Cesta ke zdraví
a pohodě
App store rating

Cesta ke zdraví
a pohodě

Pozvánka na Mezinárodní konferenci Moderní výživy

Rádi bychom Vás pozvali na třetí ročník Mezinárodní konference Moderní výživy, který se letos uskuteční 20. listopadu!

Kvůli vývoji epidemiologické situace v souvislosti s onemocněním COVID-19 proběhne celá konference ON-LINE, přičemž každý účastník obdrží kompletní záznam z konference.

Všechny konferenční příspěvky si tak každý bude moci pustit kdykoliv a opakovaně. Celou konferenci organizují autoři populární knihy a bestselleru Moderní výživa ve fitness a silových sportech Lukáš Roubík a Miloslav Šindelář v rámci jejich Institutu Moderní Výživy. A opět se můžete těšit na opravdu nabitý program s řečníky ze 4 zemí!

NEJNOVĚJŠÍ VĚDECKY PODLOŽENÉ INFORMACE O VÝŽIVĚ OD ŘEČNÍKŮ ZE ČTYŘ ZEMÍ Z POHODLÍ VAŠEHO DOMOVA!

Hlavním cílem konference je přinést vědecky podložené informace o výživě od odborníků srozumitelnou formou pro širokou veřejnost. Na konferenci se za jeden den dozvíte evidence-based informace z různých oblastí výživy od skutečných a špičkových odborníků z ČR, Slovenska, Irska i USA, které najednou nikde jinde neuslyšíte! Na rozdíl od jiných podobných konferencí zde dostane každý odborník téměř hodinu času, aby své téma dokázal účastníkům rozebrat a přiblížit skutečně až do hloubky. Obě přednášky v angličtině budou prezentovány živě v originálu, ale hned v týdnu po konferenci dostane každý účastník videozáznam s českými titulky.

Jednotlivé přednášky budou zaměřené na témata reálného vlivu zdravého životního stylu v prevenci a léčbě onemocnění COVID-19, role zdravé (preventivní) výživy pro naše fyzické a mentální zdraví, problematiku nízkosacharidových diet v léčbě diabetu, nejčastějších mýtů kolem modelu kalorické bilance, normalizace obezity a psychologických faktorů při léčbě obezity, vlivu různých diet a hodnot krevních lipidů a choletesterolu na riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění, nebude chybět ani přednáška o populárním tématu intermittent fasting a výživě v bojových sportech!

Pozvánka na Mezinárodní konferenci Moderní výživy

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících a registrace najdete na webu konference.

Program konference a řečníci 

  • 09:45 hod – zahájení konference a úvodní slovo zakladatelů Institutu Moderní Výživy
  • 10:00 hod – Pandemie COVID-19 a role zdravého životního stylu – dezinformace vs. fakta.Mgr. Ing. Tereza Vágnerová (Všeobecná fakultní nemocnici v Praze)
  • 11:00 hod – Intermittent Fasting: revolučná stratégia či precenený trend? – Vilo Hečko (Fitclan)
  • 12:00 hod – Nízkosacharidová strava v léčbě diabetes mellitus – MUDr. Hana Krejčí (Všeobecná fakultní nemocnice v Praze)
  • 13:00 hod – přestávka na oběd
  • 14:00 hod – Normalizace obezity jako nový trend? – Ing. Bc. Lukáš Roubík (Institut Moderní Výživy)
  • 15:00 hod – Příjem vs. výdej energie: mýty vs. fakta – Dr. Layne Norton, PhD. (USA, Zakladatel Biolayne.com)
  • 16:00 hod – Výživa a riziko srdečních onemocnění – Danny Lennon, MSc. (Velká Británie, zakladatel Sigma Nutrition)
  • 17:00 hod – Kolik stačí ke štěstí a zdraví?MUDr. Marie Skalská (Centrum sportovní medicíny v Praze, Pro Fit Institut)
  • 18:00 hod – Výživa a redukce hmotnosti v bojových sportech – Bc. Miloslav Šindelář (Institut Moderní Výživy)
  • 19:00 hod – závěr konference. 

