Nejlepší recepty na mug cake podle uživatelů aplikace Kalorické Tabulky
Většina lidí, kteří začínají na základě používání aplikace Kalorické Tabulky více přemýšlet o svém jídelníčku, často řeší, čím doplnit vlákninu a bílkoviny, aby byla kolečka v přehledu dne zelená.
Ideální je neponechávat nic náhodě a už od rána (snídaně) dbát na vyvážený jídelníček.
Zřejmě i proto se těší velké oblibě uživatelů aplikace Kalorické Tabulky tzv. mug cake – rychlý a chutný „koláček“ z hrnku, který je hotový doslova za pár minut. Jeho základem jsou obvykle ovesné vločky, ale fantazii se meze nekladou.
Podívejte se na pár tipů, které jsme se svolením přebrali z našich skupin na facebooku.
Mug cake Miluška
40 g ovesných vloček, 1 vejce, 1/2 Milko jogurtu 0%, čekankový sirup dle chuti.
Do půlky kakao, do druhé půlky maliny. Vlnit asi dvě minuty. Kostička čokolády a maliny na ozdobu.
Makový mug cake
20 g máku, 1 celé vejce, 1 PL jogurtu, čekankový sirup dle chuti a 10 g mrazem sušených malin.
Vlnit dvě minuty.
Tvarohovo-banánový mug cake
25 g vloček, 1PL tvarohu, 1 menší banán (3/4 do hmoty), 1 vejce.
Vlnit dvě minuty. Kostička 80% čokolády na ozdobu a chuť.
Mug cake s proteinem
50 g jemných ovesných vloček, 1 banán, 1 vejce – rozmixovat vidličkou a přidat 10 g proteinu.
Na 2 minuty na 900 W do mikrovlnné trouby. Ozdobit 50 g jogurtu, ořechem a grankem.
Luxusní mug cake z pohankové mouky
30 g pohankové mouky, 35 g Holandského kakaa, 140 g řeckého jogurtu s 0% tuku, 90 ml vody, 3 ČL medu, 1 menší bílek, řepkový (nebo kokosový) olej na vymazání formiček, na ozdobu 40 g třešní, 1 menší lžička cukru, špetka soli
V míse smíchejte mouku, 30 g kakaa a špetku soli. Jogurt smíchejte s vodou a dvěma lžičkami medu. Obě směsi smíchejte a přimíchejte k nim opatrně našlehaný bílek. Dvě formičky lehce vytřete tukem a rozdělte do nich směs. Nechte péct v mikrovlnné troubě na střední stupeň asi 2.5 minuty. Třešně vypeckujte, dejte do kastrůlku s menší lžičkou cukru a trochou vody a poduste. Mug cake opatrně vyklopte a servírujte s jogurtem a třešněmi a pokapejte kakaovým topinkem. Ten si připravíte tak, že smícháte 5 g kakaa s lžičkou medu a trochou vody.
Za poskytnutí receptů děkujeme uživatelům aplikace www.kaloricketabulky.cz, jmenovitě to jsou: Miluška (první tři recepty), Jan a Lenka.
Kdo mě už chvíli sleduje, mohl si všimnout, že jsem zastánce přípravy jídla předem. Ale často se u klientů i čtenářů setkávám s tím, že přece nemůžou vědět, na co budou mít chuť.
Dá se tedy plánování jídla předem skloubit s tím, že jíme, co chceme?
Podle dávné staročeské pověry bychom si na Nový rok (to je ten den po Silvestru) měli dát čočku, která má zajistit na celý následující celý rok dostatek peněz.
Popravdě řečeno mě nenapadá, proč zrovna čočku (protože dostat čočku nebývá nic příjemného), proč ne třeba hrách, ačkoliv ten se podle jiného přísloví zase nemá házet na zeď. Nebo proč ne fazole či cizrnu.
Těhotenská cukrovka se v České republice týká 18 – 20 % těhotných žen (tj. má ji každá pátá těhotná).
Zatímco diabetes 2. typu se často spojuje s obezitou a nezdravým životním stylem, těhotenská cukrovka (gestační diabetes = GD) vzniká především pod vlivem těhotenských hormonů a týká se tak všech těhotných žen – i mladých, štíhlých, sportovkyň, vegetariánek, veganek, nízkosacharidově se stravujících…