Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Podívejte se, jak dokázala zhubnout paní Jaromíra (68 let)

To, že mladým se hubne nespravedlivě snadno, zazní občas jako povzdech beznaděje v ohlasech na úžasné proměny uživatelů aplikace Kalorické tabulky.

My ale dobře víme, že hubnutí jde i starším ročníkům. Jen v té věkové kategorii není už tolik lidí ochotno podělit se o fotografie. Výjimkou je paní Jaromíra.

Ta v naší uzavřené skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami v létě zveřejnila několik svých fotek. A dala nám svolení k publikaci i na blogu. Děkujeme.

Jak zhubla paní Jaromíra (68 let) s Kalorickými Tabulkami

Ve věku téměř sedmdesáti let dosáhla používáním aplikace Kalorické Tabulky (v den zveřejnění příspěvku to bylo 298 dní v kuse) úbytku 15 kg při malých aktivitách.

  • Nedávno začala plavat a cvičit ve vodě. Jinak je v důchodu, věnuje se výcviku psů a organizuje výcvikové pobytové akce.

Přiznává, že ve svém věku má nemocí nepočítaně – je po totální endoprotéze kolene a kyčle a ještě ji zhruba za rok čeká zákrok na druhé kyčli. K tomu epilepsie, hypertenze, hyponatremie, anémie, štítná žláza a dle jejích slov dalších pár drobností. S radostí ovšem dodává, že díky změně v jídelníčku byly zaznamenány lepší výsledky v krevním rozboru.

Možná bych mohla inspirovat ty starší, že to skutečně stojí za to, a ty mladší, že to vlastně mají mnohem jednodušší,“ říká skromně v komentáři u svých fotografií na facebooku. A dodává, že velkou oporou jí byly její kamarádky.

Hodně lidí se samozřejmě ptalo na její nastavení v aplikaci www.kaloricketabulky.cz. A i když paní Jaromíra odpověděla, připomínáme, že je nutné vždy postupovat individuálně. A zde jsou již její slova: „Po mnoha zkoušeních mám 1681 kcal celkem, 110 bílkoviny, 205 sacharidy, 54 tuky, 28 vláknina, 51 cukry, 10 sůl, 1000 vápník a 21 nasycené masné kyseliny. Když plavu déle jak hodinu, dám si třeba ještě malou svačinku. Občas překročím tuky, občas vlákninu a dost často cukr (který není v základní verzi). Ale celkem to mám vždy zelené. Jím v podstatě všechno, včetně buřtguláše, koprovky a kapustových karbanátků s masem. O Vánocích si dopřeji mandle v čokoládě, občas toffifee. Vždy nějakou dobu stojím na přelomové váze, pak se to zase hne. Někdy to trvá i dva měsíce. Preferuji pomalé hubnutí, protože tu výchozí hmotnost jsem také nenabrala za půl roku.

My samozřejmě tleskáme a shodujeme se se všemi, kteří pod její příspěvek napsali slova obdivu:

  • Nádherná změna. Gratuluji. Tady je vidět, že když se chce, jde to i při zdravotních potížích.
  • Jste úžasná. Moc Vám to sluší a moc Vám fandím.
  • Nejlepší motivace, kterou jsem zde viděla.
  • Ďakujem za fotečky, sú veľmi inšpirujúce, mám vek presne ako vy aj podobnú zbierku chorôb. A ako vidím, ide to, ak sa človek snaží.
  • Tak to je paráda. Myslela jsem si, že jsem mezi vámi nejstarší (65 let). Obdivuji vás a jste mi velkou inspirací.

(zdroj: Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami)

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

30.9.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024