Konference bude probíhat v sobotu 20. 11. 2021 od 10 do 19 hod. Každý účastník konference obdrží v týdnu po konferenci kompletní videozáznamy všech přednášek (s českými titulky u obou přednášek v angličtině) s doživotním přístupem, takže není nezbytně nutné být online celý den přímo v čase konání jednotlivých přednášek a celou konferenci si tak každý bude moci pustit opakovaně a k prezentovaným informacím se kdykoliv vrátit.

Pozvánka na Mezinárodní konferenci Moderní výživy

Kompletní program konference s podrobnou anotací jednotlivých přednášek a podrobnými informacemi o jednotlivých řečnících, registrace a vstupenky najdete na webu konference.

Co získáte nákupem vstupenky na konferenci?

  • certifikát o účasti
  • slevu 20 % na všechny další akce a produkty Institutu Moderní Výživy
  • neomezený přístup ke kompletnímu záznamu konference 8+ hodin
  • 8 špičkových odborníků z celého světa
  • živá interakce s ostatními účastníky v chatu a možnost pokládat řečníkům otázky
18.11.2021 redakce Články

Z archivu

Proč nejdou měnit jídelníčky na míru pro různé lidi jako poštovní známky?

Nedávno jsem se ve skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami zapojila do diskuse, která vznikla, když jedna paní poptávala na výměnu jídelníček na míru od někoho jiného. Že jako pro inspiraci.

Nechci to vůbec soudit, ale s redakcí Kalorické Tabulky jsme se domluvili, že k tomu napíšu pár slov z druhé strany. Z pohledu výživového poradce.

Celý článek 24.8.2023

Související články

Salsa, dip, pesto, čatní, omáčky – jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Ochucování jídel nekončí jen u koření a bylinek, o nichž jsme psali minule. Od pradávna si lidé jídlo také ochucovali různými směsmi ze zeleniny, bylinek, olejů, medů, lesních plodů, ovoce, mléka, ryb apod.

Z podobných směsí později vznikly omáčky tak, jak je známe dnes. A to nejenom křenová, svíčková, rajská, ale i ty teplé indické, o nichž jsme rovněž psali. Nebo italské jako ta boloňská.

Celý článek 22.7.2024

Marcela Szlauerová: Moje cesta k vaření a oblíbené recepty

V rámci volného cyklu pro blog Kalorických Tabulek „jak jsem se naučil/a mít ráda přípravu jídel“ vám představujeme další příběh.

S prosbou o sepsání osobnějších řádků jsme se obrátili jak na odborníky, kteří s námi spolupracují, tak na některé členy skupiny Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými Tabulkami.

Celý článek 19.7.2024

Bc. Martina Rusňáková Korejčková, DiS.: Jak si připravovat kvalitní jídlo a zároveň nestrávit v kuchyni celý den

Milí čtenáři blogu aplikace Kalorické Tabulky, než se dostanu k tomu, abych vám předala moje tipy, jak nestrávit v kuchyni příliš času, ráda bych se s vámi krátce podělila o to, jak jsem k přípravě vyváženého jídla našla cestu já.

A jak jsem se naučila zacházet s časem, který je třeba tomu věnovat.

Celý článek 16.7.2024

Ovlivňuje stanovení cíle proces hubnutí?

Můžeme si to říct rovnou – ano, stanovování cílů je jedním z nejúčinnějších a zároveň nejlevnějších nástrojů, který můžeme využít při snaze o úpravu hmotnosti a udržení dlouhodobé motivace.

Ať už jste muž nebo žena, tento proces může zásadně ovlivnit (ne) úspěch ve snaze o zlepšení životního stylu.

Celý článek 14.7.2024

Jan Lipšanský o kaloriích nevážně: Buďme rádi za uzavírky

Jako každé léto, i letos jsou centra velkých měst rozkopaná. Asi aby to turisté měli zábavnější. Ale nejenom centra, i na okrajích měst se kutá, zavírají se silnice, chodníky…

Jde o nemilou věc, ale všechno zlé bývá k něčemu dobré. A pro nás, kteří se snažíme zhubnout, jde doslova o požehnání. Skutečně.

Celý článek 12.7.2024

Dostupné všude, kde potřebuješ

Kalorické Tabulky jsou dostupné na webu, telefonu, tabletu i na chytrých hodinkách jako Garmin nebo Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner