Deset tipů na nevšední snídaně
Nebaví vás stále dokola snídat jogurt s müsli, míchaná vajíčka, obložený chléb nebo ovesnou kaši?
Nechte se zlákat našimi výživově hodnotnými recepty na snídaně, které najdete v databázi receptů Kalorických Tabulek.
Přinášíme vám další várku tipů na jídla z databáze receptů při aplikaci www.kaloricketabulky.cz.
Inspiraci na obědy pro vás opět vybrala nutriční terapeutka a výživová poradkyně Bc. Korejčková, DiS., kterou znáte z našeho blogu a kuchařky Kalorické Tabulky – nejlepší recepty.
Všechny recepty prošly jejím „odborným“ okem a splňují kritéria jak na výběr surovin, výživovou hodnotu výsledného pokrmu, tak i na zajímavé pojetí samotného jídla. Tak ať vám chutná.

Ingredience, postup a nutriční hodnoty
Recepty z databáze Kalorických Tabulek pro vás vybrala Bc. Martina Korejčková, DiS., nutriční terapeutka a dlouholetá spolupracovnice aplikace www.kaloricketabulky.cz. Pokud potřebujete na vaší cestě pomocnou ruku, doporučujeme její služby. Na stránkách Stravování s radostí najdete ceník služeb a popis stylu práce s klienty.
Nebaví vás stále dokola snídat jogurt s müsli, míchaná vajíčka, obložený chléb nebo ovesnou kaši?
Nechte se zlákat našimi výživově hodnotnými recepty na snídaně, které najdete v databázi receptů Kalorických Tabulek.
Celý článek 30.5.2021
Kdysi dávno lidstvo přišlo na to, že smícháním mouky a vody vznikne těsto, a začalo z něj péct chleba. A potom někoho napadlo dát do těsta náplň, zabalit a těsto uvařit či osmažit.
Časem dokonce vznikly i nové varianty těsta jako listové nebo odpalované.
Celý článek 6.11.2025
Četl/a jste článek „Nechtěné myšlenky – tichý sabotér naší snahy zhubnout“?
Pokud ne, nezapomeňte se na něj později juknout. Teď se podíváme opět na myšlenky – tentokrát na první pohled pozitivní, jež mají ovšem také své ale…
Celý článek 3.11.2025
Gochujang, možná znáte pod slovním spojením „pasta z červené chilli papričky“. Je to sladko-slané fermentované koření velmi oblíbené v korejské kuchyni.
V poslední době začíná být velmi populární nejen kvůli svému exotickému názvu, ale také pro zajímavé spektrum chutí, které dodá běžným pokrmům.
Celý článek 31.10.2025
Dnešní potravinářský průmysl dokáže hotové zázraky. Umí vyrobit potraviny, které vypadají skvěle, chutnají božsky a ještě se tváří jako něco, co prospěje našemu zdraví.
Krásný obal, lákavé slogany, sliby o zdraví, a to s hlavním cílem – přesvědčit nás, že kupujeme něco dobrého pro naše tělo.
Celý článek 28.10.2025
Tak trochu jako slepý k houslím jsem se dostal ke studijnímu výletu na pár dní do jednoho z řeckých monastýrů, kde jsem zjistil, že existují jídla jako patatopita, spanakopita, skordalia, koulourakia, koliva, bougatsa, tyrokafteri nebo arakas latheros.
A samozřejmě jsem si zapsal recepty – viz níže.
Celý článek 26.10.2025