Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jak Rénata zhubla za 15 měsíců téměř osmdesát kilogramů?

Blíží se jarní dny, které přejí změnám, a tak jsme si pro vás připravili opět jednu motivační proměnu z našich facebookových skupin.

Přečtěte si příběh paní Renáty, která se za 15 měsíců z váhy 151 kg dle vlastních slov „projedla“ na současných 72 kg!

Její proměna vyvolala na facebooku, kde zveřejnila své fotky, úplnou lavinu příspěvků a dotazů, jak se jí něco takového podařilo.

Přečtěte si příběh paní Renaty, která se za 15 měsíců z váhy 151 kg dle vlastních slov „projedla“ na současných 72 kg!

A tak jsme ji požádali, zda bychom její fantastický výsledek a pár slov, jak k němu dospěla, mohli zveřejnit i na našem blogu.

Tady jsou její slova:

„Jak jsem to dokázala? Změnili jsme doma životní styl: v rámci zdravější stravy vyřadili bílou mouku a omezili cukr a tuk. Nastavili jsme pravidelnost ve stravování –  5 jídel denně. To jsem vydržela rok, ale protože odmalička mám problém snídat, nyní jím jen třikrát denně. A jsem spokojená.

Od začátku své cesty používám aplikaci www.kaloricketabulky.cz. Jím vše, když se mi to vejde do nastavení a vyhovuje mi to složením. Tím pádem v obchodě víc čtu a víc přemýšlím o jídle – co si dám, a co ne. Osobně jsem byla tak nadšená, že to jde dolů a nejspíš i tělo dostávalo vše, co potřebovalo, že jsem ani chutě na něco, kde bych neodolala, neměla.

První měsíc byl šílený. Jedla jsem pětkrát denně podle Tabulek, a váha místo aby šla dolů, tak stoupala. Manžel, který „jen“ vyřadil bílou mouku a omezil cukry, tuky, tak pomalinku hubnul (pravidelnost v jídle držel vždy). Nebýt jeho podpory, tak bych to vzdala.

Pohyb jsem ze začátku neměla žádný, vše bylo jen o jídle. Postupně jsem ale přidala procházky, pak jsme začali chodit po horách a pořídila jsem si eliptical. Cvičit jsem začala až teď. A to je největší chyba, kterou jsem udělala. Měla jsem cvičit hned. Jenže jak mi to nešlo, tak jsem to prostě nedělala. Povislou kůži tedy mám dost, i když od srpna, kdy jsem přestala hubnout (váha už se nechce hnout) tak se trošku zlepšuje. Proto si myslím, že kdybych cvičila hned, bylo by to ještě lepší. Dokonalé už to nebude nikdy.

Jak Rénata zhubla za 15 měsíců téměř osmdesát kilogramů?

Nejdůležitější bylo srovnat si v hlavě, co vlastně chci. Pak už jsem si za tím jen šla a věřila, že to dělám dobře. S každým kilem dole byla motivace a energie samozřejmě větší a větší. Hubnutí je opravdu o hlavě. Pokud ji nepřesvědčíte, že to opravdu chcete a dokážete – a hlavně že to není jen další dieta, ale úplná změna života, tak možná zhubnete, ale bude to určitě dřina a ještě to nevydrží nastálo.

Tohle totiž není dieta, nejsou zakázané žádné potraviny. Jen je třeba dát si s tím tu práci a naplánovat jidlo i pohyb. A když to někdy nevyjde (a kolečka jsou červená), tak druhý den trochu uberu a přizpůsobím tomu. Pokud to není často, nic se neděje. Hlavně se nestresovat!“

Závěr od redakce Kalorické Tabulky

Děkujeme jménem všech ostatních za pořádnou dávku motivace. A ještě nakonec slova, která mnohým jistě také mohou pomoci. Paní Renáta totiž přiznává, že je dost v jídle vybírává a spousta věcí nejí (dokonce kromě hrášku ani zeleninu), takže její jídla jsou prý skoro pořád stejná, svým způsobem nudná. Ale jí to prý vyhovuje a důležité pro ni je, že i tak zhubla, ačkoliv lidé kolem jí tvrdili, že bez zeleniny to nepůjde. Inu, vždycky to nějak lze vymyslet. Ať se vám všem daří.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Andrea: Mám ráda splněná zelená kolečka v aplikaci Kalorické Tabulky a také mě baví zapisování vytvořených receptů

redakce
www.kaloricketabulky.cz

16.3.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

PhDr. Iva Málková: Jak být i při hubnutí labužníkem

Dnes v rozhodování kolik, co, proč a jak jíst hrají roli kromě bohaté nabídky lákavých dobrot především emoce. Jak přesvědčit lidi, že je důležité, nejen co jedí, ale i proč jedí a jak jedí?

Důležité je naučit se nebrat jídlo jako pomůcku k řešení problémů, které s ním vůbec nesouvisejí.

Celý článek 10.3.2024

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024