Aplikace KalorickeTabulky.cz Získat

Hubněte pomalu a nevěřte zázračným zkratkám

Před časem jsme zde zveřejnili úžasnou proměnu maminky tří dětí, která vlastním odhodláním a s pomocí aplikace Kalorické Tabulky dosáhla za rok své vysněné postavy.

A protože sympatická Romana je členem také naší skupiny na facebooku, povídali jsme si pak o tom, co by ostatním ona osobně ještě poradila.

Romana to pro vás všechno sepsala a vy si teď můžete přečíst mimo jiné o tom, jak je důležité hubnout poctivě, bez pochybných zkratek a získávat informace z věrohodných zdrojů, abychom tzv. nenaletěli. Děkujeme za její čas a předáváme slovo:

Děkuji za to, že jste oslovili právě mě, protože já jsem sice zhubla 21 kg, ale jako odborník si určitě nepřipadám. Svůj IG profil, který byl zmíněn v článku o mé proměně, jsem si založila z několika důvodů. A ten nejzásadnější asi byl, abych časem nepolevila. Zkoušela jsem totiž před tím už několikrát hubnout, ale nikdy nevydržela.

Romana: Moje cesta k plochému břichu po třech dětech

Hodně žen (zejména maminek) mi teď píše, jak jsem dobrá, že ony by taky chtěly, a nejde to. Nejsem dobrá, ale řeknu vám, co je klíčem úspěchu, tedy alespoň podle mě. Je třeba si uvědomit, že jsme nenabírali tuk týden ani měsíc, ale že to byl dlouhodobý proces.

  • To byla informace, kterou jsem si musela uvědomit a podle ní to „přepnout“ v hlavě. Tím, že jsem kojila víceméně plně, tak jsem musela postupovat pomalu.

Věřte, kdyby to šlo, tak bych taky chtěla 20 kilo dát dolů za měsíc. Asi bych podobnou bláznovinu za normálních okolností i zkoušela, ale následoval by jojo-efekt a vlastně bych byla pořád na jednom místě.

  • Co tím chci říct? Že pokud chcete trvale zhubnout, nepůjde to hned. Nevyhazujte peníze za „zázračné“ pilule, hubnoucí čaje, skvělé spalovače apod.

Chce to trpělivost, odhodlání a taky nevzdávat to při první „krizi“. A těch může být při hubnutí několik.

Spousta z nás se fixuje na číslo, které ukazuje váha. Taky jsem to tak dříve měla, ale při svém posledním (a úspěšném!) hubnutí jsem se začala fotit. Věřte, že ze začátku to nebyl hezký pohled, styděla jsem se. Ale když mi stagnovala váha, na fotkách byl vidět pokrok. Takže se určitě foťte – aspoň pro sebe. Taky doporučuji sledovat míry. Já se měřím a vážím přibližně každých 6 týdnů. Vytrvejte. Uvidíte, jakou budete mít radost.

Ještě se vrátím k těm „zázračným“ pilulím. Pokud možno se jim vyhněte obloukem. Vesměs to nabízejí lidé, kterým je úplně jedno, jestli zhubnete, nebo si zničíte zdraví, hlavně, aby si oni napakovali kapsy. Přemýšlejte nad tím, než si koupíte nějaký ten „zázrak“. A investuje raději do cvičení nebo kvalitního jídla. Mnohdy mě zaráží, že lidé mluví o tom, jak je jídlo drahé, zvláště když chcete jíst kvalitní potraviny, ale na druhou stranu jim není lito vyhodit tisíce za „zázračné koktejly“.

Když jsem začala s hubnutím, oslovilo mě také pár obchodníků se „zázraky“ (děje se tak většinou přes sz – poznámka redakce). Vždycky mě nejvíc pobavilo, že tyto ženy byly podle fotek kolikrát obézní. Ale samozřejmě to nemusí být pravidlem, setkala jsem se i na svém IG s tím, že mě lákali ke spolupráci různí obchodníci multi-level prodejů, ať ty zázraky nabízím svým sledujícím. 

Hubněte pomalu a nevěřte zázračným zkratkám

Píšu to pro to, že díky tomu vím, že takoví lidé si chtějí prostě jen vydělat. A taky vím, že když je člověk zoufalý, hledá různé cesty. Nicméně já si stojím za tím, že k úspěchu stačí „JEN“ vyvážená strava. Vhodný je pohyb. A samozřejmě spousta trpělivosti.

Také bych ráda zdůraznila, že něco jiného je například protein. Nejednou se mi stalo, že mi lidé psali zprávy, jak je možné, že propaguji pohyb a zdravou stravu, když „beru“ protein! Než začne člověk někomu psát nesmysly, je fajn si o tom něco málo přečíst. Těch předsudků je opravdu hodně.

Pokud bych mohla v této souvislosti něco lidem vzkázat, tak to bude toto: Než začnete někoho „hejtovat“ či zaplavovat nesmyslnými dotazy, čtěte! Často vidím i v naší skupině Hubneme a jíme zdravě s Kalorickými tabulkami stejné otázky, a přitom si stačí přečíst úvodní příspěvky či základní návod. Nepíšu to proto, abych se povyšovala, ale abych pomohla se posunout dál. Prosím, pojďme více číst.

Tip redakce: Romana má svůj profil na Instagramu, kde se snaží motivovat ostatní maminky.

Z archivu aneb přečtěte si také:

redakce
www.kaloricketabulky.cz

19.3.2022 Články, Jak si udržet zdraví

Související články

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Kalorické bomby najdete i v tzv. racio sortimentu

Informovanost lidí ohledně výběru potravin se velmi zlepšuje. Nicméně někdy ne natolik, aby lidé přestali kupovat nekvalitní potraviny a výrobci takových produktů by to už neměli komu prodávat. Prostě by nebyla poptávka.

Tímto článkem bych chtěla znovu přispět k edukaci v oblasti výběru každodenních potravin.

Celý článek 3.3.2024

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Anna Nováková: Diastáza břišních svalů

Dvě ze tří rodiček trápí vystouplé břicho, necitlivost – „odpojení“ středu těla nebo nevzhledný „převis“, a to i dlouhou dobu po porodu. A nejen je. Ženy podstupující hormonální léčbu, ženy s nadváhou či ženy procházející menopauzou se též potýkají s mnohými tělesnými výzvami.

Pokud se ve svém těle necítíte dobře, stydíte se nosit upnutá trička (natož plavky) a nevíte, kdy, jak a jestli vůbec se vám podaří břicho oploštit do uspokojivé podoby, tento článek je tu pro vás.

Celý článek 20.2.2024