Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Bohužel, ale tak velkou velikost šatů nemáme, řekla prodavačka paní Haně

Dneska je to přesně rok, co jsem se do toho pustila, protože už jsem sama ze sebe byla nešťastná, napsala ke své úžasné proměně do skupiny KT paní Hana.

A my jsme jí požádali o pár slov pro náš blog, neboť motivace pro ostatní není nikdy dost.

Za 12 měsíců s Kalorickými tabulkami šlo dolů 24 kg!

Jak to tedy všechno začalo? Paní Hana vzpomíná na větu, která jí změnila život – ač by se to na první pohled nemuselo zdát, paradoxně k lepšímu. Tady už jsou její slova:

„Bohužel, ale tak velkou velikost šatů nemáme.“ Podobné věty jsem slyšela skoro každý den. Ale tahle věta od prodavačky mě tak neskutečně zabolela, že jsem si řekla: „A dost!“

Ukázka „hubnoucího“ jídelníčku v aplikaci Kalorické Tabulky

Nikdy jsem nebyla hubená a už od puberty jsem měla nadváhu. Ve čtrnácti letech jsem svou postavu začala řešit a zkoušela různé diety. Mé stravování bylo většinou jen o zelenině a vodě, což bylo dlouhodobě neudržitelné. Sice jsem vždy zhubla, ale jen pár kilo. A kila se rychle zase vrátila zpět. Dokonce jsem si vytvořila i nechuť k jídlu. Pak jsem naopak svou váhu nějaký čas neřešila a až do seznámení s mým manželem jsem si držela váhu kolem 80 kilo. Ale pak přišlo první těhotenství. V den porodu jsem se dostala na váhu 89 kg a z porodnice se vracela z 85 kg.

Bohužel, ale tak velkou velikost šatů nemáme

Po porodu jsme začali plánovat svatbu a já zase díky zelenině a vodě zhubla na svých 80 kg. Pak přišlo druhé těhotenství. Přibrala jsem, ,nádherných“ 17 kg a z porodnice jsem se vrátila z 92,5 kg. Snažila jsem se zase hubnout. Vůbec jsem nechápala, proč nehubnu, když moje jídlo je jeden rohlík za den, nějaké ovoce, zelenina a ,,zbytky“ po holkách (ano, teď díky Kalorickým Tabulkám vím, že můj jídelníček obsahoval pouze sacharidy a tuky).

Deset měsíců po porodu jsem se dozvěděla o aplikaci Kalorické Tabulky. Večer jsem k nim sedla, vše jednoduše nastavila a můj boj hned druhý den ráno začal.

  • Jejda, můj jídelníček neobsahuje skoro žádné bílkoviny?
  • A kde se proboha bere tolik tuků?

Ano, tohle všechno mi Kalorické Tabulky ukázaly –  jak moc špatně jsem jedla. Pak stačilo jen dodržovat zelená kolečka. Ta radost, když jsem je dokázala splnit se ani nedá popsat. Postupně jsem tomu úplně propadla a nedokázala jsem si bez nich představit ani den (i má rodina a kamarádi už věděli, že všude s sebou mám váhu a jídlo si vážím a zapisuji). Váha šla dolů a já jedla a jedla a jedla. Konečně žádná hladovka a žádné odpírání jídla. Za 12 měsíců s Kalorickými Tabulkami šlo dolů 24 kg!

Poznámka redakce:

Že život s aplikací Kalorické Tabulky skutečně není o odpírání jídla, potvrzuje i fakt, že si paní Hana s chutí dopřává i tyhle úžasné knedlíky. Děkujeme za recept.

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

  • 500 g tvarohu (měkký odtučněný ve vaničce)
  • 300 g špaldové mouky
  • 2 vejce
  • jahody (dělala jsem i se švestkami)

Z tvarohu, mouky a vajíček vypracujeme těsto. Poté plníme ovocem  a vytváříme knedlíky. Z tohoto množství máme asi 15 knedlíků. Vaříme ve vroucí vodě cca 15 – 20 minut. Knedlíky vyplavou nahoru. Můžeme podávat posypané mákem nebo strouhaným tvarohem. Na oslazení polevám čekankovým sirupem.

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

5.7.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024