Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Jana (57 let): Nikdy jsem nebyla vyloženě tlustá, ale váha mi stagnovala a pak šla směrem nahoru

Dnešní příběh pochází opět z naší skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami, která nám dělá radost už nějaký ten pátek.

Sympatická Jana tvrdí, že pravidelné zapisování a rozvrhování jídelníčku jí velmi pomohlo. Postavu má nyní prakticky stejnou jako na střední škole, což dokazuje fakt, že v pohodě oblékne a zapne své maturitní šaty.

Podle ohlasů našich uživatelů víme, že řada lidí, kteří s aplikací www.kaloricketabulky.cz začínají, vymýšlejí různé způsoby, jak si jídelníček nastavit. Paní Jana nechala vše nastavit aplikaci podle informací, jež tam zadala. Nic si sama nepředělávala.

nikdy jsem nebyla vyloženě tlustá, ale váha mi stagnovala a pak šla směrem nahoru

O své cestě k současné postavě říká:

Nikdy jsem nebyla příliš tučná, moje BMI bylo vždy v normě, ale na bocích se objevovaly špíčky a začala jsem pozorovat také celulitidu na stehnech. Některé oblečení mi bylo na těsno, kalhoty velikosti 40-42 způsobovaly, že se boky přelévaly ven. Ve svých osmačtyřiceti letech jsem navíc bohužel podstoupila transplantaci jater pro akutní selhání, takže od té doby užívám mnoho léků. Před příhodou jsem pracovala jako administrativní pracovnice-účetní, strava vždy narychlo, totéž platilo i o pití. Váha v té době kolísala v rozmezí 68 – 70 kg.

  • Kalorické Tabulky s přestávkami používám mnoho let a mohu s jistotou říci, že pokud chceme zhubnout, měli bychom je dodržovat poctivě a pravidelně.

V listopadu 2020 jsem se zapojila do výzvy 3 kg do Vánoc. V té době jsem měla stálých 72 kg při výšce 170 cm. Začala jsem naplno využívat Kalorické Tabulky a plánovala si jídelníček. Bylo super se ve skupině podporovat, dodávalo mi to velkou inspiraci. O Vánocích jsem měla 68 kg. Oba měsíce jsem nepožila žádné mé oblíbené sladkosti, a ty, co jsem dostala, zůstaly zavřené v šuplíku, což jsem nikdy před tím nevydržela. O svátcích jsem zbytečně nemlsala, ale dopřála jsem si odlehčený salát a kuřecí řízky.

Časem můj jídelníček začal obsahovat více zeleniny a hodnotných bílkovin. Osobně se mi zrovna bílkoviny těžko někdy splňují. Kolečka nemám vždy zelené a když si prohlížím zpětně přehled v mobilu, tak to je výběr všech barev…

  • Snídani mám každý den v podstatě stejnou – zdravou misku: tvrdý tvaroh, ovoce, ovesné vločky jemné, semínka chia, sezam, oříšky
  • K obědu si dávám ráda zeleninové mísy – brokolice, květák, míchaná zelenina a k tomu kuřecí maso, šunka, syrečky, mozzrarella, vajíčko, paprika, bulgur…
  • Svačiny jsou různé – jogurt, tvaroh, ovoce, toast s něčím
  • Večeře už mi stačí lehčí, obvykle salát. Pokud mě honí večer mlsná, dám si 50 g musli s ořechy.

Samozřejmě to není vše, mám totiž ráda pestrost. A obdivuji příspěvky ve skupině Kalorikých Tabulek – často jsou to úplně umělecká jídla. Jinak pokud by to někoho zajímalo, mám spíše sedavý styl, chodím na procházky, venčím psy, plavu a pracuji na zahrádce.

Do Kalorických Tabulek stále zapisuji, abych si hlídala správné složení stravy. Přiznávám, že jsem nikdy nejedla tak dobře jako nyní. Také si už občas dopřeji nějaké to mlsání a hlavně mou oblíbenou zmrzlinu. Špeky na bocích ale už dávno nemám a u kalhot kupuji velikost 38.“

Držím palce, ať to také zvládnete. Vaše Jana

Chcete také zhubnout? Mohlo by se vám hodit:

Z archivu aneb přečtěte si také:

Veronika Žilková: Neobětujte své tělo péči o ostatní

redakce
www.kaloricketabulky.cz

20.10.2021 Články, Jak zhubnout

Související články

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Lenka: Mojí největší motivací k hubnutí byla moje dcera, chtěla jsem jí stačit, a nezadýchávat se jako bych běžela maraton

Věděla jsem, že je něco špatně, že takhle se žít dlouhodobě nedá a vlastně ani nechci.

Kvůli tomu, jak jsem ve svých pětadvaceti letech vypadala, jsem se bála jít i k doktorce na preventivní prohlídku. Měla jsem jednoduše strach z toho, že mě postaví na váhu a já se hanbou propadnu za to, kam až jsem se dostala.

Celý článek 22.4.2024

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Bravo! Jíťa vážila 170 kg a nevěděla o zdravém jídle vůbec nic, nyní má 71 kg a bude si dělat kurz fitness trenéra

Když jsme na naší facebookové stránce Kalorické Tabulky zveřejnili proměnu paní Bohunky, která se objevila i v médiích jako Blesk či Aha!, začali se v komentářích ozývat uživatelé naší aplikace, jež dosáhli také vysněné postavy.

Mezi nimi byla i sympatická Jíťa, která na naši žádost sepsala pár slov o své cestě. Tady jsou…

Celý článek 18.4.2024