viac dobrého jedla môžeš zjesť a ja som teda riadny milovník jedla.

  • Toľkokrát som si povedala, prečo som to skôr nevyskúšala. Však o tabuľkách som vedela už roky a predsa kopa výhovoriek bola silnejšia. Ale všetci sa učíme na svojich chybách!

Športovú aktivitu som nerobila zo začiatku žiadnu, jedine som kojila a to je akože riadna aktivita, kde spálim od 500-900 kcal (podľa toho, koľkokrát kojím). Neskôr som pridala prechádzky v prírode, párkrát tabatu a potom aj beh, ale nepravidelne, keďže som hlavne MAMA.

Po čase si už aj okolie všimlo, že som pochudnutá a to ma nabudilo ešte viac. Komu by sa nepáčilo, keď ho chvália?
A tak som sa ocitla v živote s Kalorickými Tabuľkami. Momentálne som vo fáze, kedy by som chcela dať postupne ešte pár kíl dole a zároveň spevniť telo. Ukázala som sebe, že sa to dá, za čo som nesmierne hrdá na seba a hlavne som vďačná za podporu od manžela a rodiny.

  • Všetko je v hlave – ak to veľmi chceš, dosiahneš aj nemožné.

Čo sa týka stravy, nič som nemusela obmedziť, len znížiť alebo zvýšiť množstvo. Keďže som celiatička, mám trochu obmedzené stravovanie, ale na to som si už zvykla. Používam väčšinou potraviny, ktoré používali aj naše staré mamy, ktoré sú všade dostupné (vajcia, zemiaky, zelenina, mäso, ryby, mliečne výrobky…)

Raňajky sú u mňa väčšinou bielkovinové (vajcia, camembert, cottage, haloumi syr…) + veľký tanier zeleniny, aby ma zasýtili a dodali mi dostatok energie na celý deň. Obedy klasika mäsko/ryby a príloha + veľký tanier zeleniny a na večeru si zvyknem robiť sladké jedlá ako kašu alebo puding. Denne zjem pol kila zeleniny. Vypijem skoro 3 litre tekutín a kľudne si doprajem aj moju obľúbenú čokoládu, ale už nie celú ako kedysi, ale len 2-3 tabličky.

Keďže som milovník jedla, veľmi rada skúšam nové recepty a každý mesiac vyskúšam jedlo, ktoré som ešte nerobila alebo pozmením jedlo, ktoré máme radi, urobím ho však v zdravšej verzii. Počas premeny som si veľmi zamilovala cuketu a najradšej ju mám nastrúhanú na špagety s cottage syrom a cestovinami, to keď vidí staršia dcéra, tiež si so mnou pochutnáva.
Na začiatku som skúšala jesť 5x denne, ale to som len celý deň jedla, tak som znížila počet na 4x denne a teraz mi stačí jesť len 3x denne, sú to však veľké porcie jedla, no mne to tak vyhovuje. Každý sme iný, každý máme iný rozvrh dňa a vo všeobecnosti neplatí, že treba jesť 5x denne.

Děkujeme paní Zuzaně za příběh a vtipné fotografie, jež zachycují její úspěch.

Chcete zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

4.3.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Pět kroků, než se do hubnutí pustíte naplno

Ve dnech, kdy se začínají objevovat vyšší teploty a tím pádem zásadní změny oblečení, přichází každoročně větší vlna hubnutí. To je zkušenost z praxe.

A lidé také řeší, jak mají vlastně s hubnutím začít, na co se zaměřit, jaké kroky zvolit, aby nepřepálili start.

Celý článek 2.5.2024

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Markéta Nevěčná – fitness instruktorka: Rozhovor s klientkou, jež zhubla úpravou stravy a pohybem

Když se v naší skupině někdy v únoru objevila úchvatná proměna mladé a sympatické Štěpánky (50 kg za rok!), bylo nám hned jasné, že její příběh může být obrovskou motivací pro ostatní.

Díky trenérce Markétě Nevěčné, s kterou dlouhodobě spolupracujeme a která vedla tuto maminku roztomilých dvojčátek na její cestě, se nyní můžete začíst do následujících řádků. Ať jsou vám k užitku.

Celý článek 28.4.2024