Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Ester: Jak jsem se prožrala k úbytku 24 kg za 11 měsíců

Dnešní proměnu nám zaslala paní Ester, jež dle svých slov až s Kalorickými tabulkami dokázala to, o co se marně snažila roky: Zdravě jíst a dosáhnout své vysněné postavy.

Na konci článku pak můžete zhlédnout užitečný videonávod na vložení vámi vytvořeného jídla do aplikace. A tady už jsou její slova.

Dlouho jsem si myslela, že tak „velká“ nejsem. Na fotkách se člověk nějak natočí, okolí mu většinou pochlebuje, zvlášť když má miminko… Jenže jsem si prohlídla vyfocené momentky. Tam to člověk neschová. A mně došlo, že jsem vážně „velká“ a do svých kalhot se nevejdu právem. Můj maratón kolem hubnutí se točí od mých patnácti let, prošla jsem si i poruchou příjmu potravy. Moje nejnižší váha byla 41 kg, následně jsem přibrala na 62 kg – a tehdy to začalo. Tukožroutské polévky jen ze zelí den co den. Nezhubla jsem nic.

Ester: Jak jsem se prožrala k úbytku 24 kg za 11 měsíců

Úbytek váhy přišel až na vysoké škole, kdy hrály roli změna životního stylu a nedostatek peněz (obvykle jsem jedla jen rohlíky a podobné věci). Pak jsem si našla přítele, se kterým jsem dodnes, a začala jíst naopak více – pravidelné večeře, večerní hostiny a najednou jsem byla na 72 kg. Takže s hubnutím opět na začátku. Jídelníček na míru, na kterém jsem, mimochodem, přibrala dalších 6 kg. Vážila jsem i vajíčko, aby mělo přesně 37 g, a já přibrala. Jak to je možný? Vždyť dodržuji vše na 100%. Všude psali, že je to jen v hlavě, ale já přece chci a dělám maximum, abych zhubla.

Syrečkový tatarák podle Ester

syrečkový tatarák

Ze zoufalství jsem si objednala keto dietu, takže příjem byl 500 kcal za den. Když jsem olízla lžičku něčeho navíc, vyplivla jsem to a vypláchla si pusu. Úplný fanatik, ale zhubla jsem asi 8 kg. Teď už vím, že to byla voda a zhubla bych je i při konzumaci jablka a jednoho čaje za den.

Intermezzo – recept na tataráček

  • Nahrubo nastrouhám syrečky, nakrájím trochu bilé/červené cibule, lžička kečupu, lžička hořčice. Když mam chuť na pikant, dám i dijonskou hořčici, dochutím mletým kmínem a někdy červenou paprikou sušenou. Pořádně prohnětu. Příloha opečený toust.

Na doporučení trenérky jsem šla na lymfatické masáže. Prý jsem určitě byla zavodněná (a že to není tuk, ale voda). Po čtyřech tisícovkách za masáže se zjistilo, že jsem zavodněná nebyla. A že to fakt byl teda tuk. Dostala jsem se na low carb, tam jsem nezhubla nic. Ale přestala jsem to řešit – státnice, stěhovaní, nová práce. A pak jsem otěhotněla. Pět měsíců nevolností a kapačky znamenaly minus 5 kg. Začínala jsem na 75 kg a konečná porodní váha i tak byla, prosím pěkně, 105 kg. A to jsem skoro nejedla – jen lipánka, fantu a rohlík… No jasně, teď už vím, že bílkovina žádná, jen sacharidy, cukry, tuky.

  • Nesnášela jsem společnost, lidi, ale jen kvůli tomu číslu na váze. Já sama se tak velká neviděla.

Po porodu jsem začala docela brzo se sportem, prvním větším cvičením jsem si vyhodila ploténky – a bylo po všem. Já s 96 kg upadala do deprese, že takhle nemůžu přece vypadat a vážit tak moc. Byla jsem ochotná proto udělat vše, ale nevěděla jsem co. Ano, základ bylo, aby byla spokojená dcera, ale to nebude, když bude nespokojená její matka.

 satay s arašídovou omáčkou

satay s arašídovou omáčkou

Intermezzo – recept na arašídové satay s lososem/kuřecím:

  • Na oleji osmahnu mrkev, brambory, česnek, cibuli. Pak přidám koření (1 lžička římského kmínu, 1 lžicka garam masaly, 1 lžička kurkumy), nechám rozvonět. Zalít rajčaty (konzerva) a vývarem/vodou (cca 200 ml). Nechám vařit tak 30 minut. Rozmixuji, přidám arašídové máslo a kokosové mléko nebo kokosový krém. Vše znova rozmixujui. Dochutím rybí omáčkou/ sojovkou, podle chuti můžete přidat třtinový/kokosový cukr. Jako příloha je nejlepší rýže. Zdobím arašídy, chilli papričkou, petrželkou/koriandrem. Vypadá to jako složité jídlo, ale do hodiny se vším všudy jíte a my to máme na 2 dny.

A pak to přišlo. Po patnácti letech jsem konečně přišla na to, jak to celé funguje. Díky aplikaci www.kaloricketabulky.cz jsem na váze 69 kg – a to za 11 měsíců, kdy start byl 93 kg.

Šest let jsem nevážila pod 70 kg. A že mě to stálo odříkání, peněz a celkově i sil! Nyní jsem to dokázala jen JÍDLEM. Šlo o vyváženost a hlavně množství. A hlavně vnímám jídlo úplně jinak a vím, že už je to v hlavě navždy.

Pro mě jsou Kalorické Tabulky vysvobozením z hladovění a odpírání si jídla. Pokud chceš také vysvobodit, stáhni si aplikaci www.kaloricketabulky.cz.

Rekapitulace:
Nejvyšší váha 105 kg
Aktuálně 69 kg
Věk: ještě chvíli 29 let
Výška 171 cm

Tip redakce č.1:

Svou cestu Ester popisuje na IG @tabulkarka.

Tip redakce č.2:

Ester v názorném videu ukazuje, jak si do aplikace KT vložit Moje jídlo:

 

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

5.4.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024